Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ποιος κρύβεται πίσω από την διάλυση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ: Γιατί…την είχε στημένη στον Καμμένο

Η διάσωση του Πάνου Καμμένου και η παραμονή του στη θέση Προέδρου κοινοβουλευτικής ομάδας ήταν μια από τις βασικές παραμέτρους του συνν...


Η διάσωση του Πάνου Καμμένου και η παραμονή του στη θέση Προέδρου κοινοβουλευτικής ομάδας ήταν μια από τις βασικές παραμέτρους του συννενοημένου διαζυγίου Τσίπρα και Καμμένου.




Οι δυο άντρες είχαν προχωρήσει σε μια συμφωνία κυρίων προκειμένου να αλλάξει ο Κανονισμός της Βουλής και να μπορεί ο Πάνος Καμμένος να διατηρεί κοινοβουλευτική ομάδα ακόμα και με βουλευτές που δεν θα είχαν εκλεγεί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Οι συζητήσεις είχαν γίνει εδώ και αρκετά μεγάλο διάστημα και ως φαίνεται ο κ. Καμμένος είχε τη διαβεβαίωση του πρωθυπουργού οτι τα πράγματα θα γίνουν ακριβώς έτσι. Δεν είχαν όμως υπολογίσει τον αστάθμητο παράγοντα που ακούει στο όνομα Νίκος Βούτσης, πρόεδρος της Βουλής.

Τι ήταν όμως αυτό που έκανε τον Βούτση να αλλάξει στάση και να θέλει να τηρήσει το γράμμα του νόμου;

Όσοι ξέρουν πρόσωπα και καταστάσεις λένε ότι ο Βούτσης τη φύλαγε στον Πάνο, αφού ο τελευταίος κατηγορούσε το γιο του Προέδρου της Βουλής για τις σχέσεις που έχει με την οικογένεια Κουφοντίνα και με τον αντεξουσιαστικό χώρο.

Η «σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει» ήταν οι τελευταίες συνεντεύξεις που έδωσε ο Πάνος Καμμένος όταν παραιτήθηκε απο την κυβέρνηση.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας πήγε την κόντρα με το Νίκο Βούτση σε προσωπικό επίπεδο και σε δημόσιες δηλώσεις του είχε τονίσει ότι «ο Βούτσης έχει προσωπικά μαζί μου για το θέμα της αποφυλάκισης του Κουφοντίνα και τις θέσεις του γιου του. Απολογούμουν για το θέμα αυτό στο εξωτερικό εδώ και τέσσερα χρόνια, γιατί τον υποδεχόταν απ’ έξω και τον χειροκροτούσε. Απαντούσα ότι δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη, επειδή ο γιος του Βούτση πάει στην αποφυλάκιση του Κουφοντίνα και ότι οι απόψεις αυτές δεν εκφράζουν την κυβέρνηση αλλά μεμονωμένα πρόσωπα».

Μετά απο αυτές τις δηλώσεις ο πρόεδρος της Βουλής «μουλάρωσε», έγινε έξαλλος και τίναξε στον αέρα τη συμφωνία Τσίπρα – Καμμένου.

Μπλόκαρε τη διαδικασία με την αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής, οδηγώντας την κατάσταση στα άκρα. «Τώρα θα γίνουν τα νόμιμα», φέρεται να είπε ο πρόεδρος της Βουλής, προκαλώντας περαιτέρω πονοκέφαλο στον Πάνο Καμμένο, αλλά και στον Αλεξη Τσίπρα που προσπαθεί να λειτουργήσει πυροσβεστικά στην προσωπική κόντρα Βούτση – Καμμένου.