Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυτά κάνει η ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ Θέμα δικαιωμάτων των «Τούρκων» σε Ρόδο, Κω και Θεσσαλονίκη θέτει η Τουρκία

Θέμα δικαιωμάτων των «Τούρκων» Ρόδου, Κω και… Θεσσαλονίκης θέτει τώρα η Τουρκία με τον νέο Πρόεδρο της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Μουσταφ...


Θέμα δικαιωμάτων των «Τούρκων» Ρόδου, Κω και… Θεσσαλονίκης θέτει τώρα η Τουρκία με τον νέο Πρόεδρο της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Μουσταφά Σεντοπ.

Στην ομιλία του στην 14η Σύνοδο Κοινοβουλευτικής Ένωσης του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (ISIPAB) ο κ. Σεντοπ έκανε ειδική αναφορά στο Κυπριακό αλλά και στην «παραβίαση δικαιωμάτων» στην Ελλάδα.




Ο κ. Σεντόπ έκανε λόγο για «άδικες πρακτικές εναντίον της μουσουλμανικής-τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα δηλώνοντας ότι σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν… διευρυνθεί και ότι τα «δικαιώματα και οι ελευθερίες των μουσουλμάνων Τούρκων δεν παραβιάζονται μόνο στην περιοχή της Δυτικής Θράκης αλλά επίσης στην Θεσσαλονίκη και στα νησιά Ρόδος και Κως».

Ο πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης αναφέρθηκε και στο κυπριακό δηλώνοντας ότι δεν έχει εξευρεθεί λύση επειδή η Δύση έχει υποστηρίξει τους ελληνοκύπριους και η λύση θα αναζητηθεί για τα «αδέλφια Τουρκοκύπριους με τη στήριξη του Ισλαμικού κόσμου και την Μουσουλμανική στήριξη και αλληλεγγύη».

Υπενθυμίζεται ότι σε παρόμοιο τόνο εκφράστηκε χτες και ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος σε νέες προκλητικές δηλώσεις του υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τα θρησκευτικά δικαιώματα της μειονότητας στη Θράκη και ότι οι μουσουλμάνοι που ζουν στη χώρα δεν μπορούν να δηλώσουν ότι είναι «Τούρκοι».

Ο κ. Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε ακόμα ότι οι «Τούρκοι» στην Ελλάδα δεν μπορούν να δηλώσουν «Τούρκοι» παρά το γεγονός ότι υπάρχουν τρεις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το συγκεκριμένο ζήτημα.

ΠΗΓΗ: LIBERAL