Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΛΟΓΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.... Αν η απόπειρα δολοφονίας αφορά αντίπαλο του Ερντογάν η Δικαιοσύνη είναι πιό ΕΛΑΣΤΙΚΗ...!!!

Μετά από ειδοποίηση από την πρεσβεία της Τουρκίας, προχθές πήγα στην πρεσβεία για να πάρω ένα συστημένο. Στο προξενείο. Η αίθουσα στην οπο...



Μετά από ειδοποίηση από την πρεσβεία της Τουρκίας, προχθές πήγα στην πρεσβεία για να πάρω ένα συστημένο. Στο προξενείο. Η αίθουσα στην οποία πήγα ήταν ασφυκτικά γεμάτη. Γινόταν χαμός. «Γιατί έτσι;» ρώτησα. «Κάθε μέρα έτσι γίνεται εδώ», μου είπαν. Διαδικασίες για διαβατήριο, ταυτότητα κ.λπ. Μέχρι σήμερα πήγα σε πάρα πολλές πρεσβείες. Δεν είδα ποτέ κάτι τέτοιο.




Υπέγραψα και πήρα το έγγραφο που ήρθε για εμάς. Ήταν μια απόφαση δικαστηρίου με αιτιολογικό. Απόφαση του 6ου Ποινικού Πρωτοδικείου των Αδάνων. Για ποιο πράγμα; Για την επίθεση με πυροβολισμούς που δεχτήκαμε πριν οκτώ χρόνια. Δικάστηκαν, λέει, τρεις κατηγορούμενοι γι’ αυτό στα Άδανα. Το έγγραφο που μας υποβλήθηκε τώρα είναι η απόφαση του δικαστηρίου σε σχέση με αυτούς. Πρώτη φορά μας πυροβόλησαν στις 25 Φεβρουαρίου 2011. Το ένοπλο άτομο, που ήρθε εκείνη την ημέρα στην εφημερίδα και αργότερα μάθαμε ότι ονομαζόταν Εμίν Σιμπά, ζήτησε να με δει, αλλά δεν τα κατάφερε. Αν και βρισκόμουν στην εφημερίδα εκείνη την ώρα, ο Αλί Οσμάν του είπε «απουσιάζει» και του έκλεισε την πόρτα, λέγοντάς του να με ψάξει αργότερα. Και εκείνος έριξε μερικούς πυροβολισμούς πίσω από την πόρτα και ύστερα άφησε μια σημείωση στην πόρτα λέγοντας ότι «την άλλη φορά δεν θα γίνει έτσι» και έφυγε. Το ίδιο βράδυ πήρε το αεροπλάνο από το αεροδρόμιο της Τύμπου και πέταξε για την Τουρκία, ενώ πέταξε μέσα στα αγριόχορτα στον χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου το πιστόλι μάρκας Glock, με το οποίο έκανε την απόπειρα. Η αστυνομία βρήκε το πιστόλι εκείνο.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν κατέστη δυνατό να συλληφθεί ο Εμίν Σιμπά στην Τουρκία. Μάλιστα, ήταν τόσο άνετος που μια μέρα μου τηλεφώνησε και έκανε παζάρι. «Δώστε μου δέκα χιλιάδες λίρες και θα σας πω ποιος μου έδωσε την εντολή να σας σκοτώσω», είπε. Δεν ξέρουμε πότε συνελήφθη στην Τουρκία και πότε του απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Όμως, πριν μερικά χρόνια μας τηλεφώνησαν από το δικαστήριό μας εδώ, ζήτησαν να δώσουμε κατάθεση γι’ αυτή την υπόθεση και είπαν ότι θα την έστελναν στο δικαστήριο στα Άδανα. Πήγαμε με τον Αλί Οσμάν και δώσαμε κατάθεση. «Έχετε παράπονο;» μας ρώτησαν. «Έχουμε», είπαμε. Η απόφαση γι’ αυτή την υπόθεση βρίσκεται τώρα στα χέρια μου. Η απόφαση λήφθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2018. Τα άτομα που δικάστηκαν ήταν οι Εμίν Σιμπά, Ογούζ Φελέκ και Νεγίφ Άκκουρτ. Κοιτάξτε πώς ο Εμίν Σιμπά υπερασπίστηκε στο δικαστήριο στα Άδανα το επεισόδιο του πυροβολισμού:

«Ο Ογούζ Φελέκ με γνώρισε με κάποιον ονόματι Γιασάρ στα Άδανα και μετά πήγαμε μαζί του στην Κύπρο. Εγκατασταθήκαμε σε ένα ξενοδοχείο. Αφού μείναμε εκεί 4-5 μέρες, ήρθε και μας βρήκε ο Ογούζ Φελέκ. Συναντηθήκαμε σε ένα καφέ στην Κύπρο. Μαζί μας ήταν και ο Γιασάρ. Ο Ογούζ μου έδωσε το πιστόλι που είχε πάνω του και μου είπε ‘κράτα το, εγώ θα πάω κάπου και θα έρθω να το πάρω από εσένα’. Και εγώ πήρα το πιστόλι. Αργότερα όταν τρώγαμε, ήταν λαδωμένα τα χέρια του Ογούζ, ζήτησε χαρτί και στυλό από το γκαρσόνι. Το γκαρσόνι του έφερε. Ο Ογούζ μου είπε ‘τα χέρια μου είναι λαδωμένα, γράψε αυτά που θα σου πω’. Άρχισα να γράφω αυτά που μου έλεγε. Αυτά που μου έλεγε να γράψω ήταν λόγια που περιείχαν απειλές, αλλά δεν θυμάμαι τι έγραψα, επειδή πέρασε πολύς καιρός από τότε. Μόλις κατάλαβα ότι ήταν απειλές, ρώτησα τον Ογούζ και αυτός μου είπε ‘θα κάνω αστείο σε κάποιον’. Ύστερα πήραν το σημείωμα που έγραψα και το δίπλωσαν. Ο Γιασάρ είπε ‘αυτό θα το δώσεις στον Σενέρ Λεβέντ’. Ύστερα ο Ογούζ έμεινε στο καφέ και εγώ με τον Γιασάρ πήγαμε στην εφημερίδα Αφρίκα. Ο Γιασάρ μου έδωσε το σημείωμα, μετά έβγαλε το πιστόλι που είχε στην μέση του και το έστρεψε προς τα πάνω μου, λέγοντάς μου ‘κόλλησε το σημείωμα στην πόρτα’. Και εγώ το κόλλησα επειδή φοβήθηκα. Ύστερα μου είπε ‘πάτα το κουδούνι’ και το πάτησα. Μου είπε ‘βγάλε το όπλο’ και το έβγαλα. ‘Όπλισε’, είπε ο Γιασάρ. Τότε έβγαλα τον γεμιστήρα του πιστολιού 1 ή 2 χιλιοστά έξω. Κάποιος Αλί Οσμάν άνοιξε την πόρτα της Αφρίκα. Ο Γιασάρ μου είπε να πυροβολήσω τον Αλί Οσμάν. Επειδή είχα βγάλει λίγο προς τα έξω τον γεμιστήρα, ήξερα ότι δεν θα πυροβολούσε το πιστόλι. Έστρεψα το πιστόλι προς τον Αλί Οσμάν. Ο Αλί Οσμάν έκλεισε την πόρτα και μπήκε μέσα. Ο Γιασάρ, μόλις είδε ότι δεν εκπυρσοκρότησε το όπλο, πήρε από τα χέρια μου τον γεμιστήρα, τον τοποθέτησε ξανά και μου το έδωσε. Απειλώντας με, με το δικό του όπλο μου ζήτησε να πυροβολήσω. Φοβήθηκα και πυροβόλησα δύο ή τρεις φορές την πόρτα της εφημερίδας. Όταν έστρεψα το κεφάλι μου, ο Γιασάρ είχε φύγει. Πήρα και εγώ ένα ταξί, πήγα στο αεροδρόμιο και επέστρεψα στα Άδανα. Ευρισκόμενος στα Άδανα, τηλεφώνησα στον Σενέρ Λεβέντ και του εξήγησα ότι με απειλούσαν και ότι γι’ αυτό τους πυροβόλησα. Μετάνιωσα, ζητώ την αθώωσή μου».

Είστε περίεργοι για την ποινή, έτσι δεν είναι; Κανείς τους δεν φυλακίστηκε. Όλοι είναι ελεύθεροι. Ο Ογούζ Φελέκ, ο οποίος είπε ότι δεν ήρθε ποτέ στην Κύπρο, αλλά πηγαινοήρθε πολλές φορές, κρίθηκε αθώος και απαλλάχθηκε. Αθωώθηκε και το άλλο άτομο, ο Ναγίφ Άκκουρτ. Ο εκτελεστής Εμίν Σιμπά κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της «κατοχής όπλου χωρίς άδεια» και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός χρόνου έξι μηνών και 22 ημερών, αλλά η ποινή του ανεστάλη. Δεν στάλθηκε στη φυλακή. Αξιολογήθηκε η καλή του διαγωγή. Ποια καλή διαγωγή; Διότι, λέει, δεν είχε προηγούμενη καταδίκη για έγκλημα που διαπράχθηκε εκ προθέσεως στο παρελθόν! Αυτά από το Ποινικό Πρωτοδικείο των Αδάνων. Είδατε τι είναι δικαιοσύνη; Είναι ελεύθεροι όχι μόνο εκείνοι που μας πετροβόλησαν, αλλά και εκείνοι που μας πυροβόλησαν!

Σενέρ Λεβέντ

11/2/2019

Εφ. Αφρίκα

Σχ. http://tourkikanea.gr: Αυτή η συμμορία δηλαδή στην οποία σίγουρα είχε κάποια εμπλοκή κάποια υπηρεσία της Τουρκίας, αποπειράθηκε να σκοτώσει κάποιον από την αντιπολιτευόμενη τον Ερντογάν, τουρκοκυπριακή εφημερίδα Αφρίκα.

Συνελήφθησαν, δικάστηκαν και παρά την ομολογία της πράξης, όλοι είναι ελεύθεροι !

Την ίδια στιγμή ο ηγέτης του HDP Ντεμιρτάς αντιμετωπίζει αμέτρητα χρόνια φυλακής για ¨εγκλήματα¨ γνώμης….