Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γλίτωσαν το ξύλο οι Συριζαίοι που απουσίαζαν,,, Έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Παύλου Μελά!

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του πρωτεργάτη της μακεδονικής ελευθερίας, του ήρωα Παύλου Μελά, έγιναν το μεσημέρι του Σαββάτου στον Δη...


Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του πρωτεργάτη της μακεδονικής ελευθερίας, του ήρωα Παύλου Μελά, έγιναν το μεσημέρι του Σαββάτου στον Δημοτικό Κήπο της Καβάλας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη ΦΝΘ κ. Στέφανου, ενώ παρόντες ήταν οι Μητροπολίτες Ξάνθης και Κιλκίς.




Ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Παύλου Μέλα, κατάθεση στεφάνων και στη συνέχεια οι χαιρετισμοί από τον Μητροπολίτη ΦΝΘ, την Δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα και τον πρόεδρο του Συλλόγου Δυτικομακεδόνων νομού Καβάλας Αλέξη Γούλα.

Παρόντες στην τελετή των αποκαλυπτηρίων ήταν οι τοπικές αρχές, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, ενώ απουσίαζαν οι βουλευτές και οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ορειχάλκινη προτομή του Παύλου Μελά φιλοτέχνησε ο γλύπτης Γιώργος Κικώτης από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έχει κάνει παρόμοια έργα σε όλη τη χώρα, ενώ η βάση του μνημείου είναι μια χορηγία των αδελφών Τούλη των «Μακεδονικών Μαρμάρων».

Η τοποθέτηση της προτομής στον Δημοτικό Κήπο Καβάλας έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Δυτικομακεδόνων νομού Καβάλας.