Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γιατί οι Λευκοί Αμερικάνοι δεν παίζουν μπάσκετ;

redskywarningΟι λευκοί έχουν απομακρυνθεί σταθερά από το μπάσκετ από τις δεκαετίες '70 - '80, όταν το κίνημα του ‘Black Power’ εισή...


redskywarningΟι λευκοί έχουν απομακρυνθεί σταθερά από το μπάσκετ από τις δεκαετίες '70 - '80, όταν το κίνημα του ‘Black Power’ εισήγαγε την κουλτούρα του στην ABA (American Basketball Association / Αμερικανική Ένωση Καλαθοσφαίρισης) και οι ‘slam dunkers’ "Dr. J." Julius Erving, Ralph Sampson και Michael Jordan ανέλαβαν το NBA.




Από τότε ο αριθμός των λευκών Αμερικανών ανδρών που συμμετέχουν στο άθλημα έχει μειωθεί σταθερά, μέχρι που ο μαύρος σχολιαστής του ESPN Michael Wilbon ρώτησε γιατί δεν υπήρχαν λευκοί Αμερικανοί στο 2006 All-Star Game NBA.








Η αθλητική ιστοσελίδα “The Undefeated” που υποστηρίζεται από την ESPN και ανήκει σε μαύρους Αμερικάνους, παρουσίασε ένα άρθρο το 2016 σχετικά με το θέμα του εξαφανισμένου λευκού παίκτη μπάσκετ της Αμερικής. Οι πέντε λευκοί άνδρες που συμφώνησαν να μιλήσουν για το θέμα υποστήριζαν με μία φωνή τις διαμαρτυρίες των μαύρων παικτών ενάντια στον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ και αγαπούσαν τη μουσική hip-hop. Ένας από αυτούς, ο Chandler Parsons, σκέφτηκε ότι ο λόγος για τον οποίο δεν υπάρχουν περισσότεροι λευκοί Αμερικανοί στο πρωτάθλημα είναι λόγω της γενετικής κατωτερότητας των λευκών.

«Το NBA είναι μια συλλογή από μερικούς από τους πιο αθλητικούς τύπους στον κόσμο. Και οι λευκοί τύποι δεν είναι τόσο αθλητικοί», είπε. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

http://redskywarning.blogspot.com/2018/03/blog-post_21.html