Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Ήθελε να μας σκοτώσει όλους».. Μιλάνο: Συγκλονίζουν οι περιγραφές των μαθητών του λεωφορείου για τον Σενεγαλέζο...

Συνήθως, χρειάζονται μόλις 10 λεπτά για να επιστρέψουν από το γυμναστήριο στο σχολείο όμως χθες, Τετάρτη, η διαδρομή μετατράπηκε σε εφι...



Συνήθως, χρειάζονται μόλις 10 λεπτά για να επιστρέψουν από το γυμναστήριο στο σχολείο όμως χθες, Τετάρτη, η διαδρομή μετατράπηκε σε εφιάλτη για περίπου 50 μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου κοντά στο Μιλάνο.

“Μας ανέβασε στο λεωφορείο και αμέσως μετά μάς έκλεισε μέσα”, είπε στην τηλεόραση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων η Τιτσιάνα Μαγκαρίνι, που συνόδευε τα παιδιά μαζί με δύο καθηγητές και τα μάτια της είναι ακόμη κόκκινα, ενώ έχει λυγμούς στη φωνή.




Γνώριζε τον Ουσεϊνού Σι, τον Ιταλό οδηγό με καταγωγή από τη Σενεγάλη, “ήταν άνθρωπος με πολύ καλή ανατροφή, φυσιολογικός”.

Όμως εκείνη τη μέρα, βγάζει ένα μαχαίρι και, σύμφωνα με πολλούς αυτόπτες μάρτυρες, και ένα πιστόλι. Δένει τους δύο καθηγητές στις πόρτες και απαιτεί από την 53χρονη να δέσει όλα τα παιδιά με ένα καλώδιο.

Εκτελεί την εντολή, προσπαθώντας να κάνει “ψεύτικους ελιγμούς” ώστε να μπορούν να ελευθερωθούν. Το ίδιο, όταν τους παίρνει τα κινητά τηλέφωνα και τη διατάζει να τον βοηθήσει: “Με βλέμματα, κατάφερα να κάνω ορισμένα παιδιά να καταλάβουν πως τους προστατεύω”.

Της ζητάει επίσης να αδειάσει δύο μπιτόνια βενζίνη στα καθίσματα και στις κουρτίνες στον διάδρομο. Τα παιδιά πανικοβάλλονται: “Ουρλιαχτά, δεν κατάφερνα να τα ηρεμήσω”.

Ο Ουσεϊνού Σι ήταν επίσης πολύ ταραγμένος: “Έλεγε περίεργα πράγματα, δεν καταλάβαινα στ’ αλήθεια. Μιλούσε πολύ για το αεροδρόμιο Λινάτε του Μιλάνου. Αλλά δεν έλεγε τι ήθελε να κάνει. Έλεγε: »Δεν θέλω να σας κάνω κακό» και στη συνέχεια απειλούσε”, εξήγησε η κ. Μαγκαρίνι.

“Κανείς δεν θα βγει από δω ζωντανός”, λέει πολλές φορές, σύμφωνα με τα παιδιά.

“Δεν σταματούσε να λέει πως υπάρχουν τόσοι άνθρωποι στην Αφρική που πεθαίνουν”, αφηγείται ένα νεαρό κορίτσι. “Μιλούσε για τα παιδιά της Μεσογείου, γι’ αυτό ναι”, επιβεβαίωσε η Μαγκαρίνι.

Καθώς ο οδηγός σταματά και ξεκινά πάλι πολλές φορές, τα παιδιά καταφέρνουν να καλέσουν βοήθεια.

Ένα από αυτά λέει πως σχημάτισε αρχικά τον αριθμό επείγουσας ανάγκης 112 και στη συνέχεια τηλεφώνησε στον μπαμπά του.