Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Απόστρατος αξιωματικός, αγαπητός και με κοινωνικό έργο ο ιερέας που τα «έψαλε» στον Συριζαίο «Μακεντόνσι» Σέλτσα

Να μετανοήσεις δημόσια για την προδοσία της Μακεδονίας, είπε ο ιερέας προς τον βουλευτή, που του απάντησε πως «αυτά είναι τραμπουκισμοί» ...


Να μετανοήσεις δημόσια για την προδοσία της Μακεδονίας, είπε ο ιερέας προς τον βουλευτή, που του απάντησε πως «αυτά είναι τραμπουκισμοί»

Απόστρατος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού είναι ο ιερέας π. Αναστάσιος Γκερτσάκης από την Φλώρινα, που την Κυριακή «έψεξε» δημόσια τον τοπικό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνο Σέλτσα για τη στάση του στο θέμα των Σκοπίων.

Πρόκειται για τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου της Φλώρινας, την παλαιότερη εκκλησία της πόλης, ο οποίος έχει επιδείξει πλούσιο θρησκευτικό και κοινωνικό έργο και είναι ιδιαίτερα αγαπητός, ανάμεσα στους συμπατριώτες του.

Μετά την αποστρατεία του από τον Ε.Σ., ο πατέρας Αναστάσιος εκπλήρωσε το 2012 την επιθυμία ζωής που είχε, να φορέσει -μετά το χακί- το ράσο και να αφιερωθεί στα Θεία. Η χειροτονία του σε διάκο, έγινε από τον μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητο, στο μοναστήρι του Αγίου Αυγουστίνου, που είχε ιδρύσει ο «πνευματικός πατέρας» του, μακαριστός Αυγουστίνος Καντιώτης, τις θρησκευτικές και εθνικές διδαχές του οποίου ακολουθεί με ευλάβεια.

Επικεφαλής μιας πολύτεκνης οικογένειας, ο μεγάλος του γιός ακολουθεί τα βήματά του, έχοντας σπουδάσει θεολογια.

Με απόφαση του μητροπολίτη Φλωρίνης, που τυγχάνει την απόλυτης εμπιστοσύνης του, τοποθετήθηκε άμισθος εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, αφού λαμβάνει μόνο τη σύνταξη του, ως απόστρατος αξιωματικός. Εκτός από τα θρησκευτικά του καθήκοντα, επιτελεί και σημαντικό κοινωνικό έργο στην πόλη, όπως διανομή τροφίμων και άλλων αγαθών σε ευπαθείς συμπατριώτες του.

Είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος, ως Φλωρινιώτης, στο θέμα της Μακεδονίας και υπήρξε μπροστάρης στις εκδηλώσεις και στα συλλαλητήρια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Για το λόγο αυτό έχει γίνει «κόκκινο» πανί, όχι μόνο για τους θιασώτες της «Συμφωνίας των Πρεσπών», αλλά και για τους ελάχιστους φιλοσκοπιανούς της περιοχής.

Ο ίδιος, διακρίνεται για το δημόσιο θάρρος της γνώμης του, όπως φάνηκε και στο περιστατικό στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Φλώρινας την Κυριακή, όπου προέτρεψε τον βουλευτή Κωνσταντίνο Σέλτσα σε «δημόσια μετάνοια για το αμάρτημα της προδοσίας της πατρίδας, για το θέμα της Μακεδονίας». Αντιδρώντας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε τον ιερέα για «τραμπουκισμό», υποστηρίζοντας πως σε πρόσφατο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία «κρέμασε αβγά» έξω από το γραφείο του.

Πάντως τα σχόλια των συμπατριωτών του πατέρα Αναστάσιου στα social media, είναι συντριπτικά υπέρ του, τόσο για τη στάση του στο θέμα των Σκοπίων, όσο και για το κοινωνικό έργο που επιδεικνύει στην Φλώρινα.