Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ και Ανατριχιαστικό! Επιστήμονες διδάσκουν ρομπότ για να εξελιχθούν και να αναπαραχθούν...!!

Οι εξελικτικοί ρομποτικοί επιστήμονες έχουν αποφασίσει να ξεκινήσουν να διδάσκουν ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη να εξελιχθούν και να αναπ...


Οι εξελικτικοί ρομποτικοί επιστήμονες έχουν αποφασίσει να ξεκινήσουν να διδάσκουν ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη να εξελιχθούν και να αναπαραχθούν.

Αυτή η τακτική είναι γνωστή ως… δαρβινισμός υψηλής τεχνολογίας.




Ο απώτερος στόχος των ερευνητών είναι να σχεδιάσουν τεχνητή νοημοσύνη και ρομπότ που μπορούν να αναλύσουν τον δικό τους πηγαίο κώδικα και να αλληλοσυμπληρώσουν με άλλους συνδυάζοντας τα κομμάτια του κώδικα τους με τα άλλα ρομπότ.

Αυτό θα δημιουργούσε «απογόνους», όπως η βιολογική ζωή. Αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι κάτι σαν βιολογική ζωή. Αλλά οι εξελικτικοί ρομποτικοί επιστήμονες που έχουν αυτόν τον νέο στόχο έχουν στο άκρον τον Δαρβινισμό υψηλής τεχνολογίας.

Προφανώς, όπως και η βιολογική ζωή εξελίσσεται για να γεμίσουν οικολογικές θέσεις, οι απόγονοι αυτών των ρομπότ θα μπορούσαν να προσαρμοστούν καλύτερα στο περιβάλλον τους, για τον οποίο τους ανέθεσαν ειδικά οι αρχιτέκτονες τους.

Το ενδιαφέρον θα είναι όταν ο Δαρβινισμός υψηλής τεχνολογίας καταστεί επιτυχής. Και σύμφωνα με τα νέα δεδομένα ορισμένοι επιστήμονες είναι σε καλό δρόμο για να κάνουν την τεχνολογία αυτή πραγματικότητα.

Οι επιστήμονες υπολογιστών στο Vrije Universiteit Amsterdam δημιούργησαν ένα απλοποιημένο σύστημα που δείχνει πώς τα μελλοντικά ρομπότ θα μπορούσαν να ανταλλάξουν και να συνδυάσουν τις «γενετικές» πληροφορίες τους.

Η πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature Machine Intelligence και η οποία περιελάμβανε προγραμματισμό δύο γονικών ρομπότ για τον κωδικό ενός νέου «απογόνου», διαπίστωσε ότι ο προκύπτων απόγονος περιέχει ένα μείγμα από τον κώδικα των γονέων καθώς και μερικές μονάδες που φαίνεται να έχουν μεταλλαχθεί ή αναμειγνύεται μόνο του.

Ο Ντέιβντε Χάουαρντ, ένας από τους επιστήμονες στο έργο, δήλωσε στο Wired ότι υπάρχει μια θετική εξέλιξη σε όλα αυτά.

Αλλά άλλοι το βλέπουν αυτό ως έναν τρόπο να εξαναγκάζουν μόνιμα τους ανθρώπους στην εξαφάνιση.

«Ένα από τα πράγματα που κάνει τη φυσική εξέλιξη ισχυρή είναι η ιδέα ότι μπορεί να εξειδικεύσει πραγματικά ένα πλάσμα σε ένα περιβάλλον», δήλωσε ο Howard στο Wired.