Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αποκάλυψη «βόμβα»: Φιάσκο η εκτόξευση «ελληνικού» δορυφόρου – Ο Hellas Sat 4 δεν ανήκει στην Ελλάδα! (Εικόνες-Βίντεο)

Η κυβέρνηση, με επικεφαλή τον υπερυπουργό Νίκο Παππά, πανηγυρίζει για την εκτόξευση του Hellas Sat 4, ενός δορυφόρου που θα εξυπηρετήσε...


Η κυβέρνηση, με επικεφαλή τον υπερυπουργό Νίκο Παππά, πανηγυρίζει για την εκτόξευση του Hellas Sat 4, ενός δορυφόρου που θα εξυπηρετήσει τηλεπικοινωνιακά Ελλάδα και Κύπρο, παρουσιάζοντας εικόνα μίας εθνικής επιτυχίας.

Δηλαδή μας δίνουν την εντύπωση ότι σαν Κράτος έχουμε δορυφόρο… Αλλά δεν είναι έτσι! Η εκτόξευση του «ελληνικού» δοδυρφόρου μετατρέπεται σε φιάσκο, αποκαλύπτοντας τα ψέματα της κυβέρνησης ακόμα και σε αυτό το θέμα, καθώς ο Hellas Sat 4 δεν είναι ελληνικός.




Η Hellas Sat είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα των δορυφορικών συστημάτων και επικοινωνιών.

Ιδρύθηκε το 2001 και έχει αναλάβει μέσω συμβάσεων τα αποκλειστικά δικαιώματα της αξιοποίησης της τροχιακής θέσης της Ελλάδας και της Κύπρου (39° Ανατολικά). Το 2013 ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος πούλησε τις μετοχές του (99.05%) έναντι 208 εκατ. € στην Arabsat Cyprus Ltd, θυγατρική της Arabsat. Τότε και ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε κριτική σε κυβέρνηση Σαμαρά και τους Γερμανούς ιδιοκτήτες του ΟΤΕ για την πώληση.

Οι Άραβες είναι ιδιοκτήτες του Hellas Sat 4, και μας πουλάνε ακριβά τις υπηρεσίες τους, μέσω δορυφόρου που έχει «Ελληνικό» όνομα.

H ArabSat είναι αραβικών συμφερόντων και μέτοχοι της είναι σχεδόν όλα τα κράτη της βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Ο μεγαλύτερος μέτοχος με 36,7% είναι η Σαουδική Αραβία και ακολουθούν το Κουβέιτ (14,6%) και η Λιβύη με 11.3%.

Η σύσταση των μετόχων έχει ως εξής:

Saudi Arabia 36.7%
Kuwait 14.6%
Libya 11.3%
Qatar 9.8%
United Arab Emirates 4.7%
Jordan 4%
Lebanon 3.8%
Bahrain 2.5%
Syria 2.1%
Iraq 1.9%
Algeria 1.7%
Yemen 1.7%
Egypt 1.6%
Oman 1.2%
Tunisia 0.7%
Morocco 0.6%
Sudan 0.3%
Mauritania 0.3%
Palestinian Authority 0.2%
Somalia 0.2%
Djibouti 0.1%