Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Καραμανλή πρωθυπουργό σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας θέλει ο Καμμένος – «Έμαθα τον Τσίπρα να γράφει με το δεξί»

Νέα πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα και τον «γερόντων» (όπως τους αποκάλεσε ξανά) του Μαξίμου εξαπέλυσε και πάλι ο Πάνος Καμμένος. Ο πρόεδρο...



Νέα πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα και τον «γερόντων» (όπως τους αποκάλεσε ξανά) του Μαξίμου εξαπέλυσε και πάλι ο Πάνος Καμμένος. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι εξαγόρασε τρεις βουλευτές των ΑΝΕΛ με υπουργικές θέσεις ώστε να στηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.


Καλεσμένος στην εκπομπή «Ρουά Ματ» στον ΣΚΑΙ ήταν το βράδυ της Τετάρτης (13.02.2019) ο Πάνος Καμμένος και δεν έχασε την ευκαιρία να εκφράσει την πικρία του για τη στάση του Αλέξη Τσίπρα που προκάλεσε τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ. Δήλωσε πάντως ότι προδομένος δεν αισθάνεται, αλλά τη συμπεριφορά του πρώην εταίρου του, δεν την περίμενε όπως είπε.




Ο Πάνος Καμμένος μίλησε για μεθοδεύσεις προκειμένου να «αφαιρεθεί ο λόγος από τους ΑΝΕΛ», και για προσωπικές επαφές του Αλέξη Τσίπρα με βουλευτές των ΑΝΕΛ, στους οποίους υποσχέθηκε υπουργικές θέσεις.

«Οι τρεις βουλευτές των ΑΝΕΛ εξαγοράστηκαν με υπουργικούς θώκους. Κανένας από τους τρεις βουλευτές που έγιναν υπουργοί δεν στήριζαν την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας» τόνισε ο Πάνος Καμμένος. Που εξαπέλυσε νέα προσωπική επίθεση στον Τέρενς Κουίκ. «Αναγνωρίζω ότι έπεσα έξω σε ανθρώπους. Στον Τέρενς Κουίκ που τον έκανα δύο φορές υπουργό και δεν είχε επιλέξει ο ελληνικός λαός. Ο Κουίκ είναι λάθος μου. Δεν περίμενα ποτέ ο άνθρωπος που γύριζε ανά την υφήλιο και ορκιζόταν για το όνομα της Μακεδονίας να γίνει ο αριστερότερος των αριστερών», συνέχισε ο Π. Καμμένος.

Εκτίμησε πως αν και ο πρωθυπουργός θέλει και θα προσπαθήσει οι εκλογές τον Οκτώβριο, «δεν θα μπορέσει να φτάσει μέχρι εκεί. Δεν υπάρχει πολιτικός χρόνος για να μπορέσει να εξαντλήσει την τετραετία ο κ. Τσίπρας». Σε άλλο σημείο της συνέντευξης προχώρησε κι ένα… βήμα παραπέρα.

Είπε πως σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία δεν εξασφαλίσει αυτοδυναμία και τεθεί θέμα κυβέρνησης εθνικής ενότητας, εκείνος θα προτείνει τον Κώστα Καραμανλή. «Αν αύριο που ο κ. Μητσοτάκης που δεν θα έχει την αυτοδυναμία και μπορέσουμε να βρούμε έναν πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, εμείς θα μπορούσαμε να προτείνουμε τον Κώστα Καραμανλή. Θα τον πρότεινα σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας», είπε ο Πάνος Καμμένος.

«Μου την είχαν στημένη»

«Έγινε μεθόδευση για να χάσουν οι ΑΝΕΛ τη φωνή τους στη Βουλή», είπε ο Πάνος Καμμένος και αποκάλυψε ότι «δημοσιογράφος από κυβερνητικό μέσο, μου είπε ότι μου την είχαν στημένη». Για άλλη μια φορά, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επιτέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση αλλά και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, πως γνώριζε και η μεθόδευση την οποία κατήγγειλε, έγινε εν γνώσει του. «Δεν με ήθελαν εκείνοι που από τη στιγμή που πήγα στις ΗΠΑ θέλησαν να δημιουργήσουν την λεγόμενη αριστερή παρένθεση. Ο κ. Βούτσης συμμετείχε σε μια μεθόδευση. Μου πήραν βουλευτές σε αντάλλαγμα υπουργεία. Η σύγκρουση με τον κ. Τσίπρα ήταν αληθινή, όπως ήταν και η συνεργασία. Δεν περίμενα από τον κ. Τσίπρα να μου πάρει βουλευτές. Ο Τσίπρας έκανε προσωπικές επαφές με βουλευτές και υποσχέθηκε υπουργικές θέσεις».

Ο Π. Καμμένος δήλωσε «στενοχωρημένος για τον τρόπο που λειτούργησε ο κ. Τσίπρας και που τους εξαγόρασε με καρέκλα». Συμπλήρωσε όμως ότι «δεν φτάσαμε σε σημείο να υπάρχουν χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, ούτε θεωρώ ότι ξεφτιλιστήκαμε μετά από τέσσερα χρόνια στον ελληνικό λαό».




Κατά τον Πάνο Καμμένο, ο πρωθυπουργός γνώριζε και για το Plan B στο οποίο αναφέρθηκε κατά το ταξίδι του στις ΗΠΑ (σ.σ. σχετικά με στρατιωτική συνεργασία με την πΓΔΜ). Όπως είπε, μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας του είχε πει «αν μπορείς να πετύχεις να υπάρξει συμφωνία στρατιωτική με τα Σκόπια, προχώρα την».

«Η Μέρκελ πίεσε τον Τσίπρα»

Ο Πάνος Καμμένος επανέλαβε ότι όταν τον περασμένο Ιούνιο η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας, εκείνος δεν έριξε την κυβέρνηση γιατί υπήρχαν ανοιχτά μέτωπα και γιατί η πρόταση της ΝΔ δεν μπορούσε να συγκεντρώσει 151 βουλευτές. «Και να θυσίαζα την καρέκλα, τον μόνο που θα ικανοποιούσα θα ήταν τον κ. Μητσοτάκης», σημείωσε.

Επανάλαβε πως ο Αλέξης Τσίπρας του είχε υποσχεθεί πως «ό,τι και να γίνει, τη συμφωνία των Πρεσπών θα τη συζητήσουμε μετά τον Μάρτιο», αλλά, όπως τόνισε, ο πρωθυπουργός δέχτηκε πιέσεις να λύσει το Σκοπιανό από την Άνγκελα Μέρκελ και όχι από τις ΗΠΑ. «Πιστεύω ότι τον πίεσε η παρουσία της Μέρκελ στην Ελλάδα γιατί οι Αμερικάνοι δεν πίεζαν έτσι. Γιατί εμένα μου είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ «είναι δική σας ιδέα»».

Ερωτηθείς αν θα χαρακτήριζε «προδότη» τον Αλέξη Τσίπρα για την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο Πάνος Καμμένος είπε: «Όποιος ευσυνείδητα παραδίδει τον όρο της Μακεδονία που είναι μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας, τότε κάποιος συμμετέχει σε σχεδιασμούς που μπορούν να χαρακτηριστούν προδοτικοί. Είναι προδοτική η συμφωνία, θεωρώ λάθος του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Είναι συμφωνία που προδίδει τα εθνικά δίκαια και είναι μια συμφωνία προδοτική».