Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Καιρός: Η «Ωκεανίς» έρχεται από το βράδυ – Πότε θα χιονίσει την Αθήνα

Βαρομετρικό χαμηλό από τη βορειοανατολική Ευρώπη έρχεται να… παγώσει την Ελλάδα. Πέφτει 10 βαθμούς η θερμοκρασία – Πυκνές χιονοπτώσεις,...


Βαρομετρικό χαμηλό από τη βορειοανατολική Ευρώπη έρχεται να… παγώσει την Ελλάδα. Πέφτει 10 βαθμούς η θερμοκρασία – Πυκνές χιονοπτώσεις, θυελλώδεις άνεμοι. Βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις φέρει η κακοκαιρία «Ωκεανίς». 




Καιρός να… υποδεχτούμε τη νέα κακοκαιρία που ονομάστηκε «Ωκεανίς» και φέρνει μαζί της πυκνές χιονοπτώσεις, βροχές, καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας κατά τουλάχιστον 10 βαθμούς.

Καιρός: «Φορτωμένη» έρχεται η «Ωκεανίς» – Χιόνια, θυελλώδεις άνεμοι και πτώση θερμοκρασίας...

Από το μεσημέρι της Πέμπτης, η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό που έχει δημιουργηθεί στη βορειοανατολική Ευρώπη κινείται νοτιοανατολικά και θα επηρεάσει την Ελλάδα. Το ψυχρό του μέτωπο θα μεταφέρει ψυχρότερες μάζες και γι’ αυτό, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα έχουμε τις επόμενες μέρες πτώση της θερμοκρασίας, πυκνές χιονοπτώσεις, πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικούς ανέμους αλλά και ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις σε αρκετές θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.




Το Σάββατο θα είναι μέρα… χιονιά. Οι πυκνές χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν από τη Μακεδονία και τη Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και γρήγορα θα επεκταθούν στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης της βόρειας Αττικής), την Εύβοια, τη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο. Το βράδυ, στα βόρεια, θα εξασθενήσουν.




Από τη Θεσσαλία και βορειότερα οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές, ενώ ενδεικτικό υψόμετρο για την ανατολική Στερεά είναι τα 200-300 μέτρα και για την Πελοπόννησο τα 300-500 μέτρα. Στην Αττική, χιονοπτώσεις προβλέπονται το Σάββατο από το απόγευμα αρχικά στα ορεινά, βαθμιαία στα ημιορεινά και στα βόρεια όπου θα είναι κατά τόπους πυκνές, σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Το βράδυ δεν αποκλείεται να χιονίσει πρόσκαιρα και στο κέντρο της Αθήνας.

Την Κυριακή θα συνεχιστούν τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία και τις Σποράδες και στην ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, τη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο που το βράδυ θα εξασθενήσουν.