Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ Δήλωση «φωτιά» για Αγκυρα από Αμερικανό ΥΠΕΞ Μ.Πομπέο: «O Θεός έστειλε τον Tραμπ για να σώσει την περιοχή από την Τουρκία»...!!!

Σε μια πρωτοφανή και ιστορική δήλωση προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μ.Πομπέο, από το Ισραήλ ο οποίος με αφορμή την αναγνώριση των...


Σε μια πρωτοφανή και ιστορική δήλωση προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μ.Πομπέο, από το Ισραήλ ο οποίος με αφορμή την αναγνώριση των Υψωμάτων του Γκολάν ως τμήμα της επικράτειας του Ισραήλ, είπε πως ο "Ν.Τραμπ έχει έρθει ως απεσταλμένος από τον Θεό για να σώσει την περιοχή από οποιαδήποτε απειλή "φωτογραφίζοντας" Ιράν και Τουρκία!

Την απίστευτη αυτή δήλωση η οποία θα προκάλεσε σίγουρα σοκ σε Τεχεράνη και Αγκυρα την έκανε σε δημόσια συνέντευξη του από το Ισραήλ όπου βρίσκεται για να "στρώσει" το έδαφος της συνάντησης Μ.Νετανιάχου και Ν.Τραμπ στο Λευκό Οίκο.




"Τα Υψώματα του Γκολάν ανήκουν ήδη στο Ισραήλ και η σχετική συμφωνία θα επικυρωθεί την επόμενη βδομάδα. Ο Τραμπ έχει έρθει για να προστατεύσει το Ισραήλ από οποιανδήποτε απειλή" είπε σχετικά με τον Ερντογάν να απειλεί λέγοντας πως δεν πρόκειται να αναγνωρίσει ποτέ κάτι τέτοιο!

Η συνέντευξη του Pompeo στο Christian Broadcasting Network (CBN) συνέπεσε με την Purim, εορταστική εορτή που θυμίζει τη βιβλική ιστορία της βασίλισσας Εσθήρ που έσωζε τους Εβραίους από τη σφαγή στην αρχαία Περσική Αυτοκρατορία.

Σύμφωνα με το βιβλίο της Εσθήρ - μέρος της εβραϊκής και της Παλαιάς Διαθήκης, η βασίλισσα πείθει τον Αμάν, υπουργό υπό τον περσικό βασιλιά Ξέρξη Α, να σταματήσει μια εντολή για τη σφαγή του εβραϊκού λαού.

Ο παρουσιαστής ρώτησε τον Μ.Πομπέο:

"2.500 χρόνια πριν η βασίλισσα Εσθήρ έσωσε τον εβραικό λαό με την βοήθεια του Θεού από τον Αμάν.

Τώρα υπάρχει ένας νέος Αμάν στην Μέση Ανατολή που θέλει να εξαλείψει τον εβραικό λαό.

Μπορεί ο πρόεδρος Τραμπ να έχει έρθει όπως η βασίλισσα Εσθήρ να μας βοηθήσε να σωθεί ο εβραικός λαός από μια απειλή;"

Aπάντηση Μ.Πομπέο:

"Ασφαλώς ως Χριστιανός πιστεύω πως ο Τραμπ είναι θεόσταλτος!

Είμαι σίγουρος πως ο Κύριος βρίσκεται έξω και εργάζεται".

Η δήλωση του Μ.Πομπέο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από Παλαιστινίους, Τούρκους κτλ

Η δήλωση έγινε με αφορμή την αναγνώριση των Υψωμάτων του Γκολάν ως τμήμα του Ισραήλ και με φόντο τους κινδύνους που προέρχονται από το Ιράν. Η δήλωση αυτή αφορά 100% και την Τουρκία καθώς η τελευταία αναφορά της Mossad σύμφωνα με διαρροές ισραηλινών ΜΜΕ έδειχνε ως "νούμερο 1" κίνδυνο για το Ισραήλ, την Τουρκία και όχι το Ιράν!

Μάλιστα η αναφορά τόνιζε πως "οι στρατιωτικοί εξοπλισμοί της Αγκυρας όπως βαλλιστικοί πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς, η διείσδυση της στη Λωρίδα της Γάζας, Χαμάς όπου χρηματοδοτεί διάφορες τρομοκρατικές οργανώσεις, η εμπλοκή της στην Ανατολική Μεσόγειο και η συμμαχία με το Ιράν, συνιστούν Νο 1 προτεραιότητα για την ασφάλεια του Ισραήλ".

"Οι νεοοθωμανικές επιδιώξεις της και η εμπλοκή της με εξτρεμιστικές δυνάμεις σε Συρία και Λιβύη και αφήνουν πολλά περιθώρια" αναφέρουν οι "δεξαμενές σκέψης" του Ισραήλ.

Για το λόγο αυτό, ο Μ.Νετανιάχου έδειξε συγκεκριμένο χάρτη όπως έχει αναφέρει το pronews.gr κατά την Τριμερή Σύνοδο Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ.

Κατά την παρουσίαση του χάρτη, ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός εξήγησε στους αξιωματούχους ότι για τη χώρα του, το ευκολότερο θα ήταν ο αγωγός φυσικού αερίου να πήγαινε προς τον βορρά, δηλαδή προς την Τουρκία.




Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Νετανιάχου ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν αποτελεί καν επιλογή για το Τελ Αβίβ. Ακολούθως, τον λόγο έλαβε ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, ο οποίος φέρεται να έδειξε κατανόηση στη θέση που διατύπωσε ο Ισραηλινό Πρωθυπουργός.

Προφανώς ο Ρ.Τ.Ερντογάν πριν προχωρήσει στις εκτός ελέγχου δηλώσεις όπως αποκάλυψε χτες το pronews.gr, γνώριζε τις ισραηλινές αναφορές. Ισως για το λόγο αυτό προχώρησε σε δημόσια απειλή με "φέρετρα" για όποιον ακουμπήσει την Κωνσταντινούπολη ενώ στοχοποίησε τον Μ.Νετανιάχου και τον γιο του.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν είχε δηλώσει πριν μερικούς μήνες μη μπορώντας να κρύψει το το μίσος του κατά του Ισραήλ ότι:

«Είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε την πρώτη μας πόλη μας….την Ιερουσαλήμ στο έλεος των εισβολέων. Δεν θα θυσιάσουμε την πόλη της ειρήνης, την Ιερουσαλήμ, την ιερή πόλη των τριών ουράνιων θρησκειών, για τις φιλοδοξίες του Ισραήλ. Θα συνεχίσουμε να διατηρούμε τη δόξα της Ιερουσαλήμ, την τιμή του Χαράμ-Σάριφ και τον ιστορικό χαρακτήρα αυτής της αγίας πόλης».

Στις δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο Kanal 7 ανέφερε πως «υπάρχουν δηλώσεις του γιου του Νετανιάχου. Δεν είναι τυχαίες οι αναφορές στο όνομα Κωνσταντινούπολη. Άρα ακόμα υπάρχουν σκέψεις στην ψυχή τους για κάτι τέτοιο. Ας καταλάβουν όμως πως εδώ είναι Ισλάμπολ (πόλη του Ισλάμ) Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρχει Κωνσταντινούπολη, ούτε η σκέψη αυτή ούτε τέτοια όνειρα».

«Την "Ιστανμπούλ" δεν θα μπoρέσετε να την κάνετε ποτέ Κωνσταντινούπολη. Εμείς είμαστε εδώ και 1000 χρόνια. Όποιος επιχειρήσει να μας απομακρύνει από εδώ, θα φύγει με το φέρετρο του όπως το κάναμε στο παρελθόν».

Τραμπ: "Τα Υψίπεδα του Γκολάν είναι τμήμα του Ισραήλ"

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ήρθε η στιγμή οι ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την κυριαρχία του Ισραήλ στα Υψίπεδα του Γκολάν.

Ο Τραμπ, μέσω tweet του, αναφέρει ότι «μετά από 52 χρόνια είναι σημαντικό οι ΗΠΑ να αναγνωρίσουν πλήρως τον έλεγχο του Ισραήλ», στα Υψίπεδα του Γκολάν, μία περιοχή την οποία χαρακτηρίζει, «κρίσιμης στρατηγικής σημασίας για το Ισραήλ και την σταθεροποίηση της περιοχής.»