Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Απόκτηση τεσσάρων ελικοπτέρων MH-60R για το Πολεμικό Ναυτικό....

Μια πολύ ευχάριστη είδηση έρχεται για το ΠΝ. Δεδομένης της παλαιότητας των ελικοπτέρων ΑΒ-212 που ήδη μετρούν 40 χρόνια προσφοράς και πα...


Μια πολύ ευχάριστη είδηση έρχεται για το ΠΝ. Δεδομένης της παλαιότητας των ελικοπτέρων ΑΒ-212 που ήδη μετρούν 40 χρόνια προσφοράς και παρουσίας στις ελληνικές θάλασσες, το ΓΕΝ όπως προκύπτει έχει ήδη εκκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την έναρξη αντικατάστασης των ΑΒ-212.




Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Νικόλαος Κούζηλος με θέμα «Σχετικά με την αγορά 2 ελικοπτέρων τύπου MH-60R από την Lockheed Martin» σας γνωρίζω, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία τέθηκαν υπόψη μου, τα ακόλουθα:

Την παρούσα χρονική περίοδο, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της ενεργοποίησης υποπρογράμματος πρόσκτησης (4) ελικοπτέρων (Ε/Π) τύπου MH-60R μέσω διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας και ΗΠΑ (G to G) και διαδικασίας Foreign Military Sales (FMS).

Τέλος, η υλοποίηση της συγκεκριμένης προμήθειας, θα επιφέρει:

α. Αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του στόλου των ελικοπτέρων του ΠΝ λόγω της αντικατάστασης μέρους ή και του συνόλου της δύναμης των ελικοπτέρων ΑΒ-212 με σύγχρονα ελικόπτερα, νέου τύπου, όμοιας πλατφόρμας με τα κατεχόμενα ελικόπτερα S-70 και σημαντικά αυξημένων επιχειρησιακών δυνατοτήτων.

β. Ενίσχυση της ομοιοτυπίας του στόλου των ελικοπτέρων του ΠΝ με έμμεσα οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν από την ομογενοποίηση της πλατφόρμας, των κινητήρων, των διαδικασιών συντήρησης και εκπαίδευσης του προσωπικού.