Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΧΑΡΤΑ ΤΟΥ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΡΙΝ 222 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΠΟΙΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!

Ο Ρήγας, αυτή η μεγάλη μορφή του Ελληνισμού, ο οραματιστής της παμβαλκανικής Επανάστασης κατά των Τούρκων το 1797, πριν 222 ολόκληρα χρό...


Ο Ρήγας, αυτή η μεγάλη μορφή του Ελληνισμού, ο οραματιστής της παμβαλκανικής Επανάστασης κατά των Τούρκων το 1797, πριν 222 ολόκληρα χρόνια, αποτύπωνε στο κορυφαίο έργο του, την ΧΑΡΤΑ και την περιοχή της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, που την προσδιορίζει σαφέστατα, στα σημερινά ελληνικά της όρια! Καταρρίπτει έτσι την αθλιότητα περί "τριών Μακεδονιών", η οποία αποτελεί εσχάτη προδοσία! Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ κατά τον Ρήγα είναι λοιπόν ΜΙΑ και αιώνια ελληνική!




Στην δε περιοχή των Σκοπίων, ο εθνομάρτυρας Ρήγας Φεραίος, σημειώνει και σωστά τρεις άλλες περιοχές, που δεν λέγονται "Μακεδονία", αλλά ονομάζονται από κάτω προς τα επάνω: ΠΕΛΑΓΟΝΙΑ (στα νότια: περιοχή Μοναστηρίου), ΠΑΙΟΝΙΑ (μεσαία: περιοχή Στόβων), ΔΑΡΔΑΝΙΑ (βόρεια: περιοχή Σκοπίων).

Ο Ρήγας Φεραίος, τινάζει λοιπόν κυριολεκτικά στον αέρα το παραμύθι που πήγαν να στήσουν, ξεσκεπάζει πλήρως την εθνική προδοσία και τους συνωμότες! Τρεις από τους επτά στενούς συνεργάτες του Ρήγα που μαρτύρησαν μαζί του, ήταν ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ! Ο Θεοχάρης Γεωργίου Τουρούντζιας (22 χρονών, έμπορος από την Σιάτιστα), ο Ιωάννης Εμμανουήλ (24 χρονών, φοιτητής της ιατρικής από τη Καστοριά) και ο Παναγιώτης Εμμανουήλ (22 χρονών, αδελφός του Ιωάννη)!

Εκτός αυτών, πρέπει να θυμίσουμε ότι ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ και οι αδελφοί Μαρκίδες Πούλιου στην Βιέννη, στο τυπογραφείο των οποίων ο Ρήγας τύπωσε τα περισσότερα εκπληκτικά έργα του, το όραμα της Ελευθερίας της Ελλάδας! Ο Γεώργιος και ο Πούλιος (του Μάρκου) από την Σιάτιστα. Η Μακεδονία θα σώσει και πάλι την Ελλάδα! "ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΙΑ ΩΡΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΗ, ΠΑΡΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗ"