Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Συγκινεί η 5χρονη με τα «κρυστάλλινα» μάτια: Της τα αφαίρεσαν για να «λυτρωθεί» από τους πόνους

cnn.grΘεαματική ανάρρωση, μετά την αφαίρεση των ματιών της, παρουσίασε μια πεντάχρονη στην Τζόρτζια, η οποία υπέφερε από μία σπάνια πάθηση....


cnn.grΘεαματική ανάρρωση, μετά την αφαίρεση των ματιών της, παρουσίασε μια πεντάχρονη στην Τζόρτζια, η οποία υπέφερε από μία σπάνια πάθηση.

Η μικρή Primrose Austin γεννήθηκε με μία σπάνια ασθένεια στα μάτια, με αποτέλεσμα να υποφέρει από φρικτούς πόνους, αλλά και να μην μπορεί να αναπτυχθεί σωστά, καθώς είχε επιπτώσεις και στη λειτουργία του εγκεφάλου της. Σήμερα, μετά τη γενναία απόφαση των γονιών της να προχωρήσουν στην επέμβαση, της δόθηκε μία δεύτερη ευκαιρία.

Το κοριτσάκι είχε αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς στο ένα της μάτι, ενώ το άλλο είχε αρχίσει να συρρικνώνεται επικίνδυνα.

Η θετή μητέρα της, Eryn Austin, δήλωσε πως ήταν «σαν να ζει σε έναν συνεχόμενο εφιάλτη καθώς η μικρή έκλαιγε τουλάχιστον 16 ώρες την ημέρα από τον πόνο».Όταν η Eryn και ο Chris την υιοθέτησαν από ένα ορφανοτροφείο στην Κίνα πριν από τρία χρόνια, τους είχαν πει πως είναι τυφλή λόγω γλαυκώματος που είχε εκ γενετής και δεν αντιμετωπίστηκε έγκαιρα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Metro. Τα ματάκια της είχαν πάρει μία ασημί απόχρωση, ενώ οι υπεύθυνοι του ορφανοτροφείου ενημέρωσαν τους δύο γονείς ότι πιθανώς η μικρή να είναι και κουφή.

Ενώ πίστευαν πως το κοριτσάκι είναι τυφλό, ένα πρωί πριν από οκτώ μήνες ξύπνησε σε απόλυτο «πανικό», προκαλώντας την έντονη ανησυχία των γονιών του, οι οποίοι ζήτησαν βοήθεια από 11 ειδικούς.




«Ήταν για όλους μας μία βασανιστική εμπειρία. Η μικρή ήταν συνεχώς μέσα στον ιδρώτα, το σώμα της δεν μπορούσε να διαχειριστεί το μεγάλο πόνο και το νευρικό της σύστημα είχε “χτυπήσει” κόκκινο. Δεν μπορούσε καν να φάει ή να πιει και έπρεπε να της δίνω υγρά με σύριγγα ώστε να μην αφυδατωθεί» αναφέρει η μητέρα της.


Έτσι, οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς πως η καλύτερη επιλογή για τη ζωή της μικρής ήταν να αφαιρέσουν και τα δύο της μάτια. Μετά τη δύσκολη ωστόσο αυτή απόφαση για την Eryn και τον Chris, η κόρη τους παρουσίασε εντυπωσιακή ανάρρωση.




Επίσης, ανακαλύφθηκε πως δεν είναι εντελώς κουφή και της τοποθέτησαν ειδικά ακουστικά ώστε να ακούει περισσότερο.Σήμερα, μαθαίνει να περπατάει ξανά, ενώ εκπαιδεύεται και στο σύστημα γραφής και ανάγνωσης των τυφλών.

«Ήταν πραγματικά μία σπαρακτική απόφαση, αλλά ήταν 100% σωστή» υποστηρίζει πλέον η Eryn.

Η Primrose Austin είχε εγκαταλειφθεί στο ορφανοτροφείο και δεν έμαθε ποτέ βασικά πράγματα, όπως πώς να πίνει νερό από ένα μπουκάλι…

Η μητέρα της, Eryn, αποφάσισε να την υιοθετήσει όταν είδε μία φωτογραφία της στο Facebook και πέταξε στην άλλη άκρη του κόσμου για να συναντήσει τη νέα της κόρη.Σήμερα, η μικρή ζει με τους γονείς της και τα άλλα δύο της αδερφάκια, στην πόλη Buford της Τζόρτζια.