Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Κόκκινος» συναγερμός σε ΗΠΑ και Καναδά μετά το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία

Βολές κατά της ρητορικής Τραμπ από τον επικεφαλής της μεγαλύτερης μουσουλμανικής οργάνωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες Το μακελειό στη Νέα Ζ...



Βολές κατά της ρητορικής Τραμπ από τον επικεφαλής της μεγαλύτερης μουσουλμανικής οργάνωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες

Το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία ανεβάζει θέτει σε “κόκκινο” συναγερμό τις Αρχές Ασφαλείας σε Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδά.

Έκτακτα μέτρα λαμβάνονται σε όλα τα τεμένη υπό τον φόβο νέας ρατσιστικής επίθεσης. Στη Νέα Υόρκη και σε άλλες αμερικανικές πόλεις,η αστυνομία αύξησε τις περιπολίες σε τζαμιά,καθώς και σε άλλους χώρους λατρείας. “Μην εγκαταλείψετε τα τεμένη σας” είναι το μήνυμα που στέλνει στους Μουσουλμάνους ο επικεφαλής του Συμβουλίου Αμερικανο-Ισλαμικών Σχέσεων.




Το CAIR, η μεγαλύτερη οργάνωση στις ΗΠΑ για την προάσπιση των δικαιωμάτων των Μουσουλμάνων, εκφράζει την ανησυχία της καθώς οι Μουσουλμάνοι και άλλες μειονότητες βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα κύμα μισαλλοδοξίας από τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε τις αμερικανικές εκλογές. Σε ανακοίνωση του, επιρρίπτει ευθύνες,στις “ρατσιστικές πολιτικές της διοίκησης Τραμπ”, οι οποίες όπως υπογραμμίζεται, ενισχύουν την ρητορική για την ανωτερότητα της λευκής φυλής.

Oι αναφορές του μακελάρη στον Τραμπ.

Στο μανιφέστο μίσους, ο μακελάρης αποκαλεί τον Τραμπ “σύμβολο της ανανεωμένης λευκής ταυτότητας και του κοινού σκοπού”. Ο Λευκός Οίκος,αν και ρωτήθηκε για το θέμα απο το Reuters, αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

”Σήμερα, ο τρομοκράτης αναφέρθηκε στο ισχυρότερο πρόσωπο στον κόσμο, τον Πρόεδρο Τραμπ”, δήλωσε ο εκπρόσωπος των Μουσουλμάνων και πρόσθεσε:Κύριε Τραμπ, τα λόγια σας έχουν αντίκτυπο. Οι πολιτικές σας έχουν αντίκτυπο. Έχουν αντίκτυπο στις ζωές αθώων ανθρώπων στο εσωτερικό της χώρας και παγκοσμίως”.

Συναγερμός και στον Καναδά.

Σε κλοιό αστυνομικών βρίσκονται τα τεμένη και σε πολλές πόλεις του Καναδά μετά την αιματηρή επίθεση στη Νέα Ζηλανδία, με τον πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό να δηλώνει ότι “συμμερίζεται το πένθος των ΝεοZηλανδών και των Μουσουλμάνων σε ολόκληρο τον κόσμο”.

Η σημαία του Καναδά έξω από το Κοινοβούλιο της Οττάβα είναι μεσίστια στη μνήμη των θυμάτων της διπλής επίθεσης.

“Είμαστε σε επιφυλακή” διαμηνύουν οι αστυνομικές αρχές στο Τορόντο,μία πόλη, όπου υπάρχουν συνολικά εξήντα τζαμιά.ή αστυνομία.

Και στο Κεμπέκ, οι δυνάμεις ασφαλείας ενίσχυσαν τα μέτρα σε λατρευτικούς χώρους.

“Στην παρούσα φάση, δεν υπάρχει καμία γνωστή διασύνδεση εξτρεμιστικών κύκλων της Νέας Ζηλανδίας με τον Καναδά” διαβεβαίωσε μέσω Twitter ο υπουργός Δημόσιας Τάξης της χώρας.