Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΟΥΡΔΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΚΚ: Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ¨ΤΑΪΖΕΙ¨ ΤΗΝ ISIS ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛ ΝΟΥΣΡΑ…

Καραγιλάν: Για όσο υπάρχει το ΑΚΡ θα υπάρχει και το ISIS Ο Καραγιλάν-μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΚΚ δηλώνει πως το ISIS δεν τε...


Καραγιλάν: Για όσο υπάρχει το ΑΚΡ θα υπάρχει και το ISIS

Ο Καραγιλάν-μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΚΚ δηλώνει πως το ISIS δεν τελείωσε αλλά εξαλείφθηκε το σχέδιο να καταστεί κράτος και προσθέτει : ¨Για όσο υπάρχει το ΑΚΡ, το ISIS δεν τελειώνει. Ο Ερντογάν είναι που ταΐζει το ISIS και τις άλλες συμμορίες¨.

Ο Καραγιλάν αναφέρει πως ο ΠτΔ Ερντογάν και η κυβέρνηση του εχθρεύεται τις οργανώσεις YPG, YPJ και QSD, διότι αυτές πολεμώντας ενάντια στις συμμορίες του, προκάλεσαν την ήττα του ISIS (Ισλαμικό Κράτος) και προσθέτει: ¨Για όσο αυτή η πραγματικότητα δεν γίνεται αντιληπτή από την παγκόσμια κοινή γνώμη, το ISIS θα συνεχίσει να ταΐζεται και να υπάρχει. Για να τελειώσει ολοκληρωτικά το ISIS, χρειάζεται χρόνος και αγώνας¨.

……………………




Η απόλυτη απομόνωση που εφαρμόζεται πάνω στον Οτζαλάν στην ουσία είναι ένα ψυχολογικό βασανιστήριο, μία παρανομία, βία και καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτή όμως η απομόνωση που εφαρμόζεται στον ηγέτη Οτζαλάν δεν περιορίζεται μόνο στο Ίμραλι. Αυτό το σύστημα της απομόνωσης εφαρμόζονται πάνω σε όλο τον κουρδικό λαό. Υπάρχει μία απομόνωση σε όλη την Τουρκία και στους λαούς της περιοχής. Εμείς αυτή την αλήθεια δεν μπορέσαμε να την εκφράσουμε με έναν απλό τρόπο. όλοι νομίζουν πως η απομόνωση αφορά μόνο τον ηγέτη του ΠΚΚ και η αντίσταση είναι ενάντια σε αυτό. Ναι η αντίσταση εφαρμόζεται σε βάρος του λαϊκού ηγέτη των Κούρδων αλλά η απομόνωση είναι σε βάρος της δημοκρατίας της Τουρκίας. Διότι υπάρχει φασισμός.¨

ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Ο Καραγιλάν τονίζει πως ο φασισμός στηρίζεται στην απομόνωση και προσθέτει πως αν σπάσει η απομόνωση θα καταστραφεί κι ο φασισμός. Ο Καραγιλάν συνέχισε λέγοντας : Για αυτό τον λόγο η αντίσταση ενάντια στην απομόνωση που εφαρμόζεται πάνω στον ηγέτη Οτζαλάν, στην ουσία είναι αντίσταση ενάντια στο φασισμό και είναι αγώνας για την ελευθερία και τη δημοκρατία. Η ουσία της αντίστασης είναι η αλήθεια. Αυτή την αλήθεια δεν την περιγράψαμε όσο θα έπρεπε στην κοινή γνώμη. Αυτό είναι το μείον μας. Εάν αυτή η αλήθεια είχε περιγραφεί με αυτό αυτόν τον τρόπο στην παγκόσμια κοινή γνώμη και στην κοινή γνώμη της Τουρκίας, σήμερα αυτή η αντίσταση που εκτίθεται που γίνεται με τόσες θυσίες θα είχε πάρει πολύ περισσότερη στήριξη.

………………

Το ISIS έκανε την πρώτη του επίθεση πριν από πέντε χρόνια. Στις 8 Μαρτίου 2014 επιτέθηκε στο Κομπάνι και μετά από 9-10 μέρες σταμάτησαν. Τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς επιτέθηκαν και πάλι αλλά και αυτή τη φορά σταμάτησαν. Τότε στις 3 Αυγούστου επιτέθηκαν στην περιοχή Σεγκαλ. Τότε είδαμε πως υπάρχει μία διευρυμένη επίθεση καταστροφής σε βάρος του λαού μας, σε βάρος δηλαδή του κουρδικού λαού. Και αυτή η επίθεση δεν ήτανε μία επίθεση μιας οποιασδήποτε οργάνωσης που είχε τέτοιες ιδέες. Επρόκειτο για μία επίθεση καταστροφής την οποία στήριζαν και κατεύθυναν οι εισβολείς και οι φασίστες (σχ. μεταφρ.: εννοεί τον Ερντογάν) . Αυτό ήταν το συμπέρασμα που βγάλαμε από την επίθεση του ISIS. Άλλωστε είδαμε πως η κατεύθυνση του ISIS ήταν προς το νότιο Κουρδιστάν. Στράφηκε προς Μεχμουρ, Κερκουκ και αν δεν το σταματούσαν θα καταλάμβανε και το Χιουλερ. Ο στόχος δηλαδή ήταν ο κουρδικός λαός.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑΜΕ

Η ISIS στις 15 Σεπτεμβρίου 2014 με ένα διευρυμένο τρόπο, συγκεντρώνοντας όλες τις δυνάμεις της, επιτέθηκε με σκληρό τρόπο στο Κομπανι. Τότε λοιπόν αντιληφθήκαμε πως αυτή η επίθεση δεν είναι ανεξάρτητη από τους εισβολείς, δεν είναι ανεξάρτητη από το κόμμα ΑΚΡ. Η επίθεση αυτή υπήρξε ένα σχέδιο των εισβολέων. Το εμφάνισαν με στόχο ο κουρδικός λαός και οι δημοκρατικές του δυνάμεις να μην υπάρχουν στην Μέση Ανατολή. Για αυτό τον λόγο η απόφασή μας και απόφαση του λαού μας οριστικοποιήθηκε και η επίθεση αυτή έγινε αντιληπτή σαν μία απειλή όχι μόνο ενάντια στην περιοχή αλλά ενάντια σε όλη την ανθρωπότητα. Διότι σε κάθε μέρος επιτίθονταν. Εμφανίστηκαν σαν μία φασιστική τυραννική συμμορία των όχλων. Για αυτό το λόγο τότε πήραμε μία σειρά αποφάσεις πως “Το ISIS δεν θα νικήσει στο Κομπάνι. Η αντίσταση στο Κομπανι θα είναι σπίτι-σπίτι. Το Κομπάνι θα γίνει Στάλινγκραντ. Αυτή η επίθεση του ISIS στο Kομπάνι θα γίνει η αρχή της ήττας του. Σήμερα ακριβώς 5 έτη από τότε, τα λόγια αυτά δικαιώθηκαν¨.




…………………..

Το τουρκικό κράτος αναφερόμενο στις δυνάμεις των QSD και YPG λέει πως ¨αυτές είναι ΠΚΚ¨. Αυτό όμως δεν είναι αληθές. Στην μαγιά της ίδρυσης αυτών των οργανώσεων και της ανάπτυξη της αντίστασης τους, υπάρχει η σκέψη και η νοοτροπία του ηγέτη ΑΠΟ. ΟΙ άνθρωποι αυτοί όντας εκτός του ΠΚΚ, με θεμέλιο τις ιδέες του ΑΠΟ, συστήνουν, οργανώνουν και αναπτύσσουν τους εαυτούς τους.

………………

Το τέλος του ISIS δεν ήρθε. Όσοι μιλάνε έτσι κάνουν λάθος. Το ISIS δεν τελειώνει. Ηττήθηκε και εξαλείφθηκε το σχέδιο τους για ίδρυση κράτους. Η πρωτεύουσα τους η Ράκκα έπεσε, όπως και το τελευταίο τους προπύργιο η Μπαχόζ. Δεν τους απομένει τίποτε στα χέρια τους και το σχέδιο για κράτος χάθηκε. Αλλά ως οργάνωση εξακολουθούν να υπάρχουν. Δεν μπορούμε να ξέρουμε, ενδεχομένως έχουν κάνει κάποιες αλλαγές. Γνωρίζουμε πως σε κάποιες περιοχές του Ιράκ και σε αρκετές περιοχές της Συρίας οργανώνονται σε μικρές μονάδες και κάνουνε δράσεις. Καθημερινά πραγματοποιούν δράσεις. Αυτές οι ομάδες είναι ενεργές σε Συρία και Ιράκ. Είναι νωρίς ακόμη για να λέμε πως το ISIS τελείωσε. Tο ISIS ως οργάνωση υπάρχει ακόμη. Ο κίνδυνος για την Μέση Ανατολή και για την ανθρωπότητα ακόμη ελλοχεύει, δεν έχει τελειώσει. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Για αυτό το λόγο είναι σημαντικό να γίνει κατανοητή σωστά η επιτευχθείσα νίκη.

………………

Το ISIS εμφανίστηκε σαν μία τρομοκρατική οργάνωση με μεγάλη βία και τυραννία-ένας μπελάς για όλη την ανθρωπότητα και δεν πρόκειται να τελειώσει έτσι εύκολα.Για όσο υπάρχει το ΑΚΡ και συνεχίζει να κυβερνά, το ISIS δεν τελειώνει. Ούτε το ISIS, ούτε η Ελ Νούσρα τελειώνουν, διότι αυτός που τις ταΐζει είναι ο ίδιος ο Ερντογάν. Τα μέλη του ISIS που βρισκόταν στην Τζεράμπλους και στην Μπάπ τι έγιναν; Μήπως έλιωσαν ή μήπως ανατινάχθηκαν;…Αυτοί που βρισκόταν στην Μπαπ και στην Τζεράμπλους που πήγαν; Αυτοί εντάχθηκαν στο ΑΚΡ και τώρα επιχειρούν μαζί του. Και είτε κόβουν τα γένια τους είτε αλλάζουν τα ονόματα τους. Όταν δεν πιάνει το ISIS, το κάνουν Ελ Νούσρα και όταν δεν πιάνει κι εκείνο το κάνουν Νουρεντίν Ζενγκί και αν δεν κάνει ούτε αυτό, το κάνουν Σουλτάνος Μουράτ… Με διάφορα ονόματα και προσωπεία τα μέλη του ISIS, δια χειρός ΑΚΡ γίνεται προσπάθεια να ¨ασπρίσουν¨… Αυτό είναι κάτι που κάνει το ΑΚΡ. Για όσο καιρό ο κόσμος της Δύσης που θεωρούν τον εαυτό τους κυρίαρχο, δεν βλέπουν και δεν αντιμετωπίζουν αυτή την πραγματικότητα του ΑΚΡ, στην Μέση Ανατολή πάντα θα υπάρχουν το ISIS και παρόμοιες οργανώσεις. Αυτή είναι η αλήθεια.

……………………
https://anfturkce.com/guncel/karayilan-akp-var-oldukca-daIS-bitmez-121321

4/3/2019