Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΕΛΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΈΙΑ ΤΟΥΣ... Παρά το Τείχος, οι ισπανόφωνοι στηρίζουν Τραμπ και μπορεί να τον επανεκλέξουν Πρόεδρο!

Ανέλπιστο "δώρο" και "δύναμη κρούσης" για τον Τραμπ αποδεικνύονται οι ισπανόφωνοι, σύμφωνα με το Politico. Όταν ο ...


Ανέλπιστο "δώρο" και "δύναμη κρούσης" για τον Τραμπ αποδεικνύονται οι ισπανόφωνοι, σύμφωνα με το Politico.

Όταν ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε αναρτήσει στο Twitter (20 Ιανουαρίου) ότι η αποδοχή του έχει αυξηθεί σε ποσοστό 50% μεταξύ των Ισπανόφωνων Αμερικανών, οι αντικειμενικοί παρατηρητές των προεκλογικών εξελίξεων στις ΗΠΑ, αντέδρασαν με σκεπτικισμό ή κάποιοι δεν το πίστεψαν, σχολιάζει το “Politico.”




Ο Τραμπ είναι ο ίδιος άνθρωπος που ανακοίνωσε την προεδρική υποψηφιότητά του κατηγορώντας το Μεξικό ότι στέλνει “βιαστές” κατά μήκος της συνοριακής γραμμής με τις ΗΠΑ, είναι ο ίδιος άνθρωπος που διαχώρισε τα παιδιά των μεταναστών από τους γονείς τους, αλλά κι ο ίδιος άνθρωπος που αναβάθμισε πολιτικά την κατασκευή του τείχους ασφάλειας στη νότια συνοριακή γραμμή των ΗΠΑ, στο κεντρικό ζήτημα άσκησης της προεδρίας του.

Ο πρόεδρος Τραμπ είχε ανακοινώσει με κομπασμό: “Ουάου, μόλις άκουσα ότι τα ποσοστά αποδοχής μου μεταξύ των Ισπανόφωνων αυξήθηκαν κατά 19%, στο 50%. Αυτό συμβαίνει επειδή γνωρίζουν το ζήτημα με το Τείχος καλύτερα από τον καθένα κι επιθυμούν Ασφάλεια, η οποία μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο με το Τείχος,” είχε γράψει χαρακτηριστικά στο Twitter.

Ένα μήνα μετά, κι ο πρόεδρος Τραμπ παίζει δυναμικά για τις ψήφους των Ισπανόφωνων στην Φλόριντα κι όχι μόνο, συνεχίζει το Politico.

Οι Δημοκρατικοί από την πλευρά τους, ίσως θα πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν για το ενδεχόμενο οι Ισπανόφωνοι ψηφοφόροι να είναι αυτοί, που θα βοηθήσουν αποφασιστικά τον πρόεδρο Τραμπ στην επανεκλογή του για μία δεύτερη προεδρική θητεία, αλλά και για να διατηρηθεί ο κοινοβουλευτικός έλεγχος της Γερουσίας από τους Ρεπουμπλικάνους.

Στην περίπτωση που επαληθευτεί αυτή η τάση για την εκλογική προτίμηση της αναφερόμενης ομάδας του εκλογικού σώματος στις ΗΠΑ, θα πρόκειται για μία τεκτονική πολιτική αλλαγή για την πορεία των Δημοκρατικών.

Το Δημοκρατικό Κόμμα στήριξε το πολιτικό του μέλλον στην πεποίθηση ότι η δημογραφική σύνθεση των ΗΠΑ αλλάζει αποφασιστικά. Ωστόσο, είναι ενδεχόμενο διαπιστώσει ότι έχασε από έναν πολιτικό αντίπαλο όπως ο Τραμπ, που εκφράζει πολιτικές φόβου οι οποίες, θα έπρεπε να έχουν στείλει του Ισπανόφωνους ψηφοφόρους, στην πολιτική αγκαλιά των Δημοκρατικών.