Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το εγκαινίασε ο Γιάννης Μπουτάρης! Άρχισαν τα όργανα: Το πρώτο συνέδριο των Παγκόσμιων Θρησκευμάτων ΕΓΙΝΕ στη Θεσσαλονίκη!

Το 1ο Συνέδριο Θρησκειών του Κόσμου με θέμα «Θρησκευτική Αρμονία», διοργάνωσε χθες στο ξενοδοχείο Electra Palace, στη Θεσσαλονίκη , η Μο...


Το 1ο Συνέδριο Θρησκειών του Κόσμου με θέμα «Θρησκευτική Αρμονία», διοργάνωσε χθες στο ξενοδοχείο Electra Palace, στη Θεσσαλονίκη , η Μουσουλμανική Κοινότητα Αχμαντίγια Ελλάδος...

Όπως μεταδίδει το thestival.gr, στην έναρξη του συνεδρίου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, καλωσόρισε την εκδήλωση στην πόλη, τόνισε τη σημασία που έχει για να είναι πιο ειρηνικός ο κόσμος ενώ επισήμανε ότι το όνομα του Ισλάμ παραβιάζεται εξαιτίας των ενεργειών μιας εξτρεμιστικής μειονότητας.




Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παραπομπή του Κορανίου και τη μετάφρασή του. Η πρώτη ομιλία δόθηκε από τον Λάζαρο Σεφιχά, αντιπρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία της συνύπαρξης και της διαβίωσης, σε αρμονία με αλλόθρησκους, και τόνισε το πολυθρησκευτικό υπόβαθρο της Θεσσαλονίκης. Η δεύτερη ομιλία δόθηκε από τον πατέρα Αλέξανδρο Σαλμά, εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, ο οποίος χαρακτήρισε το γεγονός ως ένα καλό βήμα προς την ειρηνική συνύπαρξη. Ο τελευταίος ομιλητής ήταν ο Imam Atta-Ul Naseer, πρόεδρος της Μουσουλμανικής Κοινότητας Αχμαντίγια Ελλάδας. Ο κ. Naseer τόνισε την ισλαμική προοπτική της Θρησκευτικής Αρμονίας μέσω των λόγων του Μίρζα Μασρούρ Άχμαντ, που είναι ο ανώτατος επικεφαλής της παγκόσμιας Μουσουλμανικής Κοινότητας Αχμαντίγια.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με σιωπηλές προσευχές και δείπνο. Επομένως μίλησε ο «εκπροσωπος» των Εβραίων, ο «εκπρόσωπος» της Ορθόδοξης εκκλησίας και ο «εκπρόσωπος» της Μουσουλμανικής κοινότητας Όλοι αυτοί με ένα στόμα είπαν πως προέχει η αρμονία και η συμβίωση με τους «αλλόθρησκους». Την ίδια μέρα, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος γράφει: Ο ρόλος της Ορθοδοξίας στη νέα σελίδα της Ιστορίας μας χρειάζεται να είναι συνετός. Το «δράμα» της Ορθοδοξίας δεν πρέπει να ξαναπαιχτεί! Προ ημερών ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χτύπησε ξανά την καμπάνα του κινδύνου: «Άλλο είναι η προσοικείωση ενός έθνους προς την Ορθοδοξία και άλλο η αντίληψη ότι η Εκκλησία αποτελεί αποκλειστική ιδιοκτησία κάποιου έθνους ή ορισμένων εθνών» (Σερβική Εφημερίδα «Πολιτικά», «Ρομφαία» Σάββατο 16 Μαρτίου 2019).

Πάντως, η λεκτική αποκήρυξη των εθνικισμών χρειάζεται να προχωρήσει. Με Ορθόδοξη «οικουμενική» μαεστρία, είναι ανάγκη να προαχθεί Ορθόδοξη «πρόταση» για παγκοσμιοποίηση των λαών της Βαλκανικής. Παγκοσμιοποίηση των λαών της Βαλκανικής λοιπόν και συνέδριο των παγκόσμιων θρησκευμάτων στη Θεσσαλονική. Και όλως τυχαίως, λίγες μέρες πριν, ο υπηρέτης του Σαμαέλ Γιαχβέ Σατανά, Πάπας Φραγκίσκος, είχε δηλώσει πως οι Χριστιανοί και οι Μουσουλμάνοι έχουμε τον ίδιο Θεό! Συγκεκριμένα είχε πει: «Οι Χριστιανοί και οι Μουσουλμάνοι πιστεύουμε στον ελεήμων και δημιουργό Θεό που δημιούργησε τους ανθρώπους και τους έβαλε στον κόσμο αυτό να ζούν σαν αδελφοί και αδελφές, σεβόμενοι την διαφορετικότητα του καθενός και βοηθώντας ο ένας τον άλλον σε ότι χρειάζονται. »

Επομένως, η πανθρησκεία προχωράει και συμβολικά θέλησαν να δώσουν ένα μήνυμα, ορίζοντας τη Θεσσαλονίκη ως τόπο του παγκόσμιου συνεδρίου. Σας έχουμε γράψει ότι θέλουν να κάνουν τη Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα των Βαλκανίων και να την αποσχίσουν από την υπόλοιπη Ελλάδα. Γιαυτό έγινε και η Συμφωνία των Πρεσπών που παραδίδει τη Μακεδονία στη Νέα Τάξη Πραγμάτων. Το μήνυμα που στέλνουν λοιπόν οι παγκοσμιοποιητές, είναι ότι αφενός μεν έρχεται η πανθρησκεία και αφετέρου, το ότι η Θεσσαλονίκη αναμένεται να παίξει μεγάλο ρόλο σε όσα θα ακολουθήσουν παγκόσμια, ακόμη και σε θρησκευτικό επίπεδο. Ο Δημοσθένης Λιακόπουλος έχει αποκαλύψει εδώ και χρόνια, πως ο επερχόμενος παγκόσμιος δικτάτορας, ο λεγόμενος Αντίχριστος, αφού «χριστεί» στον 3ο ναό του Σολομώντος στα Ιεροσόλυμα, θα διοικεί από τη Θεσσαλονίκη.