Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ... αλλά η Νέα Ζηλανδία είναι η δεύτερη πιο φιλήσυχη χώρα στον κόσμο! Η Ελλάδα στην 79η θέση...

Για τη σύγκριση... η Ελλάδα καταλαμβάνει την 79η θέση ανάμεσα σε 163 χώρες που εκτιμήθηκαν Αν υπήρχε μία μέθοδος πρόβλεψης πιθανών τρ...



Για τη σύγκριση... η Ελλάδα καταλαμβάνει την 79η θέση ανάμεσα σε 163 χώρες που εκτιμήθηκαν

Αν υπήρχε μία μέθοδος πρόβλεψης πιθανών τρομοκρατικών χτυπημάτων σε πόλεις ή χώρες, η Νέα Ζηλανδία θα συγκέντρωνε το μικρότερο ποσοστό. Το μακελειό που προκάλεσε ο Αυστραλός «Μπρέιβικ», Μπρέντον Τάραντ, με τους 48 νεκρούς, δεν ήταν απλώς ένα γεγονός που συνέβη σε μία εμπόλεμη ζώνη. Ήταν ένα χτύπημα σε μία χώρα που βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας των πιο φιλήσυχων χωρών στον κόσμο. Όταν σε ένα μέρος όπως η Νέα Ζηλανδία, οι πολίτες αισθάνονται τη μέγιστη ανασφάλεια, τότε κανένα μέρος στον κόσμο δεν θα πρέπει να εξαιρείται από την πιθανότητα ενός ανάλογου χτυπήματος, ούτε καν η Ελλάδα, η οποία βρίσκεται πολύ χαμηλότερα στη σχετική λίστα, σε σχέση με τη Νέα Ζηλανδία.




Το χτύπημα του μακελάρη από την Αυστραλία συγκλόνισε την παγκόσμια κοινότητα. Μία κοινότητα, ωστόσο, που φέρει σημαντικό μερίδιο ευθύνης, καθώς διεθνείς εκθέσεις είχαν επισημάνει τον κίνδυνο επιθέσεων από ακροδεξιά στοιχεία, μετά το μπαράζ τρομοκρατικών χτυπημάτων από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και άλλων φονταμενταλιστικών ισλαμιστικών οργανώσεων.

Η Νέα Ζηλανδία είναι και παραμένει ένα από τα σφαλέστερα κράτη στον πλανήτη. Στη διάρκεια των τελευταίων 50 ετών, έχουν σημειωθεί 20 επιθέσεις, που θα εμπεριέχουν στοιχεία τρομοκρατίας. Η επίθεση του Μπρέντον Τάραντ ήταν η πλέον πολύνεκρη στην ιστορία της χώρας.

Η Νέα Ζηλανδία, παρόλα αυτά, καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στη λίστα των φιλήσυχων κρατών, με την Ισλανδία να είναι βρίσκεται στην κορυφή της συγκεκριμένης κατηγορίας, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Οικονομίας και Ειρήνης. Η Αυστρία, η Πορτογαλία και η Δανία συμπληρώνουν την πρώτη 5άδα. Η χώρα του Ειρηνικού, λοιπόν, είναι η μοναδική εκτός Ευρώπης, που πλασάρεται στις πρώτες θέσεις των φιλήσυχων χωρών.

Τη 10άδα συμπληρώνουν οι Καναδάς, Τσεχία, Σιγκαπούρη, Ιαπωνία και Ιρλανδία. Όσο για την Ελλάδα, βρίσκεται στον... πάτο, και συγκεκριμένα στην κίτρινη ζώνη και στην 79η θέση!

Στον αντίποδα, η Συρία, το Αφγανιστάν, το Νότιο Σουδάν, το Ιράκ και η Σομαλία, είναι οι πέντε χώρες που θεωρούνται πιο επικίνδυνες.

Ακολουθεί η λίστα όπως έχει δημοσιευτεί στην έκθεση: