Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΑΗΔΙΕΣ... Ουτρέχτη: Ο Τούρκος Γκοκμάν Τανίς είχε σχέσεις με ISIS και Τσετσενία...

Τούρκος επιχειρηματίας που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του δήλωσε στο βρετανικό BBC πως ο Τούρκος ο οποίος καταζητείται στην Ουτρέχτη ως β...


Τούρκος επιχειρηματίας που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του δήλωσε στο βρετανικό BBC πως ο Τούρκος ο οποίος καταζητείται στην Ουτρέχτη ως βασικός ύποπτος για την αιματηρή επίθεση στο τραμ είχε πολεμήσει στο παρελθόν στην Τσετσενία κατά των Ρώσων. Ο ίδιος επιχειρηματίας ο οποίος διαμένει στην ολλανδική πόλη πρόσθεσε πως πριν από λίγα χρόνια ο Γκοκμάν Τανίς, 37 ετών, είχε προσαχθεί και ανακριθεί για σχέσεις με τον ISIS, αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος.

Η μαρτυρία αυτή του Τούρκου επιχειρηματία έρχεται να προσθέσει ψηφίδες για την προσωπικότητα του βασικού υπόπτου για την επίθεση στο τραμ το πρωί της Δευτέρας.




Ο Γκοκμάν Τανίς συνελήφθη από τις ολλανδικές αρχές νωρίς το βράδυ της ίδιας μέρας μετά από επιχείρηση των ολλανδικών ειδικών δυνάμεων σε διαμέρισμα όπου είχε καταφύγει.

«Ο βασικός ύποπτος συνελήφθη» έγραψε η δημοτική αρχή της Ουτρέχτης σε ένα tweet. Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι ο 37χρονος Τούρκος είχε ποινικό μητρώο. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, ο εισαγγελέας Ρούτγκερ Γιούκεν είπε ότι ο Τανίς είχε στο παρελθόν συλληφθεί, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Στην Τουρκία το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού είχε επιχειρήσει στο μεταξύ να «διασκεδάσει» τις εντυπώσεις πως ένας Τούρκος στην καταγωγή είναι υπεύθυνος για τρομοκρατική ενέργεια, μεταδίδοντας την είδηση πως ο Γκοκμάν Τανίς πραγματοποίησε την εγκληματική του πράξη για λόγους οικογενειακούς, και πως στόχος του ήταν μια συγγενής του, και στη συνέχεια όσοι επιχείρησαν να τη σώσουν από τα χέρια του. Αδιευκρίνιστη παραμένει η πληροφορία αυτόπτη μάρτυρα ο οποίος κατέθεσε πως οι δράστες ήταν περισσότεροι του ενός, ίσως τέσσερις, οι οποίου κραύγαζαν «Αλλαχου ακμπάρ» τη στιγμή της επίθεσης στο τραμ.

Ο μέχρι τώρα απολογισμός που ανακοίνωσε η αστυνομία της Ουτρέχτης είναι 3 νεκροί και 5 τραυματίες, ορισμένοι εκ των οποίων είναι σε κρίσιμη κατάσταση.