Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Θα έχεις την τύχη του πατέρα σου»: Μήνυμα στον γιο του Μπιν Λάντεν από τον κομάντο που σκότωσε τον αρχηγό της Αλ Κάιντα

Μήνυμα στο γιο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, Χάμζα, να φοβάται την τύχη του πατέρα του στέλνει ο Αμερικανός καταδρομέας που σκότωσε τον αρχηγό...


Μήνυμα στο γιο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, Χάμζα, να φοβάται την τύχη του πατέρα του στέλνει ο Αμερικανός καταδρομέας που σκότωσε τον αρχηγό της Αλ Κάιντα το 2011 στο κρησφύγετό του στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν.




Στην ίδια ασιατική χώρα πιστεύει ο Ρομπ Ο’ Νιλ ότι κρύβεται ο γιος του νεκρού αρχιτρομοκράτη, προστατευόμενος από εμπόρους ναρκωτικών μετά την πρόσφατη επικήρυξή του από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που προσφέρει αμοιβή ύψους ενός εκ. δολαρίων σε όποιον βοηθήσει στον εντοπισμό του οπουδήποτε στον πλανήτη.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών επικήρυξε με 1 εκ. δολάρια τον Χάμζα Μπιν Λάντεν (Φωτογραφία: ΑΡ)Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών επικήρυξε με 1 εκ. δολάρια τον Χάμζα Μπιν Λάντεν (Φωτογραφία: ΑΡ)

Ο Χάμζα μπιν Λάντεν θεωρείται «αναδυόμενος ηγέτης» της Αλ Κάιντα καλώντας από τον Αύγουστο του 2015 με βίντεο και αρχείου ήχου σε επιθέσεις κατά των ΗΠΑ και των δυτικών συμμάχων τους κι απειλώντας να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο του πατέρα του. Κατά ειδικούς στις ισλαμιστικές οργανώσεις, ο νεαρός, ηλικίας σήμερα περίπου τριάντα ετών, διευθύνει την οργάνωση Άνσαρ αλ Φουρκάν, η οποία προσελκύει εδώ και μερικούς μήνες στη Συρία τους πιο σκληροπυρηνικούς μαχητές της Αλ Κάιντα και του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ).


Ο Αμερικανός πρώην κομάντο Ρομπ Ο' Νιλ, μέλος της ομάδας που σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν (Φωτογραφία: Twitter)

Όπως είπε στη Daily Mail o Ρομπ Ο’ Νηλ, μέλος της ομάδας των φημισμένων «βατραχανθρώπων» SEL Team 6 που σκότωσε τον Οσάμα πριν από οκτώ χρόνια, ο εντοπισμός του Χάμζα «θα εξαρτηθεί από πληροφορίες, ποιος τον είδε και που. Θα πρέπει όμως να ξεχωρίσουν την αλήθεια από τα ψέμματα γιατί πολλοί θα πουν ότι τον είδαν για να πάρουν την αμοιβή».

Ο 42χρονος κομάντο, που αποκάλυψε το 2014 ότι ήταν αυτός που έστειλε στον άλλο κόσμο τον ηγέτη της Αλ Κάιντα, θεωρεί ότι αργά ή γρήγορα, ο Χάμζα θα έχει την τύχη του πατέρα του. iefimerida.gr