Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Απίστευτη ιστορία: Νοτιοαφρικανός πιλοτάριζε επί 20 χρόνια μεγάλα αεροσκάφη... χωρίς δίπλωμα!

Στην πραγματικότητα, είχε πτυχίο επαγγελματία χειριστή (CTL), για το οποίο απαιτείται μικρότερη εμπειρία και αφορά μικρότερα αεροπλάνα ...


Στην πραγματικότητα, είχε πτυχίο επαγγελματία χειριστή (CTL), για το οποίο απαιτείται μικρότερη εμπειρία και αφορά μικρότερα αεροπλάνα - Πότε αποκαλύφθηκε η απάτη

Ενας Νοτιοαφρικανός πιλοτάριζε επί 20 χρόνια αεροσκάφη της δημόσιας αεροπορικής εταιρείας της χώρας του μέχρι που αποκαλύφθηκε ότι δεν είχε... δίπλωμα πιλότου, όπως ισχυριζόταν.




Ο άνδρας αυτός, η ταυτότητα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, εργαζόταν για την εταιρεία SAA από το 1994. Υποχρεώθηκε σε παραίτηση και κατατέθηκε μήνυση σε βάρος του. Σύμφωνα πάντα με την αεροπορική εταιρεία, είχε δηλώσει ότι είχε άδεια χειριστή εναερίων γραμμών (ATPL), ένα πτυχίο που δίνει στον κάτοχό του τη δυνατότητα να πιλοτάρει μεγάλα επιβατικά αεροσκάφη.

Στην πραγματικότητα, είχε πτυχίο επαγγελματία χειριστή (CTL), για το οποίο απαιτείται λιγότερη εμπειρία. Αυτό όμως σημαίνει ότι θα μπορούσε να κυβερνά μόνο μικρά αεροσκάφη.

Η άδεια ATPL, η ανώτατη που μπορεί να λάβει ένας πιλότος, δίνεται μόνο αφού συμπληρώσει κανείς τουλάχιστον 1.500 ώρες πτήσεις, λάβει ειδική εκπαίδευση και περάσει από εξετάσεις.

Οι πιλότοι της SAA πρέπει να αποκτήσουν την ATPL μέσα σε πέντε χρόνια μετά την πρόσκληψή τους, διαφορετικά κινδυνεύουν να μην ανανεωθεί η σύμβασή τους.

Η απάτη του Νοτιοαφρικανού αποκαλύφθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, όταν το Airbus A340-600, στο οποίο ήταν συγκυβερνήτης και κατευθυνόταν στη Γερμανία συνάντησε αναταράξεις και χρειάστηκε να κάνει μανούβρες. Όταν τελικά προσγειώθηκε, εξετάστηκαν οι διαδικασίες που είχε ακολουθήσει το πλήρωμα για την ασφάλεια του αεροσκάφους και των επιβατών και εκεί διαπιστώθηκε ότι ο ένας πιλότος δεν είχε την απαιτούμενη άδεια.

"Φαίνεται ότι ο πιλότος πήρε το δίπλωμα που του δώσαμε, δηλαδή το πτυχίο επαγγελματία χειριστή (CTL) και το τροποποίησε για να δίνει την εντύπωση ότι στην πραγματικότητα είχε άδεια ATPL", σχολίασε μια εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας, η Φιντίουε Γκουέμπου. "Μας έχει ανησυχήσει πραγματικά το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν το πρόσεξε κανείς", πρόσθεσε, μιλώντας στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι eNCA.

Η SAA ζητά να της επιστραφούν οι μισθοί, οι υπερωριακές αμοιβές και τα πριμ που δόθηκαν στον πιλότο με βάση την ψευδή δήλωσή του. Οι αρχές εξετάζουν επίσης το ενδεχόμενο να ανακαλέσουν και την άδεια CTL που του είχαν χορηγήσει.