Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Σκοτώνονται» Κοτζιάς – Κουμουτσάκος για τον… «αλληλοεκβιασμό»

Και ξαφνικά μια νέα κόντρα προέκυψε στην πολιτική ζωή της χώρας. Νίκος Κοτζιάς και Γιώργος Κουμουτσάκος οι πρωταγωνιστές της. Μια κόντρα πο...


Και ξαφνικά μια νέα κόντρα προέκυψε στην πολιτική ζωή της χώρας. Νίκος Κοτζιάς και Γιώργος Κουμουτσάκος οι πρωταγωνιστές της. Μια κόντρα που ξεκίνησε επωνύμως και κατέληξε σε... κύκλους.
Όλα ξεκίνησαν με δυο ραδιοφωνικές συνεντεύξεις. Μια που έδωσε ο Νίκος Κοτζιάς και μια με την οποία απάντησε ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Αφορμή για να ξεσπάσει ο νέος πολιτικός «πόλεμος» ήταν μια δήλωση του τομεάρχη Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας. «Οι κ.κ. Κοτζιάς και Καμμένος, όχι μόνον αλληλοεκβιάζονται, αλλά και υβρίζονται πλέον με όρους χαμαιτυπείου», είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Κουμουτσάκος και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών ενοχλήθηκε από τον όρο περί αλληλοεκβιασμών.





Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών κάλεσε τον Γιώργο Κουμουτσάκο να ανακαλέσει. Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ «απάντησε» λέγοντας πως όσα είπε είναι πολιτική του άποψη. Αυτό θεωρήθηκε (μετά τις δυο συνεντεύξεις) από κύκλους του Νίκου Κοτζιά ως αναδίπλωση του Γιώργου Κουμουτσάκου.

«Επί της ουσίας, ο Γιώργος Κουμουτσάκος ανακάλεσε«, σημείωσαν κύκλοι του Νίκου Κοτζιά μετά τις δυο συνεντεύξεις στο ραδιόφωνο News 24/7. Κατά την άποψη των… «κύκλων» του πρώην υπουργού, ο βουλευτής της ΝΔ φοβούμενος τις συνέπειες, χρησιμοποίησε λέξεις, όπως «υποθέτω» ή «πολιτική εκτίμηση».






Όμως, «οι σοβαρές πολιτικές εκτιμήσεις» -ανέφεραν επί λέξει κύκλοι του τ. υπουργού Εξωτερικών σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ- «που σέβονται το δημόσιο δημοκρατικό διάλογο και τον ελληνικό λαό, δεν γίνονται με υποθέσεις, αλλά στηρίζονται σε αληθή περιστατικά. Η σοβαρότητα των πολιτικών εκτιμήσεων –κατέληγε το σχόλιο των εν λόγω κύκλων– καταδεικνύει και το ανάλογο πολιτικό ήθος«.

Καθρεφτάκι…
Και αφού «μίλησαν» οι «κύκλοι» του Νίκου Κοτζιά, δεν μπορούσαν να μείνουν… άφωνοι οι «κύκλοι» του Γιώργου Κουμουτσάκου. Και απάντησαν οι κύκλοι (του Κουμουτσάκου) στους κύκλους (του Κοτζιά)… «Δεν χρειάστηκαν πολλές ώρες για να αντιληφθεί ο κ. Κοτζιάς ότι οι απειλές του δεν πιάνουν τόπο και ότι τον οδηγούσαν σε πολιτικό αδιέξοδο και νομική πανωλεθρία. Για αυτό και τις ανακάλεσε», ανέφεραν, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι κύκλοι του τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ.

«Ας καταλάβει λοιπόν ότι οι γνωστές και από τη θητεία του στο υπουργείο των Εξωτερικών πρακτικές εκφοβισμού δεν περνάνε παντού. Άλλωστε οι ημέρες εκείνες πέρασαν ανεπιστρεπτί» προσθέτουν.

Το χρονικό
Μιλώντας την Τετάρτη (20.02.2019) στο ραδιόφωνο News24/7, ο Νίκος Κοτζιάς κάλεσε τον Γιώργο Κουμουτσάκο είτε να ανακαλέσει είτε να αποδείξει τις κατηγορίες εναντίον του, ειδάλλως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να υπερασπιστεί, όπως τόνισε, την τιμή και την αξιοπρέπειά του.

Ο τέως υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι θα κάνει και αγωγή στον Πάνο Καμμένο με αφορμή την κόντρα τους που «φούντωσε» τα τελευταία 24ωρα μετά τη μήνυση του Νίκου Κοτζιά

«Δεν μπορεί ο καθένας να βγαίνει και να λέει ό,τι του κατέβει εκείνη την ώρα και να δυσφημεί και να συκοφαντεί τρίτους. Ή έχει αποδείξεις ή ανακαλεί. Εγώ καλώ τον κ. Κουμουτσάκο να ζητήσει συγγνώμη και να ανακαλέσει διότι όταν λέει ότι αλληλοεκβιάζονται υπονοεί ότι εκβιάζω και εγώ. Αυτό ή θα το αποδείξει, στα δικαστήρια βέβαια, ή θα το ανακαλέσει», είπε ο Νίκος Κοτζιάς.

«Του δίνω μία ευκαιρία. Αλλά όχι με μισόλογα», πρόσθεσε ο κ. Κοτζιάς καλώντας τον κ. Κουμουτσάκο να απαντήσει και στο «αν θεωρεί την προσφυγή στη δικαιοσύνη εκβιασμό», όπως επίσης και για το «πώς αντιμετωπίζεται -αν όχι με επιχειρήματα και με τη δικαιοσύνη- η απειλή στη ζωή ενός ανθρώπου».

Ο τέως υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις του κ. Κουμουτσάκου που υιοθέτησε η ΝΔ, οι οποίες τον εμφανίζουν, όπως είπε, ότι εκβιάζει και εξυβρίζει εξίσου με τον κ. Καμμένο, και μάλιστα με όρους χαμαιτυπείου, ως «ψεύδη» με τα οποία «ο κύριος αυτός και το κόμμα της Ν.Δ. έχουν σκοπό να προσβάλουν εμένα καθότι με παρουσιάζουν ως πρόσωπο που διαπράττει ποινικά αδικήματα, της εξύβρισης και του εκβιασμού, χωρίς πραγματικά περιστατικά».

click4more
Κουμουτσάκος: Κοτζιάς και Καμμένος διασύρουν τη χώρα – Να τους χαίρεται ο...
Αποσαφήνισε δε, ότι «δεν πρόκειται για πολιτικό σχόλιο αλλά για δημόσια προσβολή σε έναν άνθρωπο ο οποίος καταφεύγει στη δικαιοσύνη προκειμένου να προστατεύσει τη δημοκρατία στο δημόσιο χώρο και το θεμελιώδες δικαίωμα της προστασίας της τιμής και της αξιοπρέπειας του» υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι το ίδιο ο θύτης με το θύμα: «Οι άνθρωποι αυτοί είναι ακόμα στην εποχή όπου μια γυναίκα που βιάζεται φταίει αυτή γιατί έκανε «κολπάκια» ή ένας άνθρωπος ο οποίος εκδιώχνεται από τη δουλειά του φταίει αυτός επειδή είναι εξ ορισμού άθλιος», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά με τα απειλητικά SMS είπε ότι υπάρχουν και άλλα με ανάλογη απειλητική λειτουργία, παρατήρησε δε, ότι «το όλο κλίμα δεν είναι καλό, όπως δεν είναι καλά και τα δημοσιεύματα σε ορισμένα sites και σε μία συγκεκριμένη εφημερίδα για τις ίδιες υποθέσεις, τα οποία επικαλείται ο κατηγορούμενος, όπως δεν ήταν καλά πράγματα και οι σφαίρες και τα αίματα που ελάμβανα». Και κατέληξε: «Δεν είναι δυνατόν να απειλείται η ζωή μου και εγώ να προσφεύγω στη Δικαιοσύνη και να θεωρείται αυτό εκβιασμός».

Κουμουτσάκος: Δικαίωμά μου οι πολιτικές εκτιμήσεις
Μέσα από την ίδια συχνότητα ο Γιώργος Κουμουτσάκος απάντησε στα όσα είπε ο Νίκος Κοτζιάς νωρίτερα.

«Είναι η πολιτική μου εκτίμηση γι’ αυτά που φαίνονται και γι’ αυτά που δεν φαίνονται. Μπορούμε πολλά να υποθέσουμε για το τι συνέβη σε εκείνη τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και ακολούθησε μια επιστολή παραίτησης του κ. Κοτζιά της οποίας το περιεχόμενο δεν μάθαμε ποτέ. Είναι λογικό όταν δύο πρώην υπουργοί αλληλουβρίζονται με όρους χαμαιτυπείου, να διαμορφώνεται ένα πολιτικό κλίμα που επιτρέπει τέτοιες πολιτικές εκτιμήσεις», είπε.

Και πρόσθεσε: «Εκφράζω τη συμπάθειά μου στον κ. Κοτζιά που μάλλον δεν φανταζόταν ότι θα τελειώσει έτσι η υπουργική του θητεία. Γνωρίζοντας την προσωπικότητά του υποθέτω ότι δεν θα άφησε αναπάντητα τα sms που πήρε από τον κ. Καμμένο. Σε καμία περίπτωση δεν απεμπολώ το δικαίωμά μου να κάνω πολιτικές εκτιμήσεις».
Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Κουμουτσάκος διαβεβαίωσε ότι θα χρησιμοποιεί το όνομα Βόρεια Μακεδονία θεσμικά και όχι ιδιωτικά σημειώνοντας ότι, διαφορετικά, «θα δώσουμε τη δυνατότητα στην Άγκυρα να ισχυριστεί ότι όχι μόνο η Τουρκία αμφισβητεί διεθνείς συμφωνίες αλλά το κάνει και η Ελλάδα».



Με αφορμή την υπόθεση Πολάκη – Στουρνάρα, ο Γιώργος Κουμουτσάκος επεσήμανε ότι «αν μπούμε σε μια υπόθεση ανατομίας αυτού του χαμηλού επιπέδου πολιτικού διαλόγου χάνουμε τη μεγάλη εικόνα που είναι ότι όλα αυτά διαμορφώνουν μια ατμόσφαιρα κατάπτωσης και παρακμής η οποία ευνοεί μόνο τους μεγάλους εχθρούς της δημοκρατίας, δηλαδή τα άκρα. Αυτοί θέλουν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι όλοι ίδιοι είναι. Αυτό ρίχνει νερό στο μύλο της Χρυσής Αυγής. Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη γιατί δημιούργησε την πόλωση. Θα έχουμε την τοξικότερη πολιτική αναμέτρηση από τη μεταπολίτευση και μετά. Ο πρόεδρος της ΝΔ συγκρούεται πολιτικά αλλά δεν διαμορφώνει συνθήκες εθνικού διχασμού. Αυτός δίνει το στίγμα του κόμματος».

Τέλος ερωτηθείς για την προεδρική εκλογή, ο Γ. Κουμουτσάκος δήλωσε: «Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος είναι ένας Πρόεδρος Δημοκρατίας που έχει φερθεί θεσμικά άψογα. Αυτό έχει σφραγίσει τη θητεία του. Η συζήτηση είναι άκαιρη. Δεν μπορώ να προκαταλάβω την απόφαση του κόμματός μου».