Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σύγκρουση Tουρκίας-Ισραήλ – Ο γιος του Νετανιάχου «ισοπεδώνει» τον Ερντογάν: «Υπό κατοχή η Κων/πολη» – «Να απελευθερωθεί το κέντρο της Ορθοδοξίας»

Στο χορό της σφοδρής φραστικής αντιπαράθεσης του Μπέντζαμιν Νετανιάχου με τον Ταγίπ Ερντογάν μπήκε ο γιος του ισραηλινού πρωθυπουργού με αν...


Στο χορό της σφοδρής φραστικής αντιπαράθεσης του Μπέντζαμιν Νετανιάχου με τον Ταγίπ Ερντογάν μπήκε ο γιος του ισραηλινού πρωθυπουργού με αναφορές στις γενοκτονίες κατά Ελλήνων και Αρμενίων και στην Κωνσταντινούπολη.

Σε ανάρτησή του στο Τwitter o Γιάιρ Νετανιάχου εξαπέλυσε σφοδρά πυρά κατά της Άγκυρας και του Τούρκου Προέδρου: «Θα του θυμίσω τη γενοκτονία που έγινε κατά Ελλήνων, Κούρδων και Αρμενίων. Έκαναν εθνοκάθαρση διώχνοντας ολόκληρο το χριστιανικό πληθυσμό από τη Μικρά Ασία», έγραψε.Και συνέχισε: «Και θα του θυμίσω ότι η Ιστανμπούλ είναι στην πραγματικότητα μια πόλη που λέγεται Κωνσταντινούπολη. Η πρωτεύουσα της Βυζαντινής αυτοκρατορίας και κέντρο της χριστιανικής Ορθοδοξίας για πάνω από χίλια χρόνια πριν την τουρκική κατοχή!».





Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε προεκλογική του ομιλία στην πόλη Γκαζίαντεπ αναφέρθηκε στο μήνυμα του τρομοκράτη της Νέας Ζηλανδίας.

«Aυτός ο αλήτης τί λεει για την᾽᾽ Ιστανμπουλ᾽; Αδέλφια μου, την αποκαλεί Κωνσταντινούπολη! Θα κάνει, θα μετατρέψει λέει την Αγία Σοφία πάλι σε εκκλησία. Όσο υπάρχει αυτός ο λαός, όσο υπάρχει αυτή η ψυχή , δεν θα το επιτρέψει αυτό δεν θα συμβεί αυτό».


Παράλληλα ο Ερντογάν δήλωσε και για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ: «Απο την άλλη υπάρχει ο πρωθυπουργός που κατηγορείται για διαφθορά. Ο γιος του ανέβασε ενα μήνυμα στο twitter η Κωνσταντινούπολη είναι η πρωτεύουσα του Βυζαντίου και είναι υπο τουρκική κατάληψη. Αλήτη, ανήθικε! Eσείς κάνατε εισβολή σε όλη την Παλαιστίνη!».

Ο Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε μύδρους την Τετάρτη κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού αποκαλώντας τον «τύραννο» που «μακέλεψε» παιδιά Παλαιστινίων καθώς οι δύο ηγέτες αντάλλασσαν σφοδρές ύβρεις στην τελευταία τους αψιμαχία.

Ο Ερντογάν απάντησε σε προηγούμενα σχόλια του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, που τον χαρακτήρισε «δικτάτορα» και «ανέκδοτο» «Ο Ερντογάν, ο δικτάτορας που στέλνει δεκάδες χιλιάδες πολιτικούς αντιπάλους στη φυλακή, διαπράττει γενοκτονία εναντίον των Κούρδων και κατέχει τη Βόρεια Κύπρο, κάνει κήρυγμα σε εμένα, στο Ισραήλ και στις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις Άμυνας, τη δημοκρατία και την ηθική του πολέμου. Είναι αστείο».

Αυτή η ανάρτηση προκάλεσε τρόμο, πανικό και οργήσε θρησκευτικούς κύκλους και στον τύπο στην Τουρκία. Το τουρκικό δημοσίευμα αναφέρει ότι ο υιός του Ισραηλινού προέδρου ουσιαστικά στηλιτεύει «τους Τούρκους για τις γενοκτονίες που έκαναν σε Ορθοδόξους Έλληνες, Σύρους και Αρμενίους».

Οι δηλώσεις αυτές όμως «συνδυάζονται» από το κανάλι με το μανιφέστο του μακελάρη στην Ν.Ζηλανδία, ο οποίος επιτέθηκε σήμερα και σκότωσε 50 άτομα.

Το μανιφέστο, αναφέρει το τουρκικό άρθρο, ομοιάζει με τις δηλώσεις του γιου του Ισραηλινού πρωθυπουργού, μιας και αναφέρει ότι:… «Θα έρθουμε στην Ευρώπη και θα σας σκοτώσουμε , θα έρθουμε στην Κωνσταντινούπολη και θα γκρεμίσουμε όλα τα τζαμιά και τους μιναρέδες.

Η Αγία Σοφία θα απελευθερωθεί από τους μιναρέδες και η Κωνσταντινούπολη θα είναι και πάλι χριστιανική πόλη».Τονίζουμε ότι από τους πρώτους ηγέτες που καταδίκασε την επίθεση ήταν και ο Ερντογάν, από τον οποίο ο τύπος ζητά να γίνει η Αγία Σοφία ξανά Τζαμί , κάτι που υλοποιείται με «δόσεις» και σύμφωνα με τις ορέξεις του Τούρκου ηγέτη.

Στην Τουρκία είναι γνωστό όμως ότι οι κάτοικοι αυτής της χώρας φοβούντα,ι ή καλύτερα τρέμουν την αναβίωση της Ελληνορθοδοξίας και την διάσπαση του «κατασκευασμένου» τουρκικού «έθνους», αφού και οι ίδιοι ξέρουν ότι υπάρχουν εκατομμύρια κρυπτοχριστιανών. οι οποίοι έχουν γνώση ότι δεν είναι Τούρκοι .Μάλιστα λέγεται ότι υπάρχει και τουρκική προφητεία που κάνει λόγο για το ξίφος των Χριστιανών που θα γυμνωθεί και θα διώξει τους Τούρκους.

Η αναφορά και μόνο από τον υιό του Ισραηλινού πρωθυπουργού περί Κων/πολης και Βυζαντίου και η ταυτόχρονη αναγραφή σε μανιφέστο φανατικού στην Ν.Ζηλανδία περί γκρεμίσματος των μιναρέδων της Αγίας Σοφίας έχει σκορπίσει «ανησυχία» σε πολλούς τουρκικούς ισλαμικούς συντηρητικούς κύκλους, οι οποίοι πιθανόν να υποκινήσουν διαδηλώσεις για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί ξανά.

Την φοβούνται αυτήν την εκκλησιά οι «γείτονες» ότι και να δηλώνει με κομπασμό η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία τους κατά καιρούς κατά της Ελλάδος.Καταρχήν, έχουν μια αδιόρατη φοβία για αυτόν τον Ι.Ν της απανταχού χριστιανοσύνης για τους κρυμμένους σταυρούς και τα μυστήρια που τον περιβάλλουν.

Ειδικά η παρουσία αυτού τεράστιου ορθοδόξου αριστουργήματος βασίστηκε στο χριστιανικό σύμβολο του Σταυρού και αυτό προκαλεί στους Τούρκους ένα αδιόρατο φόβο για τη μελλοντική επάνοδο της Αγίας Σοφίας στον φυσικό της κάτοχο, δηλαδή …τους Έλληνες και στους Ορθόδοξους ιερείς.

Μεγάλο δέος προκαλείται στους Τούρκους και από τα μωσαϊκά του Ι.Ν. που έχουν έρθει στην επιφάνεια τις τελευταίες δεκαετίες, παρά του ότι η μουσουλμανική θρησκεία θεωρεί σαν αμάρτημα την απεικόνιση πρόσωπων που σχετίζονται με θρησκευτικά γεγονότα.Τρόμο και δέος τους προκαλεί το μωσαϊκό που απεικονίζει τον Ιησού Χριστό έχοντας την Παναγία και τον Ιωάννη τον Βαπτιστή στα δεξιά και αριστερά Του. Οι Τούρκοι το έχουν ονομάσει χαρακτηριστικά το «Μωσαϊκό της Αποκάλυψης» και ο συμβολισμός αυτός οδηγεί σε εσχατολογικά σενάρια για την ίδια την πόλη που «πάλι με χρόνους και καιρούς …πάλι δικιά μας θα είναι».