Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αθωώθηκε ομογενής που διώκονταν λόγω… της γραφής του ελληνικού επωνύμου του

ekirikasΚΙΝΓΚΣΤΟΝ. ΤΖΑΜΑΙΚΑ. Ο Δημήτρης Κοσβογιάννης (Dimitris Kosvogiannis), ξενοδόχος, που κατηγορούνταν για τη χρήση δόλιων μέσων με σκο...


ekirikasΚΙΝΓΚΣΤΟΝ. ΤΖΑΜΑΙΚΑ. Ο Δημήτρης Κοσβογιάννης (Dimitris Kosvogiannis), ξενοδόχος, που κατηγορούνταν για τη χρήση δόλιων μέσων με σκοπό την εξασφάλιση πίστωσης από δύο τραπεζικά ιδρύματα, απαλλάχθηκε από δικαστήριο της Κόρπορεϊτ Ερια την Δευτέρα.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της νησιωτικής χώρας της Καραϊβικής, η Πολιτική Αγωγή δεν κατάφερε να παρέχει ικανές αποδείξεις για να στηρίξει τις κατηγορίες κατά του Ελληνοαμερικανού.






Ο κ. Κοσβογιάννης κατηγορούνταν για την απόκτηση αρκετών πιστωτικών διευκολύνσεων από δύο μεγάλους τραπεζικούς οργανισμούς, χρησιμοποιώντας διαφορετικούς αριθμούς και ονόματα φορολογικού μητρώου (Taxpayer Registration Number -TRN). Η Αστυνομία είχε υποστηρίξει ότι αυτές οι δραστηριότητες ξεκινούν από το 2010.




Ωστόσο, οι συνήγοροι υπεράσπισης του Κοσβογιάννη επιχειρηματολόγησαν πως οι κατηγορίες αποδόθηκαν λόγω μιας παρανόησης που αφορά στην ελληνική καταγωγή του και κατά συνέπεια το επώνυμό του, καθώς ο ξενοδόχος φέρεται να έχει δύο διαφορετικά επώνυμα σε δύο διαφορετικά φορολογικά μητρώα, με μόνη διαφορά το πρώτο γράμμα του επωνύμου του.

Στην μία περίπτωση το επώνυμο γράφεται με C (Cosvogiannis) και στην άλλη με Κ (Kosvogiannis). Οι δικηγόροι επικαλέστηκαν ακριβώς πως το γράμμα C δεν υπάρχει στο ελληνικό αλφάβητο.
Ο Κοσβογιάννης κατηγορείται επίσης για παράβαση του νόμου περί εσόδων (Breach of the Revenue Act). Η δίκη γι’ αυτή την υπόθεση έχει οριστεί για την 5η Ιουνίου.

Ο εισαγγελέας κάλεσε τον δικηγόρο του ομογενή να δηλώσει ένοχος γι’ αυτή την παράβαση, λαμβάνοντας υπόψη πως η ανώτερη ποινή είναι ένα πρόστιμο ύψους $10.000, ενώ η καταδίκη δεν καταγράφεται στο ποινικό μητρώο. Ωστόσο, ένας εκ των δικηγόρων του Κοσβογιάννη, ανέφερε πως έχει εντολή από τον πελάτη του να αντικρούσει και αυτή την κατηγορία. Οπως δήλωσε στο δικαστήριο, ο Κοσβογιάννης επιμένει πως είναι αδίκως κατηγορούμενος και σε αυτή την υπόθεση και πως θέλει να προστατεύσει την υστεροφημία του, ανεξαρτήτως του πόσο ασήμαντο μπορεί να εμφανίζεται το αδίκημα.