Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σκόπια: Η Ακαδημία των Σλάβων δεν θέλει να βγάλει το «μακεδονική» από το νέο της όνομα

Η (ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΟΥΜΕΝΗ) «Μακεδονική Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών» (MANU), προτείνει το νέο της όνομα ως «Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών της...


Η (ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΟΥΜΕΝΗ) «Μακεδονική Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών» (MANU), προτείνει το νέο της όνομα ως «Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας- MANU».

Η πρόταση εγκρίθηκε στη σημερινή συνεδρίαση των μελών της Ακαδημίας.

«Μετά από μια εκτεταμένη και εποικοδομητική συζήτηση αποφασίστηκε να παραπέμψει τη γνώμη της στην κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, σύμφωνα με την οποία η πλειοψηφία των μελών της Ακαδημίας συμφώνησε στο όνομα «Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας- MANU».




Η Ακαδημία αναφέρει επίσης ότι η απόφαση για τη μετονομασία της Ακαδημίας θα γίνει σεβαστή από την κυβέρνηση, αφού αποτελεί πρόταση της πλειοψηφίας των μελών της Ακαδημίας», σημειώνει η ανακοίνωση του ιδρύματος.

Σύμφωνα με τους ακαδημαϊκούς, "η διατήρηση της συντόμευσης (MANU) ως μέρος του νέου ονόματος είναι απαραίτητη, διότι από τη μια πλευρά συνδέεται με την ταυτότητά μας και από την άλλη πλευρά δεν θα απαιτηθεί αλλαγή στη διαδικτυακή διεύθυνση της Ακαδημίας που είναι manu.edu.mk"

Η Ακαδημία τονίζει ότι πριν από έξι μήνες όταν πραγματοποιήθηκε επιστημονική συζήτηση στη MANU, για τη Συμφωνία των Πρεσπών, κατέστη σαφές ότι θα έπρεπε να αλλάξει το όνομά της.

Τότε, η διοίκηση της Ακαδημίας επέμενε στη διατήρηση της συντομογραφίας ‘MANU’ (σημείωση: Μακεδονική, δηλαδή) γιατί αυτή υπήρχε στην ιστοσελίδα της και στην αγγλική γλώσσα.

Όπως επισημαίνεται, η Ακαδημία είναι το υψηλότερο όργανο στον τομέα των τεχνών και επιστημών, η κύρια δραστηριότητά της πραγματοποιείται σε αυτόνομες σφαίρες της κοινωνίας και σύμφωνα με το Σύνταγμα έχει περιορισμένες εξουσίες και ότι είναι θεσμός με την ευρύτερη διεθνή φήμη.

«Το επιχείρημα αυτό έγινε πλήρως αποδεκτό από την κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και έγινε κατανοητό και από την ελληνική πλευρά», σημειώνει η Ακαδημία.

ТЕЛМА
--
The Hellenic Information Team