Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ισραηλινά F-35 τρύπησαν την Ρωσική αεράμυνα των S-300 και βομβάρδισαν στο Χαλέπι...!

Την Τετάρτη το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι η ισραηλινή Αεροπορία πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή στην περιο...


Την Τετάρτη το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι η ισραηλινή Αεροπορία πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή στην περιοχή Sheikh Najar βορειοανατολικά από το Χαλέπι. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ η συριακή αεράμυνα κατόρθωσε να «αποτρέψει» την επίθεση καταρρίπτοντας πολλά βλήματα που είχαν εκτοξεύσει τα ισραηλινά μαχητικά.




Σύμφωνα όμως την ιστοσελίδα Al-Masdar η ισραηλινή Αεροπορία χρησιμοποίησε στην συγκεκριμένη αεροπορική επιδρομή τα νέα stealth μαχητικά F-35A που παραλαμβάνει αυτό το χρονικό διάστημα από τις ΗΠΑ.

Αυτό συνάγεται από φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας όπου φαίνονται συντρίμμια των βομβών GBU-39 SDB, τα οποία φέρουν μόνο το F-35 της ισραηλινής Αεροπορίας.

Η συγκεκριμένη βόμβα έχει εμβέλεια 110 χλμ. αλλά όταν αφεθεί από μεγάλο ύψος (σε χαμηλότερα ύψη η εμβέλεια μειώνεται θεαματικά) και ανεμοπορεί προς το στόχο καθώς δεν έχει πυραυλοκινητήρα.

Το όπλο είναι πιστοποιημένο σε πολλούς τύπους αεροσκαφών ακόμη και στα F-16 αλλά έχει πιστοποιηθεί ειδικά στα F-22 και F-35 τα οποία χάρη στο ελάχιστο Η/Μ ίχνος που διαθέτουν μπορούν να πλησιάσουν σε μικρή απόσταση από το στόχο τους, αδιαφορώντας για την εχθρική αεράμυνα.