Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έκθεση της CIA για την Τουρκία: «Μπορούμε να πλήξουμε την οικονομία της»

Μια μέρα μετά από το μήνυμα του Αμερικανού ΥΠΕΞ στο twitter, όπου η Τουρκία εμφανίζεται διαμελισμένη σε χάρτη, έρχεται ένα δημοσίευμα του S...


Μια μέρα μετά από το μήνυμα του Αμερικανού ΥΠΕΞ στο twitter, όπου η Τουρκία εμφανίζεται διαμελισμένη σε χάρτη, έρχεται ένα δημοσίευμα του Stratfor να ανάψει νέες φωτιές στην Άγκυρα. Σύμφωνα με το αμερικανικό think tank έκθεση της CIA υπολογίζει το κόστος ενδεχόμενης δράσης των ΗΠΑ κατά της Τουρκίας. Τι μπορεί να περιλαμβάνει αυτή “η δράση”;

Το Stratfor υποστηρίζει ότι υπάρχουν σχέδια με τα οποία οι ΗΠΑ μπορούν να πλήξουν οικονομικά την Τουρκία, περιορίζοντας τις επενδύσεις και “χτυπώντας” εταιρείες όπως η Turkish Airlines.




“Η Τουρκία πέρασε ένα δύσκολο οικονομικό έτος το 2018, καθώς η λίρα υποχώρησε ραγδαία έναντι του δολαρίου – εν μέρει λόγω των μέτρων του Λευκού Οίκου έναντι της Άγκυρας. Οι ενέργειες της Ουάσιγκτον έδειξαν ότι θα μπορούσε να βλάψει την Τουρκία οικονομικά απλώς επηρεάζοντας το επενδυτικό και καταναλωτικό κλίμα στη χώρα. Και θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο να το κάνει και πάλι “, απειλεί η έκθεση που παραουσιάζει το Stratfor.

Αναγνωρίζοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι «ανίσχυρες» να εμποδίσουν την Τουρκική στρατιωτική επιχείρηση κατά των Κούρδων του YPG, η έκθεση αναφέρι ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρές οικονομικές ζημίες στην Τουρκία…Η Ουάσινγκτον διαθέτει οικονομικά όπλα που θα μπορούσε να αναπτύξει εναντίον της Άγκυρας – αν και αυτά που θα μπορούσαν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις και για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτά τα εργαλεία περιλαμβάνουν οικονομικά και στρατηγικά μέτρα”.

Η έκθεση αναφέρει ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να πλήξουν τις τουρκικές αεροπορικές εταιρείες. Για παράδειγμα θα μπορούσαν να εμποδίσουν στην Turkish Airlines να πετάξει προς προορισμούς των ΗΠΑ.

“Η απειλή των κυρώσεων θα είναι πάντα παρούσα κατά τη διάρκεια των συνομιλιών της Ουάσιγκτον και της Άγκυρας για τη βόρεια Συρία”, κατaλήγει.