Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στα ίχνη των 8 δραστών που μαχαίρωσαν την 22χρονη η ΕΛ.ΑΣ - Τους «καίνε» βίντεο και κινητά

Θέμα χρόνου είναι η ταυτοποίηση και κατ' έπεκταση η σύλληψη των δραστών της επίθεσης στην 22χρονη οργανωμένη οπαδό του ΠΑΟ στο Ίλιον. Η...


Θέμα χρόνου είναι η ταυτοποίηση και κατ' έπεκταση η σύλληψη των δραστών της επίθεσης στην 22χρονη οργανωμένη οπαδό του ΠΑΟ στο Ίλιον. Η αστυνομία, από το οπτικό υλικό που διαθέτει, έχει καταλήξει στα πρόσωπα, γνωρίζει ότι πρόκειται για 8 άτομα που ανήκουν σε συγκεκριμένο σύνδεσμο οπαδών.






Παράλληλα, η ΕΛΑΣ έχει στοιχεία και για τους δράστες της επίθεσης στο Παπαστράτειο. Από τις κάμερες έχει εντοπίσει τις πινακίδες των ΙΧ των δραστών και αναμένονται και σε αυτή την υπόθεση εξελίξεις. Η αστυνομία θα επιχειρήσει να πάρει κατάθεση ξανά από την 22χρονη, ωστόσο οι μέχρι τώρα ενδείξεις οδηγούν στην εικασία ότι δεν πρόκειται για ιδιαιτέρως αξιοποιήσιμα στοιχεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν έγινε το συμβάν με την 22χρονη και μέχρι πριν από μερικές ημέρες η ΕΛΑΣ είχε καταγράψει την υπόθεση ως ληστεία.

Συγκεκριμένα, είχε καταγραφεί ότι της είχαν πάρει την τσάντα και το κινητό. Η ΕΛΑΣ κατέληξε πολύ πρόσφατα ότι η υπόθεση συνδέεται με οπαδικά όταν πια κυκλοφόρησε πριν από μέρες το βίντεο του ξυλοδαρμού της στο διαδίκτυο.


Εξάλλου, σήμερα αστυνομικές δυνάμεις έκαναν «ντου» σε συνδέσμους οπαδών Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και ΑΕΚ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, τον Άγιο Δημήτριο και την Καλλιθέα προκειμένου να κάνουν εκτεταμένες έρευνες που συνδέονται προφανώς με τα πρόσφατα περιστατικά βίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Αστυνομία δεν βρήκε σπουδαία ευρήματα στους τρεις συνδέσμους, ούτε συνάντησε κάποια αντίδραση κατά την επιχειρησή της.

Αυτά τα διαδοχικά γεγονότα δείχνουν ότι πρόκειται για μια αλυσίδα που «ακουµπάει» τους κεντρικούς πυρήνες των οπαδών, οι οποίοι δρουν ανεξέλεγκτα, φέρνοντας πλέον νέα «ήθη και έθιµα» ακόµη και στην οπαδική βία. Η αρκετά πιο αποτελεσµατική -σε σχέση µε το παρελθόν- πρόληψη και αντιµετώπιση των «ραντεβού του θανάτου» από την πλευρά της Αστυνοµίας «υποχρέωσε» τις οπαδικές «κεφαλές» (και δη τις νεότερες «γενιές» που ανέλαβαν τα ηνία σε συνδέσµους) στην επινόηση νέων µορφών οπαδικού «πολέµου».

Οι δε «βεντέτες» που άνοιξαν ανάµεσα σε συνδέσµους από τις αρχές του 2017 οδήγησαν σε εκατέρωθεν αιφνιδιαστικές «επισκέψεις» και επιθέσεις, που πραγµατοποιούνται (συνήθως) στο περιθώριο αγώνων, µικρότερων αθληµάτων και δη σε... ανύποπτες στιγµές. Εκεί όπου τα «αντανακλαστικά» και τα περιθώρια αντίδρασης των (αιφνιδιασµένων) αστυνοµικών Αρχών είναι µειωµένα. Οι οπαδικές επιθέσεις έχουν κυρίως ως βάση τους το «δίπολο» οπαδών Ολυµπιακού - Παναθηναϊκού, αλλά συχνά-πυκνά επεκτείνονται και στο φάσµα των οπαδών της ΑΕΚ.


Πριν από δύο χρόνια




Η γενίκευση αυτού του «πολέµου» ξεκίνησε ουσιαστικά τον Φεβρουάριο του ’17 µε την επίθεση οπαδών του Ολυµπιακού στον σύνδεσµο οπαδών του Παναθηναϊκού στη Λ. Βουλιαγµένης. Η πρώτη επίθεση έφερε και έναν δεύτερο «κύκλο» επεισοδίων στο κοντινό Μετς, τον ∆εκέµβριο του ’17, στο πλαίσιο της αναµέτρησης βόλεϊ Παναθηναϊκός-Εθνικός, µε τραυµατίες και συλλήψεις.

Ακολούθησαν τα άγρια επεισόδια που σηµειώθηκαν στις 21 Φεβρουαρίου 2018 στην Καλλιθέα, µετά τον αγώνα Εθνικός-Παναθηναϊκός για το Κύπελλο βόλεΐ, όταν οπαδοί του «τριφυλλιού» κατευθύνθηκαν προς σύνδεσµο του Ολυµπιακού στην οδό Θησέως, µε αποτέλεσµα να µετατραπεί η περιοχή για µισή ώρα σε… πεδίο µάχης. Τον Μάρτιο του ’18 υπήρξε νέα επίθεση µε µολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες στον σύνδεσµο του Ολυµπιακού στην Καλλιθέα, για να συνεχιστεί η «βεντέτα» µε µικρότερες εκατέρωθεν επιθέσεις σε συνδέσµους των «αιωνίων». Τον περασµένο Σεπτέµβριο σηµειώθηκε διπλό περιστατικό µεταξύοπαδών του Ολυµπιακού και του Παναθηναϊκού στον Κολωνό για το… κουµάντο της περιοχής.


Επίθεση και «αντίποινα»

Τον Νοέµβριο του 2018 περίπου 40 οπαδοί της ΑΕΚ που έφτασαν στα όρια της «Θύρας 35» του ΟΑΚΑ, «καµουφλαρισµένοι» µε κασκόλ του Παναθηναϊκού, επιτέθηκαν µε µαχαίρια σε οπαδούς των «πράσινων» που βρίσκονταν έξω από το γήπεδο, τραυµατίζοντας δύο εξ αυτών στα πόδια και στο κεφάλι, ενώ στις 10 ∆εκεµβρίου 2018 υπήρξε επίθεση µε µολότοφ από οπαδούς του Παναθηναϊκού στον σύνδεσµο του Ολυµπιακού στον Ασπρόπυργο, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας µπάσκετ Ολυµπιακός-Ζάλγκιρις µε τρεις τραυµατισµούς!

Πριν από έναν µήνα (4 Φεβρουαρίου) 100 κουκουλοφόροι οπαδοί του Ολυµπιακού επιτέθηκαν στον σύνδεσµο του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι (υπήρχαν εντός του κτιρίου οπαδοί των «πράσινων»), προκαλώντας τραυµατισµούς και σοβαρές υλικές ζηµιές έπειτα από άγριες συµπλοκές. Η τελευταία επίθεση στο «Παπαστράτειο», όπως επισηµαίνεται και από την Αστυνοµία, ήταν ουσιαστικά «αντίποινα» των οπαδών του «τριφυλλιού», που είχαν πληροφορηθεί πως εντός του κολυµβητηρίου του Πειραιά βρίσκονταν και ορισµένοι οπαδοί του Ολυµπιακού οι οποίοι συµµετείχαν στην επίθεση στον Σύνδεσµο του Περιστερίου...

Πηγή: ethnos.gr