Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μια Κρητικιά νικήτρια του βρετανικού Masterchef – Εφτιαξε ριζότο με καλαμάρι και παϊδάκια με πουρέ τραχανά [εικόνες]

Η Κρητικιά Ειρήνη Τζώρτζογλου είναι η νικήτρια του βρετανικού Masterchef, αντλώντας την έμπνευσή της από την παιδική της ηλικία στην Ελ...


Η Κρητικιά Ειρήνη Τζώρτζογλου είναι η νικήτρια του βρετανικού Masterchef, αντλώντας την έμπνευσή της από την παιδική της ηλικία στην Ελλάδα και εντυπωσιάζοντας τους πάντες.

Και μπορεί στο ελληνικό Masterchef 3, οι γυναίκες να είναι μόνο τρεις στους 10 παίκτες που έχουν απομείνει, στη βρετανική εκδοχή του όμως, στον τελικό βρέθηκαν τρεις γυναίκες.




Η 61χρονη συνταξιούχος πρώην τραπεζικός υπάλληλος, Ειρήνη Τζώρτζογλου έγινε η 15η ερασιτέχνης μάγειρας που κερδίζει τον πολυπόθητο τίτλο, κερδίζοντας την 42χρονη Τζίλι ΜακΚορντ και την 28χρονη Ντέλια Μαρία Ασέρ, στον χθεσινό τελικό.

Στον μεγάλο τελικό, οι τρεις φιναλίστ έπρεπε να ετοιμάσουν ένα μενού τριών πιάτων για τους δύο κριτές Τζον Τορόντ και Γκρέγκ Γουάλας.

Το νικητήριο μενού της Ειρήνης ήταν εμπνευσμένο από την παιδική της ηλικία στην Κρήτη. Η 61χρονη μαγείρεψε ριζότο με μπαρμπούνι και καλαμάρι και κονφί ντομάτας για ορεκτικό, αρνίσια παϊδάκια με δεντρολίβανο και πουρέ τραχανά για κύριο πιάτο και μπακλαβά με σύκο και πραλίνα για επιδόρπιο.

Η νικήτρια σεφ, που ζει πλέον στο Κάρτμελ της Κούμπρια με τον σύζυγό της Τζον, είπε: «Τρέμω. Πετάω στον αέρα. Δεν νομίζω πως τα πόδια μου ακουμπούν στο έδαφος αυτή τη στιγμή. Τι εμπειρία, δεν έχω λόγια να εκφράσω πόσο ενθουσιασμένη και ευγνώμων είμαι. Μπορώ επιτέλους να πω ότι πιστεύω σε μένα. Μπορεί να υπήρξαν δύσκολες στιγμές, αλλά αν βρεις την δύναμη να συνεχίσεις, μπορείς να πετύχεις θαύματα».

Ο κριτής Τζον Τορόντ δήλωσε πως η Ειρήνη Τζώρτζογλου «έχει μαγεία στα δάχτυλά της και μια φωτά στο στομάχι της» μετά την ανακήρυξή της ως νικήτρια του διαγωνισμού.

Όπως είπε: «Παίρνει το φαγητό που ξέρει καλά από την Κρήτη και το ανασυνθέτει σε ένα σύγχρονο πλαίσιο – αυτό κάνει η Ειρήνη και είναι εκπληκτική. Έχει μια μαγεία στα δάχτυλά της και μια φωτιά στο στομάχι της. Ήθελε να κάνει τα εγγόνια της περήφανα και τα κατάφερε!»

Και ο Γκρεγκ Γουάλας επαίνεσε την έμπνευση της Ειρήνης Τζώρτζογλου που βασιζόταν στα ελληνικά συστατικά και τις γεύσεις.



Όπως είπε: «Οι μικρές πινελιές ελληνικών γεύσεων και ελληνικών συστατικών της Ειρήνης είναι ελκυστικές. Μπορεί να μάθει κάποιος την τεχνική του μαγειρέματος, αλλά αυτό που δεν μπορείς να ενσταλάξεις σε κάποιον είναι η αγάπη και το πάθος και η Ειρήνη το έχει. Κάθε φορά που μαγειρεύει το κάνει με την καρδιά της».

 iefimerida.gr