Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ... Βίντεο: Βασανιστήρια στις φυλακές κατά αντιφρονούντων στην κυβέρνηση Μαδούρο

Ένας κρατούμενος με τα χέρια του δεμένα πίσω από την πλάτη του και τα μάτια του δεμένα με σελοφάν. Μια ομάδα ανθρώπων στριμώχτηκε σε έν...


Ένας κρατούμενος με τα χέρια του δεμένα πίσω από την πλάτη του και τα μάτια του δεμένα με σελοφάν. Μια ομάδα ανθρώπων στριμώχτηκε σε ένα θάλαμο και αναγκάστηκαν να κοιμηθούν ο ένας πάνω στον άλλο. Ένας κρατούμενος καταγγέλλει ότι το αίμα και τα ούρα πρέπει να το κάνουμε σε ένα μπουκάλι, διότι δεν επιτρέπεται να πάμε να το μπάνιο ή για να δούμε γιατρό.

Αυτά είναι μόνο ένα μέρος από τις συνθήκες 70 κρατουμένων από τη φυλακή της Μπολιβαριανής Υπηρεσίας Πληροφοριών στο Καράκας




Η ισπανική εφημερίδα ABC δημοσιεύει βίντεο με εικόνες από έναν από τους ειδικούς χώρους κράτησης στη Βενεζουέλα, (γνωστός ως «Ελικοειδής») στους οποίους πολιτικοί κρατούμενοι του καθεστώτος Μαδούρο υποβάλλονται σε μεσαιωνικά βασανιστήρια.

Το βίντεο κατέγραψε πρώην δεσμοφύλακας που διέφυγε από τη χώρα, χάρη σε μια μικρή κάμερα κρυμμένη πίσω από μια τρύπα στην δεξιά τσέπη του πουκάμισού του.

Ο ίδιος λέει ότι αρνήθηκε να λάβει μέρος σε βασανιστήρια, και σε συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη, στην έδρα του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών κατέθεσε λεπτομερώς τα βασανιστήρια που γνωρίζει: τεχνητό πνιγμό, ηλεκτροπληξία, ασφυξία με πλαστικές σακούλες.

«Ένας κρατούμενος, με τον οποίο ήρθα σε επαφή μου ζήτησε να πω στον κόσμο τι συμβαίνει», δήλωσε ο υπολοχαγός Dugarte, ο οποίος είχε συλληφθεί από την Διεύθυνση Αντικατασκοπίας Στρατιωτικών, ή DGCIM τον Αύγουστο. «Αποφάσισα να το κάνω ακόμα κι αν αυτό συνιστά κίνδυνο για την ασφάλεια και τη ζωή μου», πρόσθεσε.

Εκατοντάδες αντιφρονούντες, διαδηλωτές και πολιτικοί της αντιπολίτευσης έχουν καταγγείλει ότι έχουν υποστεί βασανιστήρια από την κυβέρνηση Μαδούρο.

Κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής έχουν καταγγείλει τον Μαδούρο στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και έχουν ζητήσει να δικαστεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Βέβαια θα έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν υπάρξει η «αρεστή» στις ΗΠΑ αλλαγή στην Βενεζουέλα εάν η επόμενη κυβέρνηση δεν θα προχωράει σε τέτοιες πρακτικές.

Απλά τότε ως δια μαγείας όλα τα δυτικά ΜΜΕ θα «λουφάξουν» και θα κάνουν πως δεν βλέπουν.