Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΟΝΟ ΑΓΡΙΑ ΘΑ ΞΕΜΠΛΕΞΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ.. Η Άγκυρα διαμελίζει την Ελλάδα: Χάρτης-σοκ «κοκκινίζει» Κω & Καστελόριζο...

Μερικές ημέρες πριν της ελληνική εθνική επέτειο της απελευθέρωσης του 1821 και του ευαγγελισμού της Θεοτόκου, οι νέο-Οθωμανοί Τούρκοι ...


Μερικές ημέρες πριν της ελληνική εθνική επέτειο της απελευθέρωσης του 1821 και του ευαγγελισμού της Θεοτόκου, οι νέο-Οθωμανοί Τούρκοι τηρούν τις παμπάλαιες συνήθειές τους και προσβάλουν ξανά τον ελληνισμό με πολλούς και διάφορους τρόπους, που μόνο αυτοί γνωρίζουν καλά.





Αρχικά η εφημερίδα aksam σε σημερινό άρθρο της για τους διαχρονικούς «Τούρκους στοχαστές» που υμνούν την χώρα και τον λαό της παρουσιάζουν προκλητικότατο χάρτη ο οποίος παρουσιάζει Κω, Καστελόριζο και παρακείμενα νησιά με κόκκινο χρώμα ως τουρκικά θέλοντας προφανώς να περάσει μήνυμα στην Αθήνα για τις διεκδικήσεις της.

Πρόκειται σαφώς για τουρκική προπαγάνδα, η οποία όμως δεν μπορεί να περάσει «αβρόχοις ποσίν» από την ελληνική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.


Προχθές  αναφέραμε ότι νέες διαστάσεις παίρνει το ζήτημα «δικαιωμάτων» των «Τούρκων» στην Ελλάδα, με την Άγκυρα να θέλει να φτάσει μέχρι και τη Θεσσαλονίκη. Τούρκος αξιωματούχος αναφερόμενος στη ανύπαρκτη «τουρκική μειονότητα» κατήγγειλε πως παραβιάζονται δικαιώματα και έθεσε ζήτημα μειονοτικών δικαιωμάτων για Κω, Ρόδο και Θεσσαλονίκη.




Το θέμα της «μειονότητας» είναι μια τακτική των Τούρκων για να διατηρήσουν μια σταθερή πίεση και σιγά-σιγά να διεκδικήσουν ελληνικά εδάφη. Η μειονότητα για την οποία μιλάνε είναι μουσουλμάνοι Ελληνικής καταγωγής και όχι Τούρκοι.

Με λίγα λόγια, η Άγκυρα, ευρισκόμενη σε κρεσέντο προκλήσεων, θέτει εκ νέου ζήτημα «μειονότητας» και απαιτεί κατοχύρωση δικαιωμάτων για ανύπαρκτους Τούρκους σε ελληνικά εδάφη.

Θέμα δικαιωμάτων των «Τούρκων» Ρόδου, Κω και Θεσσαλονίκης θέτει τώρα η Τουρκία με τον νέο Πρόεδρο της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Μουσταφά Σεντοπ.

Υπενθυμίζεται ότι σε παρόμοιο τόνο έχει εκφραστεί και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος σε νέες προκλητικές δηλώσεις του υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τα θρησκευτικά δικαιώματα της μειονότητας στη Θράκη και ότι οι μουσουλμάνοι που ζουν στη χώρα δεν μπορούν να δηλώσουν ότι είναι «Τούρκοι». pentapostagma.gr