Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ... Ε.Αχτσιόγλου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς, όχι της κεντροαριστεράς»

Ως τη μόνη κυβέρνηση που «είχε ένα σαφές σχέδιο για την έξοδο από την κρίση» και που μπορεί να εγγυηθεί, ταυτόχρονα, την αναπτυξιακή πορ...


Ως τη μόνη κυβέρνηση που «είχε ένα σαφές σχέδιο για την έξοδο από την κρίση» και που μπορεί να εγγυηθεί, ταυτόχρονα, την αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας και την ενίσχυση των αδύναμων τμημάτων της κοινωνίας, χαρακτήρισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου.

Η κυρία Αχτσιόγλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποστήριξε ότι «στο επίκεντρο των πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι ανάγκες της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, η προστασία και η ενδυνάμωση μισθωτών και συνταξιούχων» ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη:




«Οι πολιτικές θέσεις και οι εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη αποδεικνύουν ότι ο ίδιος θέλει να οδηγήσει τη χώρα και τους πολίτες στο σκοτεινό παρελθόν των Μνημονίων. [...] Το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ προκαλεί τρόμο στην πλειοψηφία των πολιτών» τόνισε συγκεκριμένα η Εφη Αχτσιόγλου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς, όχι της κεντροαριστεράς»

Μεταξύ άλλων, η υπουργός Εργασίας υπογραμμίζει τη θέση, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «ήταν και είναι ένα κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς και δεν διεκδικεί να γίνει ένα κόμμα της κεντροαριστεράς ή της σοσιαλδημοκρατίας, παρά το γεγονός ότι η συμπόρευση του ΚΙΝΑΛ με τη ΝΔ αφήνει ένα κενό σε αυτόν τον πολιτικό χώρο». Όμως, προσέθεσε, «αυτό που επιζητά ο ΣΥΡΙΖΑ (...) είναι η συμπόρευση με όσες πολιτικές δυνάμεις αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικές για να μπει ένας φραγμός στην άνοδο του ακροδεξιού λαϊκισμού στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

Ερωτηθείσα για τις δημοσκοπήσεις, αφήνει αιχμές λέγοντας ότι η Ελλάδα είναι ίσως το μοναδικό παράδειγμα παγκοσμίως όπου τα τελευταία επτά χρόνια όλες ανεξαιρέτως οι δημοσκοπήσεις έχουν αποτύχει να προβλέψουν το εκλογικό αποτέλεσμα σε πέντε διαδοχικές αναμετρήσεις.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών η υπουργός σημειώνει ότι «αποτελεί μια συντριπτική ιστορική ήττα του εθνικισμού», ενώ επικρίνει ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για τη στάση που κράτησαν στο θέμα κάνοντας λόγο για «ιστορικού χαρακτήρα ατόπημα».