Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Περιφέρεια Κρήτης είχε πληρώσει για να φτιαχτεί ο φονικός δρόμος που στοίχισε 4 ζωές!

260 χιλιάδες ευρώ εγκρίθηκαν το 2017 για να γίνουν έργα στο φονικό σημείο! Τώρα, κατόπιν "εορτής" ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον...


260 χιλιάδες ευρώ εγκρίθηκαν το 2017 για να γίνουν έργα στο φονικό σημείο! Τώρα, κατόπιν "εορτής" ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον οι τοπικοί "άρχοντες". Το μεσημέρι έγινε η κηδεία του ζευγαριού που άφησε ορφανό ένα μωράκι. Θρήνος και το πρωί στην κηδεία της μητέρας και της αδερφής της κοπέλας.
Ο δρόμος στον οποίο έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι, ο δρόμος στον οποίο «φουσκώνει» το νερό κάθε φορά που βρέχει, όχι μόνο ήταν γνωστό ότι έχει πρόβλημα αλλά… είχαν δοθεί και χρήματα για να φτιαχτεί! Από το 2017 όπως αποκαλύπτεται τώρα!

Κι αν αναρωτιέστε γιατί δεν προχώρησε το έργο… Η απάντηση θα δοθεί – αν δοθεί ποτέ – όταν θα σταματήσουν οι αρμόδιοι να ρίχνουν ο ένας στον άλλον το «μπαλάκι» των ευθυνών.




260.000 από την περιφέρεια στο δήμο Φαιστού για αντικατάσταση της «φονικής» διάβασης
Κι όμως! Με 260 χιλιάδες ευρώ χρηματοδότησε η περιφέρεια Κρήτης το δήμο Φαιστού, «την κατασκευή κιβωτοειδούς οχετού στον αναδασμό Μοιρών, προκειμένου να αντικατασταθεί η υφισταμένη «Ιρλανδική» διάβαση, η οποία εξυπηρετεί κυρίως τα παρακείμενα αγροτεμάχια».


Πρόκειται για το σημείο που επιχείρησαν να διασχίσουν οι τέσσερις άτυχοι επιβάτες, του μοιραίου οχήματος, που εντοπίστηκαν νεκροί χθες το μεσημέρι.

Φορέας υλοποίησης του έργου, λόγω αρμοδιότητας ορίσθηκε ο δήμος Φαιστού, προϊσταμένη αρχή το δημοτικό συμβούλιο, με διευθύνουσα υπηρεσία την Διεύθυνση Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων του δήμου.

Το «μπαλάκι» των ευθυνών
Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευριπίδης Κουκιαδακης, σημείωσε ότι «Η Κρήτη και το Ηράκλειο πενθεί τους αδικοχαμένους συμπολίτες μας, τη μνήμη των οποίων τιμούμε, γι’ αυτό και ο χρόνος δεν προσφέρεται για άγονες συζητήσεις για τις «αρμοδιότητες». Η συζήτηση αυτή πρέπει να γίνει τις προσεχείς ημέρες στα θεσμοθετημένα όργανα πρωτίστως, με την παρουσία των μέσων ενημέρωσης, όπως γίνεται άλλωστε κάθε φορά».

Επιπλέον ο κ. Κουκιαδάκης επισήμανε: «Οι περιφερειακές ενότητες, ως καθολικοί διάδοχοι των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, είναι γνωστό ότι έχουν την ευθύνη της μελέτης, κατασκευής συντήρησης και σήμανσης των επαρχιακών δρόμων και όχι των αγροτικών».

Σύμφωνα με το flashnews, ο κύριος Κουκιαδάκης είπε ότι το συγκεκριμένο έργο είχε εγκριθεί το 2017 από την Περιφέρεια Κρήτης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η δήλωση του Ευρυπίδη Κουκιαδάκη έρχεται ως απάντηση στις δηλώσεις του Δημάρχου Φαιστού σε ραδιοφωνικούς σταθμούς του Ηρακλείου, όπου και αυτός με την σειρά του, πριν καλά καλά ξεραθεί το χώμα που κάλυψε τους τέσσερις νεκρούς, προσπάθησε να αποτάξει την ευθύνη του θανάτου τους, πετώντας το «μπαλάκι» εκτός γηπέδου. Μάλιστα, σε ερώτηση του δημοσιογράφου Μανώλη Αργυράκη στον Ράδιο Κρήτη για το αν θα παραιτηθεί, απάντησε «Δεν θα πω εγώ ποιος θα παραιτηθεί, δεν γνωρίζω ποιος έχει την ευθύνη», προσθέτοντας «εδώ γίνονται πράματα και θάματα στην Ελλάδα και δεν παραιτείται άνθρωπος…».

Ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γιώργος Αρμουτάκης, θέλησε να ρίξει την ευθύνη στην Περιφέρεια Κρήτης, μετά τις δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννη Λεονταράκη, ότι την ευθύνη κλεισίματος του δρόμου που έγινε το δυστύχημα, την είχε ο Δήμος Φαιστού.



Με απλά λόγια, για μία ακόμα φορά, όπως και στην κατάρρευση του βουνού στο ΒΟΑΚ στα Χανιά, οι ευθύνες για το ποιος έχει την αρμοδιότητα έχουν γίνει σαν το μπαλάκι του πινγκ – πονγκ. Ενώ μετά από 9 χρόνια που έχει γίνει ο νόμος του «Καλλικράτη», ακόμα στην Περιφέρεια Κρήτης δεν έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν, να αποσαφηνίσουν και να συνεργαστούν με τους αρμόδιους φορείς, για τον διαχωρισμό των αρμοδιοτήτων σε ανάλογες περιπτώσεις, με αποτέλεσμα τόσο σημαντικά ζητήματα, όπως η ασφάλεια του οδικού δικτύου, να έχουν αφεθεί στην τύχη τους και μαζί με αυτά και η ασφάλεια των πολιτών.