Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Διορία 48 ωρών στο Γερμανό πρεσβευτή για να εγκαταλείψει τη Βενεζουέλα

liberal«Ανεπιθύμητο» κήρυξε το Καράκας τον Γερμανό πρέσβη στη Βενεζουέλα Ντάνιελ Κρίνεν, καταλογίζοντάς του επανειλημμένες προσπάθειες να π...


liberal«Ανεπιθύμητο» κήρυξε το Καράκας τον Γερμανό πρέσβη στη Βενεζουέλα Ντάνιελ Κρίνεν, καταλογίζοντάς του επανειλημμένες προσπάθειες να παρέμβει σε εσωτερικές υποθέσεις της χώρας.




Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα, ο Γερμανός πρέσβης είναι «persona non grata» για το Καράκας.

«Είναι απαράδεκτο ένας ξένος διπλωμάτης να ασκεί στο έδαφός της ρόλο πολιτικού ηγέτη, σε ευθυγράμμιση με την ατζέντα συνωμοσίας των εξτρεμιστικών δυνάμεων της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας», επισημαίνει η ανακοίνωση.




Το Βερολίνο το οποίο έχει αναγνωρίσει ως μεταβατικό πρόεδρο τον επικεφαλής της εθνοσυνέλευσης και της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό σε πρώτη αντίδραση ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε συντονισμένες ενέργειες με τους συμμάχους του, τονίζοντας ότι η απόφαση αυτή «επιδεινώνει την κατάσταση».

«Πρόκειται για μια ακατανόητη απόφαση, η οποία δεν συνδράμει στο να πέσουν οι τόνοι», δήλωσε ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας για να προσθέσει: «Η υποστήριξή μας, η στήριξη της Ευρώπης στον Χουάν Γκουαϊδό παραμένει ακέραιη. Ο πρέσβης Κρίνερ έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στο Καράκας, ιδιαίτερα τις πρόσφατες μέρες», πρόσθεσε ο Γερμανός ΥΠΕΞ.
Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών απάντησε με δική της ανακοίνωση η Εθνοσυνέλευση της Βενεζουέλας η οποία τόνισε «ότι είναι απαράδεκτο να απελαύνεται ένας διπλωματικός αντιπρόσωπος ξένης χώρας που έχει βοηθήσει τη Βενεζουέλα». Ο Κρίνερ ήταν μεταξύ των δεκάδων πρεσβευτών ευρωπαϊκών και λατινοαμερικανικών χωρών που βρέθηκαν την Δευτέρα στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Καράκας για να υποδεχθούν και να εγγυηθούν την ασφάλεια του αναγνωρισμένου από σχεδόν 50 χώρες, περιλαμβανομένης της Γερμανίας, μεταβατικού προέδρου Χουάν Γκουαϊδό κατά την επιστροφή του στη χώρα.