Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ σε «προοδευτικούς» από Αφρικανό πατέρα διάσημου ποδοσφαιριστή: «Είμαι με τον Σαλβίνι – Οι μετανάστες; Ας τους βοηθήσουμε στις χώρες τους» (βίντεο)

Ο Biourou Jean Kean, ο πατέρας του επιθετικού της Γιουβέντους και αστεριού της Εθνικής Ιταλίας Moise Kean, έδωσε μια συνέντευξη στην εκ...


Ο Biourou Jean Kean, ο πατέρας του επιθετικού της Γιουβέντους και αστεριού της Εθνικής Ιταλίας Moise Kean, έδωσε μια συνέντευξη στην εκπομπή “Un giorno da pecora” στο ραδιόφωνο της Rai Radio 1 και έκανε δηλώσεις που φέρνουν σε αμηχανία κάθε «προοδευτικό», αφού έρχονται σε σύγκρουση με το αφήγημα υπέρ των “open borders” και του “jus soli” (Δίκαιο του εδάφους, σύμφωνα με το οποίο η ιθαγένεια ή η υπηκοότητα πρέπει να δίνεται ως «δικαίωμα» σε οποιονδήποτε γεννηθεί στην επικράτεια ενός κράτους) και εναντίον των νόμων κατά της μετανάστευσης του Matteo Salvini.




Πρώτα απ’ όλα, ο άνθρωπος που ήρθε στην Ιταλία από την Ακτή Ελεφαντοστού, μίλησε για το αποτέλεσμα των Azzurri: «Ευχαριστώ τον Θεό για το πρώτο γκολ του γιου μου στην Εθνική ομάδα: είναι χαρά για όλη την οικογένεια. Όταν το σημείωσε φώναξα «Μπράβο!!» Στη συνέχεια μίλησε για τον Μόιζε (Μωυσή)ως παιδί: «Όταν ο γιος μου ήταν μικρό αγόρι, ήταν οπαδός τηςInter, επειδή του άρεσε ο Oba Oba Martins (Obafemi Martins, Νιγηριανός ποδοσφαιριστής). Πάντα μου ζητούσε να του αγοράσω την φανέλα του. Τώρα ο αγαπημένος του παίκτης είναι ο Balotelli, αν και τον συμβούλευσα να μην τον αντιγράψει, με κάθε σεβασμό στον SuperMario».

Ο πατέρας μετά είπε για την επιλογή του Kean να παίξει με τουςBianconeri του Τορίνο: «Τον έστειλα στη Γιουβέντους επειδή είμαι οπαδός της Juventus». Αλλά ο πατέρας του Moise έχει κάποια προβλήματα με το club στο οποίο παίζει ο γιος του: «Δεν μου δίνουν πλέον εισιτήρια για να πάω στο γήπεδο. Γιατί; Επειδή χώρισα με τη μαμά του Μόιζε και πήραν το μέρος της. Αυτή ήθελε να τον στείλει παλιά στην Αγγλία, αλλά εγώ είπα στη Γιουβέντους ότι θα τον πείσω να παραμείνει στην Ιταλία αλλά σε αντάλλαγμα ήθελα δυο τρακτέρ. Μου είπαν ότι συμφωνούν, αλλά τελικά δεν μου έδωσαν τίποτα. Αλλά παρόλα αυτά εγώ τον θέλω για πάντα στη Juve: είμαι μαύρος και το αίμα μου είναι λευκό».

Αλλά η είδηση – την οποία δεν τολμούν να παρουσιάσουν «μεγάλες» εγχώριες αθλητικές ιστοσελίδες – ήρθε μετά, όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν σχετικά με την υπηκοότητα: «Έκανα αίτηση, αλλά δεν έχω πάρει ακόμα την ιταλική υπηκοότητα. Θεωρώ τον εαυτό μου ότι είμαι Λίγκα του Βορρά. Μου αρέσει η πολιτική του Salvini και της Λίγκας. Ψάχνω για μια ένωση που θα σταματήσει τους μετανάστες πριν αυτοί αναχωρήσουν. Θα ήταν σωστό να τους βοηθήσουμε στις χώρες τους».

Εν ολίγοις, αν και το παιδί γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης από την αριστερά, οι ιδέες του πατέρα του Keanείναι σαφείς και έρχονται σε αντίθεση με την πολυπολιτισμική προπαγάνδα που διοχετεύεται καθημερνώς.