Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

F-35, αεροπλανοφόρα και Πεζοναύτες των ΗΠΑ σε «απόσταση βολής» από τη Βενεζουέλα - ΦΩΤΟ

Ολοένα και πιθανότερο φαντάζει το σενάριο μια στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ στην Βενεζουέλα με σκοπό την ανατροπή του εκλεγμένου Προέδρ...


Ολοένα και πιθανότερο φαντάζει το σενάριο μια στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ στην Βενεζουέλα με σκοπό την ανατροπή του εκλεγμένου Προέδρου της χώρας, Νικολάς Μαδούρο, προκειμένου να αναλάβει την εξουσία ο υποστηριζόμενος από τις ΗΠΑ Χουάν Γκουαίδο.

Αυξάνεται ο αριθμός των αναλυτών που θεωρεί ιδιαίτερα πιθανή την ανακοίνωση της ανάπτυξης αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στην Κολομβία από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στις 23 Φεβρουαρίου.




Το ερώτημα που δημιουργείται ευλόγως είναι το ποιες θα είναι αυτές οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις.

H μία πιθανή απάντηση είναι η ομάδα κρούσης αεροπλανοφόρου Theodore Roosevelt, ενώ μια άλλη είναι η 11η Εκστρατευτική Μονάδα Πεζοναυτών, οι οποία βρίσκεται στο USS Boxer.

Αυτή τη στιγμή, η ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου USS Theodore Roosevelt επιχειρεί λίγα ναυτικά μίλια από το λιμάνι του Σαν Ντιέγκο στον Ανατολικό Ειρηνικό Ωκεανό, με τον στολίσκο να μπορεί να φτάσει στην Καρθαγένα της Κολομβίας σε περίπου 5-7 ημέρες, περνώντας μέσα από την διώρυγα του Παναμά.

Ενώ δεν είναι σίγουρο αν το USS Theodore Roosevelt βρίσκεται σε κατάσταση επιχειρησιακής ανάπτυξης ή σε εκπαίδευση ή προ-ανάπτυξη, σύμφωνα με πληροφορίες από αξιωματούχους του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού το USS Boxer και η 11η Εκστρατευτική Μονάδα Πεζοναυτών πραγματοποιεί εργασίες ρουτίνας στην περιοχή.

Η χρήση του όρου “εργασίες ρουτίνας” δηλώνει ότι το USS Boxer και όσοι επιβαίνουν σε αυτό είναι έτοιμοι να αναπτυχθούν άμεσα, άλλωστε αυτή είναι και η αποστολή της 11ης Εκστρατευτικής Μονάδας Πεζοναυτών.


Η σύνθεση, αλλά και η αποστολή της 11ης Εκστρατευτικής Μονάδας Πεζοναυτών ταιριάζει “γάντι” με το σύνολο της αποστολής που θα χρειαζόταν να αναλάβει σε μια περίπτωση επέμβασης των ΗΠΑ στην Βενεζουέλα.

H 11η Εκστρατευτική Μονάδα Πεζοναυτών αποτελείται από ένα τάγμα πεζικού και έναν ουλαμό αρμάτων μάχης, με στοιχεία εφοδιασμού και διοίκησης. Η 11η επίσης διαθέτει και ισχυρές αεροπορικές δυνάμεις με επιθετικά ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη Harrier και F-35B.




Ωστόσο, σε περίπτωση μη επέμβασης, η παρουσία της 11ης Εκστρατευτικής Μονάδας στην Κολομβία, θα αποτελούσε την κατάλληλη επιλογή ανάμεσα στην διασφάλιση της αποτροπής του καθεστώτος του Νικολάου Μαδούρο και της απειλής εισβολής. Ακόμα και τότε, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την ομάδα κρούσης του USS Theodore Roosevelt.

Παράλληλα, στην ανατολική ακτή κοντά στη Φλόριντα, η ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου USS Abraham Lincoln βρίσκεται επί του παρόντος σε ασκήσεις προ-ανάπτυξης. Παρόλο που είναι ασυνήθιστο, τα αεροπλανοφόρα μπορούν να καλούνται να εκτελούν επείγουσες αποστολές ακόμη και όταν βρίσκονται σε προ-εκπαίδευση.

Το κεντρικό σημείο που πρέπει να εστιάσει κανείς είναι το γεγονός ότι οι έχουν δύο ομάδες κρούσης, οι οποίες μπορούν να βρίσκονται στο επιχειρησιακό περιβάλλον της Βενεζουέλας σε λιγότερο από 7 ημέρες.

Τώρα, αν η ύπαρξη των δύο ομάδων κρούσης και της 11ης Εκστρατευτικής Μονάδας Πεζοναυτών κοντά στην Κολομβία και τη Βενεζουέλα, είναι κάτι τυχαίο ή όχι, θα φανεί. Όπως και να έχει η παρουσία τους δίνει μια ποικιλία επιλογών στην Ουάσινγκτον.

Πηγή Washington Examiner - onalert.gr