Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Ο Πούτιν έστειλε κομάντος στη Βενεζουέλα – Ποια είναι η ομάδα «Βάγκνερ»!

Δύο μεγάλα ρωσικά αεροπλάνα προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Βάργκας της Βενεζουέλας. Τις πληροφορίες μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, που κάνουν λόγο γι...


Δύο μεγάλα ρωσικά αεροπλάνα προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Βάργκας της Βενεζουέλας. Τις πληροφορίες μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, που κάνουν λόγο για αποστολή με... εντολή Βλαντιμίρ Πούτιν. Ενδεχομένως να πρόκειται για μέλη της “Βάγκνερ”, της ομάδας Ρώσων μισθοφόρων, οι οποίοι έδρασαν τόσο στην Ανατολική Ουκρανία όσο και στην Συρία. Οι κοινές ασκήσεις Ρωσίας - Βενεζουέλας και οι ραγδαίες εξελίξεις στην χώρα του Μαδούρο.





Οι απεσταλμένοι του Πούτιν αφίχθησαν την ώρα που ο Νικολάς Μαδούρο κατηγορεί τον Χουάν Γκουαϊδό ότι δήθεν σχεδίαζε την δολοφονία του.

Μέσα στα δύο αεροπλάνα, ένα Ilusin και ένα Αntonov, επιβαίνουν περίπου 100 στρατιώτες, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο δημοσιογράφος Javier Mayorca έγραψε στο Twitter ότι το πρώτο αεροπλάνο έφερε τον Vasily Tonkoshkurov, επικεφαλής του προσωπικού των επίγειων δυνάμεων, προσθέτοντας ότι το δεύτερο ήταν ένα αεροπλάνο φορτίου που μεταφέρει 35 τόνους στρατιωτικού υλικού.




Το Υπουργείο Πληροφοριών της Βενεζουέλας έχει αποφύγει να σχολιάσει.

Το ίδιο, επίσης, το Υπουργείο Άμυνας και το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, όπως και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων, ένας ιστότοπος παρακολούθησης πτήσεων αποκάλυψε ότι τα ρωσικά αεροσκάφη, απογειώθηκαν από ένα ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Συρία κι έφτασαν στο Καράκας την Παρασκευή, (22.3.2019).

Επίσης ένας άλλος ιστότοπος παρακολούθησης πτήσεων αποκάλυψε ότι, ένα το αεροσκάφος, το κάργκο, απογειώθηκε ήδη από το Καράκας σήμερα, Κυριακή, ενώ το άλλο φυλάσσεται από μέλη της στρατιωτικής φρουράς του αεροδρομίου.Οι τελευταίες εξελίξεις έρχονται τρεις μήνες αφότου οι δύο χώρες διεξήγαγαν στρατιωτικές ασκήσεις στο έδαφος της Βενεζουέλας.

Ενδεχομένως να πρόκειται για μέλη της “Βάγκνερ”, της ομάδας Ρώσων μισθοφόρων, οι οποίοι έδρασαν τόσο στην Ανατολική Ουκρανία όσο και στην Συρία και οι οποίοι αναλαμβάνουν αποστολές τις οποίες το Κρεμλίνο θέλει να μείνουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.


Υπενθυμίζεται ότι κυβέρνηση Τραμπ έχει επιβάλει αυστηρές κυρώσεις στη βιομηχανία πετρελαίου της Βενεζουέλας, μέσω του ΟΠΕΚ, σε μία προσπάθεια να εξαναγκάσει τον Μαδούρο να εγκαταλείψει την εξουσία. Ο Μαδούρο από την πλευρά του έχει καταγγείλει τις κυρώσεις ως παρέμβαση των ΗΠΑ και έχει κερδίσει διπλωματική υποστήριξη από τη Ρωσία και την Κίνα.

Η Βενεζουέλα, τον Φεβρουάριο, είχε εμποδίσει τη μεταφορά συνοδείας με ανθρωπιστική βοήθεια για τη χώρα που υποφέρει από την κρίση, μία αποστολή που συντονίστηκε με την ομάδα του αρχηγού της αντιπολίτευσης και αυτοανακηρυχθέντα προέδρου της χώρας Χουάν Γκουαϊδό, συμπεριλαμβανομένων των προμηθειών των Ηνωμένων Πολιτειών, να εισέλθουν στα σύνορα με την Κολομβία.