Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Απίστευτη καταγγελία από τον ηγέτη του VMRO: «Ο Ζάεφ διατάζει δολοφονίες»!

Βαθαίνει η πολιτική κρίση στα Σκόπια μετά την κύρωση της Συμφωνία των Πρεσπών, με τον ηγέτη του VMRO-DPMNE Χριστιάν Μικόσκι να προβαίνει...


Βαθαίνει η πολιτική κρίση στα Σκόπια μετά την κύρωση της Συμφωνία των Πρεσπών, με τον ηγέτη του VMRO-DPMNE Χριστιάν Μικόσκι να προβαίνει, πλέον, στην πρωτοφανή καταγγελία ότι «ο Ζάεφ διατάσσει δολοφονίες».

Η ένταση πυροδοτήθηκε με τις συλλήψεις τριών πρώην στελεχών του VMRO, με τη ν κατηγορία ότι ενορχήστρωσαν τα αιματηρά γεγονότα της 17ης Απριλίου του 2017.




Τα γεγονότα και οι συλλήψεις

Εκείνη τη μέρα, υπενθυμίζεται, ένα πλήθος Σκοπιανών εθνικιστών εξαπέλυσε επίθεση στο κοινοβούλιο τραυματίζοντας βουλευτές, δημοσιογράφους και τον ηγέτη του σοσιαλιστικού κόμματος Ζόραν Ζάεφ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα των Σκοπίων Nezavisen Vesnik, ο Χριστιάν Μικόσκι δήλωσε ότι διακόπτουν κάθε επαφή με την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι με εκπροσώπους του SDSM (σ.σ. το κυβερνόν κόμμα του Ζόραν Ζάεφ».


Ο Μικόσκι αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τα πραγματικά γεγονότα της 17ης Απριλίου του ‘17 και σε ιδιαίτερα οξύ τόνο είπε:

«Ο Ζάεφ βλέπει τις δυνάμεις του να φτάνουν στο τέλος και γι’ αυτό τώρα είναι πιο επικίνδυνος. Κάνει απεγνωσμένες κινήσεις, συλλαμβάνει βάσει αμφιλεγόμενων καταθέσεων, χωρίς στοιχεία […] Μπορείς να συλλαμβάνεις, μπορείς να διατάσσεις δολοφονίες, αλλά πρέπει να ξέρεις ένα πράγμα: δεν θα σε φοβηθούμε και θα σε νικήσουμε».

«Μικόσκι: Ο Ζάεφ διατάσσει δολοφονίες, ξέρω για τι μιλάω» αναφέρει η Nezavisen / Φωτογραφία: Nezavisen Vesnik

«Είδαμε τι τέλος είχαν οι Μιλόσεβιτς και Τσαουσέσκου»

Κληθείς να εξηγήσει τι εννοεί με τον όρο «δολοφονίες» ο ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος είπε:

«Ξέρω για τί μιλάω όταν λέω ότι ο Ζάεφ έχει διατάξει εκτελέσεις. Ομως αυτή τη στιγμή δεν θα το αποκαλύψω στο κοινό. Θα έρθει η στιγμή της δικαιοσύνης».




Οπως αναφέρει η Nezavisen Vesnik, καταλήγοντας, μάλιστα ο Χριστιάν Μικόσκι έφθασε στο σημείο να παρομοιάσει τον Ζάεφ με τους Μιλόσεβιτς και Τσαουσέσκου:

«Τόσο ο Μιλόσεβιτς, όσο και ο Τσαουσέσκου έκαναν τα ίδια πράγματα: Συνελάμβαναν ανθρώπους που σκέφτονταν διαφορετικά, ασκούσαν πιέσεις στα ΜΜΕ, εκβίαζαν, φυλάκιζαν, και όλοι ξέρουμε πως κατέληξαν».

Νομικά μέτρα αναμένεται να λάβει ο Ζάεφ

Από την πλευρά του, ο Ζόραν Ζάεφ υποστήριξε ότι «ο Μικόσκι ξεπέρασε τα όρια» ενώ άφησε ανοικτό να κινηθεί νομικά εναντίον του, αφού πρώτα συμβουλευτεί τους νομικούς του συμβούλους.

«Εχω βρεθεί σε όλων των ειδών τις καταστάσεις. Εχω δημοσιοποιήσει πολιτικές «βόμβες», μου έχει στερηθεί το διαβατήριο, αντιμετώπισα προσαγωγές, όμως πάντα πρόσεχα τί έλεγα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζάεφ.