Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΧΑΜΠΑΡΙΑΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ... «Τρέχει» η κυβέρνηση για να ανοίξει το τζαμί στο Βοτανικό ενώ ο Ερντογάν μας απειλεί

Αποφασισμένη να προχωρήσει στα εγκαίνια του τεμένους στον Βοτανικό, πριν το Πάσχα, είναι η ελληνική κυβέρνηση. Το έργο θα έχει πα...


Αποφασισμένη να προχωρήσει στα εγκαίνια του τεμένους στον Βοτανικό, πριν το Πάσχα, είναι η ελληνική κυβέρνηση.




Το έργο θα έχει παραδοθεί ολοκληρωμένο έως τις 10 Απριλίου, οπότε εκτιμάται ότι θα γίνουν και τα επίσημα εγκαίνια, υπό τον φόβο πάντοτε επεισοδίων. Άλλωστε, για πολλούς, έχει αργήσει να λειτουργήσει νόμιμο τζαμί στην πρωτεύουσα, ενώ οι απειλές του Ταγίπ Ερντογάν για μετατροπή σε τζαμί της Αγίας Σοφίας δεν μπορεί να μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι με το επίπεδο μιας πολιτισμένης ευρωπαϊκής χώρας, όπως θέλει να είναι η Ελλάδα. Στην Αθήνα μάλιστα κατοικούν 250.000 μουσουλμάνοι που αναγκάζονται να προσφεύγουν σε παράνομα τζαμιά, που ουδείς ελέγχει από πού χρηματοδοτούνται και τι ρόλο παίζουν οι ιμάμηδες που λειτουργούν σε αυτά.

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι υπάρχουν και διαφορετικές εισηγήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως για παράδειγμα να μεταφερθούν τα εγκαίνια για μετά το Πάσχα. Εισηγήσεις υπάρχουν επίσης και για να γίνει αγιασμός του κτιρίου από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών.

Το τέμενος, όπως έχει δημοσιεύσει το news24/7, διοικείται από επταμελή Διοικούσα Επιτροπή που αποτελείται από δυο εκπροσώπους του υπουργείου Παιδείας, έναν εκπρόσωπο του υπουργείου Οικονομικών, δυο εκπροσώπους του δήμου Αθηναίων και δυο εκπροσώπους των μουσουλμανικών οργανώσεων της Αθήνας. Επικεφαλής είναι ο προϊστάμενος της διεύθυνσης θρησκευτικής διοίκησης του υπουργείου Παιδείας Κωνσταντίνος Πιτταδάκης. Το Προεδρικό Διάταγμα, μάλιστα, που μετατρέπει σε Οργανισμό την Διοικούσα Επιτροπή έχει εγκριθεί από το ΣτΕ και βρίσκεται στο τελικό στάδιο των υπογραφών.

Το μέλλον των παράνομων τζαμιών

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές στην Αθήνα λειτουργούν παράνομα 74 τζαμιά, στην Κρήτη 4, στη Θεσσαλονίκη 2, ενώ παράνομα τεμένη υπάρχουν και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την ασφάλεια ακόμα και της ίδιας της χώρας.

Μετά τη λειτουργία του τεμένους στον Βοτανικό είναι σαφές ότι θα ανοίξει συζήτηση για το μέλλον των παράνομων τζαμιών, τα οποία είναι λογικό ότι θα πρέπει σιγά-σιγά να κλείσουν. Όπως επίσης έχει σημειώσει το news24/7 η Αθήνα δεν πρόκειται να ικανοποιήσει το αίτημα της Άγκυρας για μιναρέ στο τέμενος.