Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΞΕΣΠΑΣΜΑ από Εγκλωβισμένη γυναίκα της Marfin για την ΑΛΗΤΕΙΑ Κυρίτση: «Ένιωσα φρικτά όταν τον άκουσα, ανεπίτρεπτο!»

Σφοδρή ήταν η αντίδραση των θυμάτων της Marfin στην επίμαχη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κυρίτση «δεν θυμάμαι να πέθανε κανείς...


Σφοδρή ήταν η αντίδραση των θυμάτων της Marfin στην επίμαχη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κυρίτση «δεν θυμάμαι να πέθανε κανείς από μολότοφ».




«Κανείς από εμάς δεν το έχει ξεπεράσει. Να μην μιλήσουμε για τα τρία σπίτια που έχουν κλείσει εξαιτίας αυτού του μακελειού. Ένιωσα φρικτά, είναι ανεπίτρεπτο να ακούγονται τέτοια κυνικά λόγια από στόμα πολιτικού προσώπου . Είναι προσβλητικό στην μνήμη των νεκρών μας που δεν δικαιώθηκαν, ούτε και εμείς έχουμε δικαιωθεί», δήλωσε στον ΑΝΤ1 η Μαρία Καραγιάννη υπάλληλος της τράπεζας, η οποία βρισκόταν στο κατάστημα όταν πήρε φωτιά από τις βόμβες μολότοφ με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις συνάδελφοί της.

Επίσης η κ. Καραγιάννη τόνισε ότι «έχουμε υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία μας. Με θίγει, με πληγώνει, με πονάει αυτό που άκουσα. Δεν θέλω να σκεφτώ ότι συνειδητά το είπε αυτός ο άνθρωπος. Ακόμη και αν ξέχασε, είναι ανεπίτρεπτο».

«Οι συνάδελφοι εκλιπαρούσαν να μην ρίξουν τις βόμβες μολότοφ, είμαστε άνθρωποι μέσα έλεγαν. Κανένας όμως δεν υπολόγισε τη ζωή μας. Εμείς δεν πήγαμε να δουλέψουμε σε κάποια εμπόλεμη ζώνη, πήγαμε να δουλέψουμε στο κέντρο της Αθήνας, σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι που δουλεύαμε 10-13 ώρες την ημέρα», κατέληξε λέγοντας η κ. Καραγιάννη.

Οργή για τον Κυρίτση

Δεν έχει τέλος η θύελλα που προκάλεσε η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κυρίτση «δεν θυμάμαι να έχει σκοτωθεί κανείς από μολότοφ».

Λίγες ώρες μετά το «άδειασμα» από τον Νίκο Φίλη που δήλωσε στο Open ότι «εγώ θυμάμαι νεκρούς από μολότοφ στη Marfin», ο δικηγόρος των διασωθέντων από την τραγωδία αυτή, Θρασύβουλος Κονταξής, τόνισε στον ΘΕΜΑ 104,6 ότι «διαχέει μια αντίληψη ότι η ρίψη μολότοφ συνιστά ήσσονος σημασίας αδίκημα».

Όπως υπογράμμισε η «άκυρη και ανιστόρητη» δήλωση Κυρίτση «αποτελεί παραχάραξη της ιστορίας» ενώ, όπως επισήμανε, «δεν ρίπτεται μολότοφ για παιχνίδι αποτελεί μέσο άλλου αδικήματος όπως ανθρωποκτονία ή εμπρησμός ή κάτι άλλο».

Οργισμένος εμφανίστηκε στον ΘΕΜΑ 104,6 και ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας, ο οποίος αφού επισήμανε «γιατί σας εκπλήσσει η δήλωση του Κυρίτση; Αν την έκανε άλλος θα ήταν έκπληξη. Για τον βιο και την πολιτεία του δεν μου κάνει έκπληξη» στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «οι νεκροί δεν μπορούν να μιλήσουν. Ίσως οι συγγενείς τους να μπορούν να του πουν δύο κουβέντες για το πώς μπορεί να κάψει έναν άνθρωπο μια μολότοφ».