Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

H Αγκυρα δημοσιεύει προπαγανδιστικό βίντεο με το δεύτερο τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο: «Θα πάει στην κυπριακή ΑΟΖ»

H Αγκυρα ξεκίνησε από τώρα τον ψυχολογικό πόλεμο και ξεκίνησε τις ετοιμασίες για το δεύτερο πλωτό γεωτρύπανό της το οποίο σκοπεύει να...



H Αγκυρα ξεκίνησε από τώρα τον ψυχολογικό πόλεμο και ξεκίνησε τις ετοιμασίες για το δεύτερο πλωτό γεωτρύπανό της το οποίο σκοπεύει να το χρησιμοποιήσει εντός των επόμενων μηνών στην κυπριακή ΑΟΖ και δημοσίευσε σχετικό προπαγανδιστικό βίντεο με το σκάφο να περνάει τα Δαρδανέλια για να πάει στις εγκαταστάσεις της Γιάλοβα.




Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο, το οποίο προβάλλει την πορεία του πλωτού γεωτρύπανου DeepSea Metro I, το οποίο πέρασε από τα Δαρδανέλια και θα κινηθεί στη Μεσόγειο

Το δεύτερο πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας μετά το «Fatih» αναμένεται να φτάσει στη Γιάλοβα αύριο. Το DeepSea Metro I αναμένεται να περάσει από στάδιο συντήρησης το οποίο πιθανότατα θα διαρκέσει περί τους τρεις μήνες.

Σύμφωνα με δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων το νέο πλωτό γεωτρύπανο θα κινηθεί στη συνέχεια στη Μεσόγειο όπου θα πραγματοποιήσει έρευνες για κοιτάσματα και όλοι καταλαβαίνουν που ακριβώς θα παέι καθώς έχει ήδη ανακοινωθεί ότι δεν βρέθηκε σταγόνα πετρέλαιο στην τουρκική ΑΟΖ, συνεπώς θα εξερευνηθούν οι ΑΟΖ των άλλως, τουτέστιν Ελλάδας και Κύπρου με την Μεγαλόνησο να αποτελεί τον πρώτο στόχο επειδή άλλωστε είναι και το πιο αδύναμο κράτος.

Τα δύο πλωτά γεωτρύπανα που έχει πλέον η Άγκυρα θα αποτελέσουν την βασική απειλή κατά των δύο ελληνικών κρατών καθώς με αυτά η Τουρκία θα επιχειρήσει την διεξαγωγή ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.