Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γρεβενά: Δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο γιατί το απόγευμα κάνουν μάθημα λαθρομεταναστόπουλα...

Νέο κρούσμα αποχής, αυτή τη φορά σε σχολείο στα Γρεβενά. Γονείς δεν επιτρέπουν στα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο για τρίτη μέρα, εξαι...


Νέο κρούσμα αποχής, αυτή τη φορά σε σχολείο στα Γρεβενά. Γονείς δεν επιτρέπουν στα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο για τρίτη μέρα, εξαιτίας της δομής για προσφυγόπουλα που λειτουργεί το απόγευμα. Τι επικαλούνται οι γονείς, τι απαντούν οι αρμόδιοι.

Μετά τη Σάμο, τα Γρεβενά. Γονείς κρατούν τα παιδιά τους στο σπίτι λόγω των προσφυγόπουλων που παρακολουθούν μαθήματα στο σχολείο.




Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ στα στελέχη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών αλλά και στους ανθρώπους του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), επικρατεί προβληματισμός εξαιτίας της στάσης του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου δημοτικού σχολείου της πόλης, τα μέλη του οποίου συνεχίζουν για τρίτη ημέρα να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, όπου το απόγευμα λειτουργεί δομή εκπαίδευσης προσφυγόπουλων.

Τι ισχυρίζονται οι γονείς
Οι γονείς διαμαρτύρονται γιατί πιστεύουν ότι δεν έχουν τηρηθεί τα κριτήρια που προβλέπονται ως προς τη δημιουργία δομής υποστήριξης εκπαίδευσης προσφυγόπουλων στο συγκεκριμένο σχολείο και δεν έχει ακολουθηθεί ο οδικός χάρτης, σε ό,τι αφορά το πλαίσιο εμβολιασμού των παιδιών. Από τα 103 παιδιά που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο για τρίτη ημέρα απουσίασαν τα 63, με ευθύνη και προσωπική επιλογή των γονέων. Η πρόεδρος του συλλόγου Γονέων, Βασιλική Πρέβεζα, δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «έχουν σταλεί επιστολές σε όλους τους αρμόδιους φορείς όπου διατυπώνουμε ερωτήματα αλλά και τις επιφυλάξεις μας χωρίς να έχουμε λάβει μέχρι στιγμής καμία απάντηση».

Οι μαθητές πρόσφυγες του Δημοτικού παρακολουθούν μαθήματα από τις 14:00 έως τις 18:00 και το ημερήσιο πρόγραμμα εκπαίδευσης περιλαμβάνει Γλώσσα, Μαθηματικά, Αγγλικά, Γυμναστική, Πληροφορική και μαθήματα Μουσικής και Εικαστικών Τεχνών.