Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Προκλητική τουρκική NAVTEX στην καρδιά του Αιγαίου μετά την «αερομαχία» με Τσίπρα και τις δεκάδες παραβιάσεις

Τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία έχει προχωρήσει σε ένα "κρεσέντο" προκλητικότητας, αρχής γενομένης από την εθνική επέτειο της ...


Τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία έχει προχωρήσει σε ένα "κρεσέντο" προκλητικότητας, αρχής γενομένης από την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου και την απόπειρα παρενόχλησης του ελικοπτέρου Chinook που μετέφερε τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προς το Αγαθονήσι.




Ωστόσο, τα τουρκικά μαχητικά δεν στάθηκαν μόνο σε αυτό το περιστατικό, καθώς χθες Τετάρτη, πραγματοποίησαν διπλές υπερπτήσεις πάνω από το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι, καθώς και μεγάλο αριθμό παραβιάσεων.

Έτσι αυτό που έμενε ήταν να κλειδώσουν μια NAVTEX για να "κλείσουν" την βδομάδα στο ίδιο μήκος κύματος. Όπως και το έκαναν "κλειδώνοντας" μια εξαιρετικά "ευαίσθητη" περιοχή του Αιγαίου.

Ειδικότερα, η τουρκική υδρογραφική υπηρεσία και πιο συγκεκριμένα ο σταθμός της Σμύρνης, εξέδωσε NAVTEX, σύμφωνα με την οποία αύριο, στις 29 Μαρτίου του 2019 και ώρα 4π.μ μέχρι 5π.μ. για στρατιωτική άσκηση με πυρά.

Ωστόσο εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η θαλάσσια αυτή περιοχή βρίσκεται ακριβώς στο "κέντρο" ανάμεσα σε Μύκονο, Νάξο , Πάτμο, Αμοργό και Ικαρία, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο χάρτη.