Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ξέρει πολλά ο Πάνος ο Καμμένος, «απασφάλισε» και εμπλέκει τον πρόεδρο Πάκη!

liberalΤου Γιάννη Κ.Τρουπή Όσοι νόμιζαν ότι το διαζύγιο Τσίπρα-Καμμένου θα ήταν βελούδινο, είναι σαφές πως θα πρέπει να αναθεωρήσουν. Μπο...


liberalΤου Γιάννη Κ.Τρουπή

Όσοι νόμιζαν ότι το διαζύγιο Τσίπρα-Καμμένου θα ήταν βελούδινο, είναι σαφές πως θα πρέπει να αναθεωρήσουν. Μπορεί η παραμονή στην εξουσία να αποτέλεσε για περίπου τέσσερα χρόνια συγκολλητική ουσία ικανή για να αναπτύξουν Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος μια καλή προσωπική σχέση, το ένστικτο όμως της πολιτικής αυτοεπιβίωσης είναι αυτό που καθοδηγεί πλέον τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.




Με φόντο τις εξαιρετικά κακές δημοσκοπήσεις που φέρνουν το κόμμα του ακόμα και κάτω από το 1%, ο κ.Καμμένος δείχνει έτοιμος να παίξει το τελευταίο του χαρτί με στόχο την εκ νέου είσοδο του στο κοινοβούλιο. Θα ρωτήσει λοιπόν κάποιος μέχρι το πού μπορεί να φτάσει ο για μία τετραετία κυβερνητικός εταίρος. Καθαρή απάντηση σε αυτή την ερώτηση δεν υπάρχει, όμως ένα είναι το σίγουρο: Όποιος προσπαθήσει να προβλέψει τις επόμενες κινήσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ πιθανότατα να μην το καταφέρει.

Σε κάθε περίπτωση είναι δεδομένο ότι ο κ.Καμμένος, ως ο ένας εκ των δύο κυβερνητικών συνεταίρων για μία τετραετία, γνωρίζει πολλά. Ξέρει για επιλογές, συζητήσεις, συναντήσεις αλλά και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις του Αλέξη Τσίπρα.

Θα τα δημοσιοποιήσει, έχοντας ως απώτερο στόχο την επανεκλογή του; Μπορεί ναι, μπορεί και όχι, με τα πρώτα δείγματα πάντως να προϊδεάζουν για πολλά.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ,από το βήμα της Βουλής, επιτέθηκε αρκετές φορές στον μέχρι χθες κυβερνητικό του εταίρο για το θέμα των Πρεσπών, κατηγορώντας τον ευθέως για αθέτηση συμφωνιών.

«Στη συμφωνία ΑΝΕΛ – ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ξεκάθαρο ότι εμείς ποτέ δεν θα ψηφίσουμε κυβέρνηση που θα ψηφίσει τον όρο Μακεδονία. Η διαβεβαίωση από τον προηγούμενο Ιούνιο ήταν πως η συμφωνία θα έρθει μετά τις εκλογές. Μετά ήρθε η διαβεβαίωση πως η συμφωνία θα έρθει μετά το Μάρτιο. Δύο φορές ήρθε η αλλαγή στάση του κυβερνητικού μας εταίρου. Καταθέτω δύο κείμενα που καταγράφουν την ιστορία όπως την περιέγραψα» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ.Καμμένος.

Δεν έμεινε όμως εκεί. Σε συνέντευξή του στο Vergina TV έβαλε στο στοχαστρό του και τον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο επιτέθηκε.

«Έχει προσωπική ευθύνη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας...». «Εγώ τον συνάντησα και του είπα ότι δεν συμμετέχω πλέον ως κυβερνητικός εταίρος και ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι άκυρη. Περιμένω την απάντησή του» ξεκαθάρισε ο Πάνος Καμμένος. Θα πρέπει να επισημανθεί η χρονική σύμπτωση των δύο παραπάνω δημόσιων παρεμβάσεων του κ.Καμμένου. Εγιναν μερικές μόνο ώρες μετά τη δημοσιοποίησης της πρώτης έρευνας κοινής γνώμης μετά το κυβερνητικό «διαζύγιο».

Στη δημοσκόπηση της Opinion Poll οι ΑΝΕΛ παρουσιάζουν μία εξαιρετικά κακή εικόνα, καθώς το ποσοστό τους αγγίζει το 0,4%, και βρίσκεται κάτω και από κόμματα όπως η Πλεύση Ελευθερίας (1,5%), η Ελληνική Λύση (2,2%) και το ΛΑΟΣ (1,3%).

Όσοι λοιπόν ο χρόνος θα μετράει αντίστροφα προς τις επερχόμενες εκλογές κανείς δεν γνωρίζει το ποιες θα είναι οι επιλογές του Πάνου Καμμένου. Μπορεί την σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα να την χαρακτηρίζει πάντοτε έντιμη, όμως όποιος επιχειρήσει να αποκρυπτογραφήσει την στρατηγική του θα αποτύχει , μια και έχει αποδειχθεί ότι στο μυαλό του Πάνου Καμμένου δύσκολα μπορεί κάποιος να μπει. Ακόμα και αν αυτός λέγεται Αλέξης Τσίπρας.