Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κίτρινα γιλέκα: Συγκρούσεις στο Παρίσι - Λεηλεσίες, δακρυγόνα και προσαγωγές

Κάποιες πρώτες συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα στη λεωφόρο των Ηλυσίων στο Παρίσι, όπου η παρουσία των δυνάμεων ασφαλείας είναι ισχυρή, κατά τ...



Κάποιες πρώτες συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα στη λεωφόρο των Ηλυσίων στο Παρίσι, όπου η παρουσία των δυνάμεων ασφαλείας είναι ισχυρή, κατά τη 18η ημέρα κινητοποίησης των «κίτρινων γιλέκων», που διαδηλώνουν εδώ και τέσσερις μήνες κατά της δημοσιονομικής και κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης.


Σύμφωνα με πλάνα που μετέδωσαν ΜΜΕ, διαδηλωτές προσπάθησαν να επιτεθούν σε ένα φορτηγό της χωροφυλακής ενώ άλλοι έστησαν οδοφράγματα στη λεωφόρο, όπου χιλιάδες «κίτρινα γιλέκα» άρχισαν να συγκεντρώνονται από νωρίς το πρωί.

Οι δυνάμεις της τάξης έκαναν χρήση δακρυγόνων και κανονιών νερού προκειμένου να διαλύσουν τους διαδηλωτές, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Πριν από λίγο, το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι σημειώθηκαν λεηλασίες καταστημάτων στη λεωφόρο των Ηλυσίων, στο περιθώριο των κινητοποιήσεων.

Σε κοντινή απόσταση, διαδηλωτές, πολλοί ντυμένοι στα μαύρα, φορώντας κουκούλες ή κράνη στο κεφάλι, εκτόξευσαν πλάκες πεζοδρομίου εναντίον των δυνάμεων της τάξης που απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων. «Επαγγελματίες του σπασίματος και των ταραχών εισέδυσαν στις πορείες», κατήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ.