Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ...!!! Στα Κύθηρα το τουρκικό γεωτρύπανο “Deepsea Metro I” – Ετοιμάζεται για προκλήσεις η Άγκυρα

Οι Τούρκοι ετοιμάζονται πυρετωδώς για προκλήσεις σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο, ενώ σήμερα εθεάθη το πλωτό γεωτρύπανο “Deepsea Metro...


Οι Τούρκοι ετοιμάζονται πυρετωδώς για προκλήσεις σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο, ενώ σήμερα εθεάθη το πλωτό γεωτρύπανο “Deepsea Metro I” να πλέει ανοικτά των Κυθήρων.

Στόχος της Τουρκίας είναι να «τρυπήσει» στην ανατολική Μεσόγειο και με κάθε τρόπο να μπορέσει να υφαρπάξει μέρος των κοιτασμάτων που βρίσκονται στην περιοχή.




Ωστόσο, Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ, με την «ομπρέλα» των ΗΠΑ, δεν πρόκειται να επιτρέψουν να συμβεί κάτι τέτοιο. Η Άγκυρα, καθώς το γνωρίζει αυτό, σχεδιάζει μια σειρά προκλητικών κινήσεων στην περιοχή, όσο χρειάζεται για να προκληθούν προβλήματα, χωρίς να προκαλέσει βέβαια κάποιο σοβαρό επεισόδιο.

Η ανατολική Μεσόγειος αποτελεί το πιο «καυτό» σημείο του πλανήτη και η συγκέντρωση δυνάμεων στην περιοχή είναι τεράστια. Οι Τούρκοι δεν πρόκειται να ρισκάρουν μια καθολική ήττα στην περιοχή, αλλά θα κοιτάξουν να δημιουργήσουν νέα μέτωπα γύρω από την Μεσόγειο, με στόχο την καθυστέρηση των ερευνών και τον αντιπερισπασμό.

Η φωτογραφία και το βίντεο του πλωτού γεωτρύπανου που ο Ερντογάν στέλνει στην ανατολική Μεσόγειο, είναι τραβηγμένα από το adelinfm.blogspot.com. Το “Deepsea Metro I” περνάει ανοιχτά από τα Κύθηρα και ο Παναγιώτης Πολίτης το “φυλάκισε” στον φακό του.

Ο Ερντογάν κάνει και θα συνεχίσει να κάνει τα πάντα για να κάνει αισθητή την τουρκική παρουσία στη νοτιοανατολική Μεσόγειο. Με πολεμικά σκάφη και γεωτρύπανα. Ήδη δέχεται κριτική στο εσωτερικό της Τουρκίας για την απομόνωση της χώρας αλλά και για τις αποτυχημένες γεωτρήσεις.