Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θύελλα αντιδράσεων για το Καστελόριζο που… «δεν ανήκει στο Αιγαίο» που είπε ο Τσιρώνης...

Την -τουλάχιστον- επικίνδυνη δήλωση για το Καστελόριζο έκανε ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Β Αθήνας και νυν υποψήφι...


Την -τουλάχιστον- επικίνδυνη δήλωση για το Καστελόριζο έκανε ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Β Αθήνας και νυν υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Γιάννης Τσιρώνης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή.




Μεταξύ άλλων, ανέφερε ξεκάθαρα ότι «το ελληνικό, ελληνικότατο Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο. Γεωγραφικά δεν είναι στο Αιγαίο τι να κάνουμε τώρα. Είναι στην ανατολική Μεσόγειο. Δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο είναι μια θάλασσα που φτάνει μέχρι την Κω και την Ρόδο».

Θυμηθείτε τη δήλωσή του:





Μετά το πρώτο «σοκ» της δήλωσης, άρχισαν οι αντιδράσεις και οι συζητήσεις. Εκείνοι δε, που έμειναν άφωνοι είναι οι κάτοικοι του Καστελόριζου. Μιλώντας στο newsIT.gr ο Δήμαρχος του Καστελόριζου Γιώργος Σαμψάκος, αναρωτήθηκε:

«Εμείς δηλαδή δεν ανήκουμε στο Αιγαίο; Δεν είμαστε στα Δωδεκάνησα; Που Ανήκουμε; Εμείς από παιδιά τραγουδάμε για το Αιγαίο και για την Ελλάδα. Μου κάνει τρομερή εντύπωση η δήλωση του κυρίου Τσιρώνη».

Επίσης... ο διεθνολόγος Τάσος Χατζηβασιλείου, ήταν ξεκάθαρος:

«Το Καστελόριζο πολιτικά ανήκει στη Δωδεκάνησο, αυτό σημαίνει ότι αποτελεί νησί του Αιγαίου. Οποιαδήποτε δήλωση που διαχωρίζει το Καστελόριζο από το υπόλοιπο Αιγαίο και που το τοποθετεί τμηματικά στη Μεσόγειο, αποτελεί βούτυρο στο ψωμί της Τουρκίας η οποία, δοθείσης ευκαιρίας, λέει ότι το Καστελόριζο δεν έχει θαλάσσιες ζώνες διότι δεν ανήκει σε σύμπλεγμα του Αιγαίου. Πρόκειται για μία λανθασμένη δήλωση η οποία αφήνει ανοιχτή την κερκόπορτα, για μονομερείς υπαναχώρησεις της Ελλάδας από πάγιες θέσεις μας».