Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΜΕ ΨΕΜΜΑΤΑ από τους ΣΥΝΩΜΟΤΕΣ...!!! «Ουράνιο Τόξο»: «500 χωριά στη Β. Ελλάδα μιλούν μακεδονικά»

Η κύρωση της Συνθήκης των Πρεσπών από την Βουλή όπως ήταν αναμενόμενο αποθράσυνε τον φιλοσκοπιανό πολιτικό φορέα του «Ουράνιου Τόξου» κ...


Η κύρωση της Συνθήκης των Πρεσπών από την Βουλή όπως ήταν αναμενόμενο αποθράσυνε τον φιλοσκοπιανό πολιτικό φορέα του «Ουράνιου Τόξου» και υποστηρίζει ανοικτά και καθημερινά την ύπαρξη «μακεδονικής μειονότητας» στην χώρα μας, με συνεχείς δημόσιες παρεμβάσεις.

Δυστυχώς, από κυβερνητικής πλευράς, επικρατεί νεκρική σιγή, καθώς προσπαθούν να προωθήσουν νέα ατζέντα για την «σωτηρία» της κυβέρνησης. Πόσες ακόμα προκλήσεις θα ανεχθούν είναι άγνωστο.




Σήμερα, το 2019, μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο και τη μετονομασία της γειτονικής χώρας σε Βόρεια Μακεδονία, μια ΓΝΩΣΤΉ ομάδα Ελλήνων πολιτών ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗΣ κυρίως καταγωγλης, διεκδικεί την αναγνώριση της ως «Μακεδονική Μειονότητα της Ελλάδας».

Το «Ουράνιο Τόξο» είναι το κόμμα που όπως ισχυρίζεται, εκφράζει την αυτοαποκαλούμενη «μακεδονική μειονότητα που μιλά την μακεδονική γλώσσα».

«Υπάρχουν περίπου 500 χωριά στη Βόρεια Ελλάδα από την Καστοριά μέχρι τη Δράμα και μέχρι τις παρυφές της Ναούσης και της Βέροιας όπου ακούγεται η απαγορευμένη γλώσσα», τονίζει στο Sputniknews.gr o Παύλος Βοσκόπουλος, πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του κόμματος. «»Μη μιλάς παιδί μου, βούλωσέ το», έλεγαν αρκετοί γονείς στα παιδιά τους, όταν τα άκουγαν να τη μιλάνε» προσθέτει αναφερόμενος σε περασμένες δεκαετίες.

Το «Ουράνιο Τόξο» ζητά να διδάσκεται στα σχολεία η ΔΗΘΕΝ μακεδονική γλώσσα. «Κανονικά στα σχολεία του ελληνικού κράτους, όχι σε παράλληλα σχολεία, γιατί εκεί θα υπάρξει περιθωριοποίηση», αναφέρει ο πρόεδρός του. «Δύσκολο είναι να εκτιμήσουμε τον ακριβή αριθμό ομιλητών. Αν βρεθείτε σε πανηγύρια χωριών στην Καστοριά, στις Σέρρες, στην Ημαθία, θα ακούσεις τα λεγόμενα "μακεδονικά τραγούδια" σε αυτήν την «ανύπαρκτη» γλώσσα».

«Ο μέσος Έλληνας αγνοεί ότι υπάρχουν πολίτες στα Βαλκάνια που μιλούν για τη σύγχρονη μακεδονική ταυτότητα, λαμβάνοντας υπ’όψιν τη σλαβική παράμετρο χωρίς να συνδέονται κατ’ αποκλειστικότητα με την αρχαιότητα», αναφέρει ο Παύλος Βοσκόπουλος υποστηρίζοντας ότι το κόμμα του είναι κατά της αρχαιολατρείας και ότι «η σύγχρονη μακεδονική ιδεολογία δομήθηκε στη μαγιά αναρχικών και σοσιαλιστικών ιδεών».

Αυτά λένε οι συνωμότες στην Μακεδονία μας με τις πλάτες των ξεπουλημένων. Και καμιά αντίδραση από πουθενά... Αλλά πίσω έχει η αχλάδα την ουρά!